Κουζμίνσκας: «Μεγάλες οι προσδοκίες της ΑΕΚ, θα κάνω ό, τι μου ζητήσει ο Πλάθα»

Κουζμίνσκας: «Μεγάλες οι προσδοκίες της ΑΕΚ, θα κάνω ό, τι μου ζητήσει ο Πλάθα»
Photo Credits: INTIME

Ο Λιθουανός φόργουορντ της ΑΕΚ, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας είναι έτοιμος να ζήσει σημαντικές στιγμές στην δεύτερή του θητεία στην Ελλάδα

Η ΑΕΚ έκανε σημαντικές μεταγραφές το καλοκαίρι, ανάμεσα σε αυτές ήταν και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός φόργουορντ μετράει πολλά χιλιόμετρα στο υψηλότερο επίπεδο του μπάσκετ και δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι πέρασε και το κατώφλι του ΝΒΑ. Πέρυσι ήταν στην Τουρκία με την Καρσίγιακα, είχε ένα έντονο και καλό καλοκαίρι με την εθνική Λιθουανίας και τώρα με την «Ενωση» ετοιμάζεται να ζήσει νέες σημαντικές στιγμές.

Η πρώτη του απόπειρα στην Ελλάδα δεν ήταν καλή υπό την έννοια ότι όταν έπαιξε στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες δεν λειτουργούσαν ιδανικά. Τώρα στην ΑΕΚ θέλει να δημιουργήσει πιο ευχάριστες εμπειρίες, κάτι, που τόνισε και στη συνέντευξη, που έδωσε στο SDNA.

Δεύτερη φορά στην Ελλάδα, νέα ομάδα, είσαι στην Αθήνα εδώ και περίπου 10 μέρες, πως βλέπεις τα πράγματα;

«Καλή ερώτηση (γέλια). Είναι σαν κάθε άλλη χρονιά. Όλοι οι νέοι παίκτες, ο προπονητής είναι μια νέα αρχή θα πάρει λίγο χρόνο. Θα πάρει χρόνο να βρούμε την φόρμα μας ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, αλλά θα ενωθούμε σαν ομάδα προκειμένου να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο Champions League και το ελληνικό πρωτάθλημα. Όποτε θεωρώ ότι για αρχή χρειάζεται υπομονή, η αλήθεια είναι στα φιλικά παιχνίδια είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά βήμα-βήμα μπορούμε να γίνουμε πιο σταθεροί και να δείξουμε έτσι το επίπεδό μας».

Τι συνέβη στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ; Δεν ήταν τηλεοπτικό και ο περισσότερος κόσμος δεν έχει άποψη. Πως χάσατε σχεδόν 40 πόντους;

«Δεν έχω πολλά να πω. Ίσως ήταν το πρώτο παιχνίδι που συμμετείχα στη ζωή μου και χάσαμε σχεδόν με 40 πόντους, εννοείται ότι δεν δείξαμε καθόλου καλή εικόνα. Σε 16 ώρες μετά από αυτό το ματς, όμως, είχαμε θετική παρουσία στο παιχνίδι με την Καρδίτσα. Παίξαμε πραγματικά πολύ καλά. Αυτά, όμως, έχουν οι νέες ομάδες, χρειάζονται χρόνο για να δέσουν. Επιπλέον θα έχουμε και άλλους φιλικούς αγώνες να προπονηθούμε και να γίνουμε καλύτεροι πριν την έναρξη της σεζόν».

Η ΑΕΚ είναι καινούρια ομάδα με όλη την σημασία των λέξεων. Οι περισσότεροι παίκτες είναι νεοφερμένοι, πρέπει να μπείτε στην ίδια σελίδα, θα τα καταφέρετε;

«Σίγουρα έχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες και ελπίζω να δέσουμε. Όμως έχουμε εμπειρία και ταλέντο. Μερικές φορές πρέπει να μοιραστούν οι ρόλοι στην ομάδα. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη και βημα-βημα να προχωρήσουμε, διότι οι προσδοκίες για αυτή την σεζόν είναι μεγάλες και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Είσαι ασταμάτητος υπό την έννοια ότι παίζεις συνεχώς. Πέρυσι Καρσίγιακα, καλοκαίρι και φθινόπωρο με την εθνική, τώρα ΑΕΚ. Δεν είσαι κουρασμένος;

«Παίζω έτσι από το 2013 όταν και εντάχθηκα στο ρόστερ της εθνικής μου ομάδας. Σίγουρα είναι δύσκολο καθώς το σώμα μου δεν είναι φτιαγμένο από σίδερο (γέλια) αλλά αυτές οι λίγες μέρες που μου απομένουν για ξεκούραση είναι ωραίες, τις περνάω με την οικογένεια μου σπίτι και ξεφεύγω λίγο από το μπάσκετ, αλλά είμαι επαγγελματίας. Με το μπάσκετ δένεσαι συναισθηματικά, όποτε είτε είμαι κουρασμένος είτε όχι τα δίνω όλα στο παρκέ, σκοράρω, παίρνω ριμπάουντ και τα συναισθήματα είναι αυτά που σου απορροφούν την κούρση. Ιδιαίτερα όταν παίζεις μπροστά σε φανατικό κοινό, καθώς θες να παίξεις καλά για αυτούς».

Είσαι φόργουορντ, ποια θέση σου αρέσει περισσότερο: το «3» ή το «4»;

Διαβάστε περισσότερα

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X