Ινφαντίνο: «Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο ακόμη και με την πιο παλιά αντιπαλότητα» (ΦΩΤΟ)

Ινφαντίνο: «Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο ακόμη και με την πιο παλιά αντιπαλότητα» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν το φιλικό παιχνίδι Σκωτίας-Αγγλίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρόεδρος της FIFA  Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν το φιλικό παιχνίδι Σκωτίας-Αγγλίας  (1-3) που έγινε στο «Hampden Park» της Γλασκώβης το βράδυ της Τρίτης (12/9), με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων από τη διεξαγωγή του παλαιότερου διεθνούς αγώνα στο ποδόσφαιρο.

Ήταν 30 Νοεμβρίου 1872 όταν ο αγώνας ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες ολοκληρώθηκε με μια ισοπαλία χωρίς σκορ, μπροστά σε ένα πλήθος που εκτιμάται ότι μεταξύ 2.500 και 4.000 οπαδών, με τον κάθε φίλαθλο να πληρώνει ένα σελίνι για να παρευρεθεί στο West of Scotland Cricket Club.

«Πριν από έξι μήνες, υποσχέθηκα στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Σκωτίας και της Αγγλίας ότι θα βρεθώ στη Γλασκώβη για τον αγώνα της 150ης επετείου, σε ανάμνηση του πρώτου διεθνούς αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων το 1872», είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Είχα μια υπέροχη βραδιά με φίλους και από τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού της Σκωτίας  Χάμζα Γιούσαφ, καθώς γιορτάσαμε την αρχαιότερη διεθνή αντιπαλότητα του ποδοσφαίρου και τα γιγάντια βήματα που έκανε το παιχνίδι τα τελευταία 150 χρόνια. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας, παίχτηκε στο πνεύμα του θεμιτού ανταγωνισμού και οι οπαδοί και των δύο ομάδων ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μια υπέροχη ατμόσφαιρα, δείχνοντας ότι ακόμη και με την πιο παλιά αντιπαλότητα, το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της FIFA.

Ήταν η πρώτη νίκη της Αγγλίας επί της Σκωτίας μετά τη νίκη με 3-0 στο Wembley το 2016. Από εκείνη την ημέρα, έχουν διεξαχθεί συνολικά 116 αγώνες μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων με την Αγγλία να έχει 49 νίκες, τη Σκωτία να έχει κερδίσει 41 και 26 να έχουν λήξει ισόπαλοι.

Να σημειωθεί ότι η Αγγλία φόρεσε ειδικές φανέλες προθέρμανσης που έφεραν το αρχικό τους έμβλημα από το 1872. Οι φανέλες θα δημοπρατηθούν για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X