Μπαλτάκος: «Έχουμε κουράσει την UEFA και τον πρόεδρο της - Απαιτούνταν διαβεβαιώσεις από τη Super League για να έρθουν ξένοι διαιτητές»

Μπαλτάκος: «Έχουμε κουράσει την UEFA και τον πρόεδρο της - Απαιτούνταν διαβεβαιώσεις από τη Super League για να έρθουν ξένοι διαιτητές»
Photo Credits: INTIME

Στο θέμα των ξένων διαιτητών στα ματς της Super League αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο θέμα των ξένων διαιτητών στα ματς της Super League αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος δήλωσε πως «έχουμε κουράσει την UEFA και τον πρόεδρο της» επισημαίνοντας ότι «απαιτούνταν διαβεβαιώσεις από τη Super League για να έρθουν ξένοι διαιτητές».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο “Metropolis 95,5” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” και μίλησε για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την επικαιρότητα και την Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Από τη βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς μέχρι και το λάθος με τις κάρτες και τις κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ για τα ματς με Ολλανδία και Γιβραλτάρ και φυσικά την παρουσία ξένων διαιτητών στη Super League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος:

Για τους πλημμυροπαθείς:

“Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τις Ενώσεις σε Θεσσαλία και στον Εβρο, καθώς το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή. Εμείς ως ΕΠΟ θέλουμε να βοηθήσουμε και κοινωνικά. Θα στείλουμε νερά στη Θεσσαλία, σε όλους τους νομούς. Έχουμε προβεί σε ενέργειες προφορικά και θα το κάνουμε και γραπτά, ούτως ώστε να βοηθήσει και η UEFA τις ομάδες. Επίσης, θα ζητήσουμε από την UEFA για την ομάδα παλαιμάχων που έχει από τις δεκαετίες του 1990 και το 2000, να παίξουν φιλικό παιχνίδι μεταξύ τους στην Ελλάδα και τα έσοδα να διατεθούν στους πλημμυροπαθείς”.

Για τον διάλογο με τον Τσέφεριν:

“Τον διάλογο με τον Τσέφεριν τον ανακοινώσαμε, έκανα τις ενέργειες που πρέπει για να έχουμε ξένους διαιτητές το σαββατοκύριακο αλλά εννοείται πως αν έχουμε αντίστοιχο περιστατικό με λεκτική ή σωματική βία προς διαιτητή, τότε δεν θα έχουμε ξανά ξένους διαιτητές και πως θα είναι η τελευταία φορά. Έχουμε κουράσει και την UEFA και τον πρόεδρό της. Θα υπάρξει ξένος διαιτητής και στο ΠΑΟΚ-Αρης”.

Για το πώς πείστηκε η UEFA για τους ξένους διαιτητές:

“Την περασμένη Δευτέρα είχα στείλει επιστολή στη Super League και στον υφυπουργό αθλητισμού και στο τέλος έλεγα σκόπιμο θα ήταν να διαβεβαιώσετε πως δεν θα υπάρξει σωματική ή λεκτική βία εναντίον διαιτητών. Χθες το έκανε η Super League, αλλιώς δεν θα έρχονταν ξένοι διαιτητές. Εγώ στην κλήρωση του Champions League είχα πει πως θέλουμε “Εlite” ξένους διαιτητές στα ντέρμπι και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα. Οι ξένοι με κοιτάνε περίεργα και αναρωτιούνται τι γίνεται στην Ελλάδα”.

Για το θέμα με τον Πολωνό διαιτητή:

“Το θέμα με τον Πολωνό διαιτητή δεν αφορά εμάς αλλά την UEFA και την πολωνική ομοσπονδία. Αν υπάρχει εμπλοκή ελληνικής ομάδας θα ενημερωθεί η ΕΠΟ, προφανώς δεν υπήρχε”.

Για το λάθος με τις κίτρινες κάρτες των διεθνών παικτών:

“Είναι ένα λάθος που το παραδέχθηκαν οι Κωνσταντινίδης και Φύσσας. Θα ασχοληθούμε να αποφασίσουμε ποιος έφταιγε, τι έγινε και θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις τις επόμενες ημέρες. Αυτό το λάθος θα είχε συνέπειες αν δεν είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, μπορεί να έχει συνέπειες στο μέλλον”.

Για τις επιλογές του Πογέτ:

“Έχω κάνω συζήτηση αλλά δεν είναι ανακοινώσιμη δημόσια, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή και κρίνεται από το αποτέλεσμα. Πρέπει να αφήνουμε να κάνει τις επιλογές του και κρίνεται στο τέλος, όχι κάθε μέρα. Έχω προσωπική άποψη για τις προσκλήσεις και δεν μπορώ να την πω γιατί δεν θέλω να διαταράξω το κλίμα της εθνικής ομάδας”.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X