«Αυτοκτόνησε» η ΑΕΚ - Με γκολ στην εκπνοή της παράτασης γνώρισε την ήττα (25-26) από τον Ολυμπιακό και έχασε το Σούπερ Καπ!

Εικόνες από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη κούπα της σεζόν αλλά το σημαντικό είναι να πανηγυρίσει τον Μάϊο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα συγκλονιστικό και γεμάτο ανατροπές παιχνίδι η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 25-26 από τον Ολυμπιακό στην εκπνοή της παράτασης και δεν μπόρεσε να κατακτήσει το πρώτο της Σούπερ Καπ.

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα παρότι φάνηκε πως δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμη, είχε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της νίκης αλλά δεν το κατάφερε και η μπάλα την «τιμώρησε» με τον Ολυμπιακό να σκοράρει κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της τα οποία και της στοίχισαν στην εξέλιξη του αγώνα. Παρότι κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να διατηρήσει το πλεονέκτημα της. Στο δεύτερο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 4 γκολ αλλά και πάλι κατάφερε να βρει τις λύσεις και με κορυφαίο τον Μαντάλινιτς να ισοφαρίσει σε 22-22 και 25-25. Έχασε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να σκοράρει και να πάρει τη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την ΑΕΚ να έχει κάποια καλά διαστήματα που της επέτρεψαν να προηγηθεί στο σκορ ωστόσο δεν μπόρεσε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος. Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Αραμπατζή με τον Ολυμπιακό να προηγείται ξανά σε 1-2. Η «Ένωση» με ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι της κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου με τον Λιάπη. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 3-5 με την ομάδα του Αλέξη Αλβανού σε εκείνο το σημείο να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της. Έσφιξε την άμυνα της, ανέβηκε περισσότερο ο Μάτσκεβιτς που είχε καλές επεμβάσεις και η ΑΕΚ κατάφερε να τρέξει ένα επί μέρους σκορ με 4-0 κάνοντας το 3-5, 7-5. Με τους Λιάπη, Λέμος και Μαντάλινιτς να δίνουν λύσεις στην επίθεση.  Παρόλα αυτά η «Ένωση» βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ με 9-10, ο Μαντάλινιτς και πάλι μείωσε σε 10-11 αλλά ο Ολυμπιακός με γκολ του Σίσκοβιτς σε νεκρό χρόνο πήγε στα αποδυτήρια με 11-13.

Με κορυφαίο τον Μαντάλινιτς

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να κάνει πολλά εύκολα λάθη στην μεταβίβαση της μπάλας. Ο ανεβασμένος Βαγγέλης Αραμπατζής έδωσε σημαντικές λύσεις για την ΑΕΚ στην επίθεση κάνοντας το 13-15 και 14-16 αντίστοιχα. Ακολούθησε ένα πολύ κακό πεντάλεπτο για την ΑΕΚ αμυντικά με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 16-20 για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Με γκολ των Μαντάλινιτς και Μαρτίνοβιτς η «Ένωση» μείωσε σε 19-21 μπαίνοντας και πάλι στο ματς. Ο Μαρτίνοβιτς με το 4ο προσωπικό του γκολ έκανε το 20-22 στο 48′ ενώ η ΑΕΚ έχασε δύο ακόμη εξαιρετικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει «πέφτοντας» πάνω στον Κοτανίδη. Ότι δεν κατάφεραν Λιάπης και Λέμος το πέτυχε όμως ο εξαιρετικός Μαντάλινιτς με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 22-22 αλλά έχασε τρομερές ευκαιρίες για να πετύχει το νικηφόρο τέρμα με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Το πρώτο πεντάλεπτο της παράτασης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 23-23 με τα γκολ των Μαντάλινιτς και Τζηρά με πέναλτι. Ο Κροάτης που ήταν κορυφαίος της ΑΕΚ πέτυχε δύο ακόμη γκολ στο δεύτερο μέρος της παράτασης αλλά ο Ολυμπιακός με γκολ στην εκπνοή πήρε τη νίκη με 25-26.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 5-5, 8-6, 9-11, 11-13 (Ημιχ) 13-15, 15-17, 17-21, 20-22, 21-22, 22-22 (κ.δ), παράταση: 23-23, 25-26

ΑΕΚ : Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 4, Ζάμπιτς 1, Γιόνσον , Μαντάλινιτς 10, Μάλλιος 1, Ηλιόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπαδιονυσίου, Κομαρζέφσκι 1, Λιάπης 4, Μαρτίνοβιτς 3, Αρσιτς, Σόκολιτς, Λέμος 1, Κεδέρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Κοτανίδης,  Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 2, Βίντα, Τζιμπούλας, Παπαντωνόπουλος 1, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 9, Δομπρής, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 3, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης 2, Σάββας 4.

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X