Έχετε «κόλλημα» και βλέπετε ξανά και ξανά τις ίδιες ταινίες και σειρές; – Υπάρχει εξήγηση!

Έχετε «κόλλημα» και βλέπετε ξανά και ξανά τις ίδιες ταινίες και σειρές; – Υπάρχει εξήγηση!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μήπως έχεις παρατηρήσει αρκετές φορές ότι, παρόλο που υπάρχει αμέτρητες νέες σειρές και ταινίες, εσύ μπορεί να προτιμάς να ξαναδείς κάτι που έχεις ήδη δει (και μπορεί ακόμη και παραπάνω από μια φορά);

Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι υπάρχει λόγος που μας αρέσει να παρακολουθούμε τις ίδιες σειρές και ταινίες ξανά, και έχει να κάνει με τις σχέσεις που χτίζουμε με τους χαρακτήρες και την άνεση που νιώθουμε παρακολουθώντας κάτι οικείο.

Το να επιλέγεις να παρακολουθήσεις μιας αγαπημένη σειρά ή ταινία είναι ένας τρόπος να ηρεμήσεις μετά από μια κουραστική μέρα στην οποία καλείσαι να πάρεις αποφάσεις – από τις πιο σημαντικές μέχρι τις λιγότερο σημαντικές, όπως το τι να φας για βράδυ. Όλες αυτές όμως οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις μέσα σε μια μέρα μπορεί να σε κουράσουν ψυχολογικά.

Παρακολουθώντας τα “Φιλαράκια” για 100ή φορά, ο εγκέφαλος σου προφυλάσσεται από το άγνωστο και την ανάγκη λήψης αποφάσεων και είναι ένας αμυντικός μηχανισμός που παρέχει προβλεψιμότητα και την ψευδαίσθηση ελέγχου του περιβάλλοντος σου.

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X