Ντεσάν: «Ένα ματς ανάμεσα σε δύο κορυφαίες εθνικές ομάδες»

Ντεσάν: «Ένα ματς ανάμεσα σε δύο κορυφαίες εθνικές ομάδες»
Photo Credits: INTIME

Τι δήλωσε ο τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, για το φιλικό με τη Γερμανία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Ένα ματς ανάμεσα σε δύο κορυφαίες εθνικές ομάδες». Με αυτά τα λόγια ο  Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής Ντιντιέ Ντεσάν, αναφέρθηκε στην αυριανή φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας -εκ των αντιπάλων της εθνικής μας στο 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024- με τη Γερμανία στο Ντόρτμουντ.

«Είχαμε πολύ περισσότερα φιλικά στο παρελθόν. Είναι δύσκολο να βρεις αντιπάλους για φιλικά από άποψη διαθεσιμότητας. Το να έχει αυτό το κύρος όπως ο αγώνας με τη Γερμανία σίγουρα του δίνει περισσότερη…γεύση. Είναι καλό να έχουμε φιλικούς αγώνες ανάμεσα σε δύο μεγάλες εθνικές ομάδες», τόνισε ο Ντεσάμπ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόλυση του Χάνσι Φλικ, αλλά  και τον μικρό αριθμό Γάλλων προπονητών στους πάγκους ομάδων της Ligue 1:

«Λυπάμαι για τον Χάνσι, τον εκτιμώ. Υπάρχουν πολύ υψηλές προσδοκίες γύρω από αυτή τη Γερμανία λόγω των όσων έχει κάνει στην ιστορία. Οι τρεις τελευταίες διοργανώσεις οδήγησαν σε απογοητεύσεις. Αυτό δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την εγγενή αξία αυτής της ομάδας και των παικτών της. Είναι όλοι σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ξέρω πολύ καλά ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και ότι θα κάνουν τα πάντα για να έχουν αποτέλεσμα.

Ο Γάλλος προπονητής δεν εκτιμάται. Μήπως επειδή υπάρχουν ξένοι ιδιοκτήτες; Προπονητές που δεν ξέρουν τη Ligue 1, που δεν μιλούν γαλλικά.. Κοιτάζοντας πίσω, διαπιστώνω ότι δίνουμε πολλά εύσημα στον ξένο προπονητή, ενώ με τον Γάλλο προπονητή είμαστε πιο σκληροί. Στο εξωτερικό είναι δύσκολο να καθιερωθείς.»

Γκριεζμάν: «Είναι ματς που ονειρευόμασταν να ζήσουμε όταν ήμασταν μικροί»

Ο Αντουάν Γκριεζμάν εμφανίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα ΜΜΕ εκπροσωπώντας τους παίκτες, αντί του Κιλιάν Μπαπέ:

«Οι συναντήσεις Γαλλίας-Γερμανίας παραμένουν μεγάλες μονομαχίες με μεγάλη κόντρα. Έχουμε πολλή επιθυμία. Είναι ματς που ονειρευόμασταν να ζήσουμε όταν ήμασταν μικροί. Δεν έχασα ούτε ένα! Δεν ήθελα να πάω για ύπνο», είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι:

«Το συζητάμε πολύ, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι να προκριθούμε στο Euro. Αλλά είναι φυσιολογικό να μιλάμε για τους Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στη Γαλλία. Υπάρχουν μόνο τρεις παίκτες άνω της ηλικίας που μπορούν να συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο. Είμαι λάτρης των Ολυμπιακών Αγώνων, όλων των αθλημάτων.

Ήμουν στον αγώνα ράγκμπι για τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Νέα Ζηλανδία (27-13). Όλα αυτά τα βιώνω σαν Γάλλος. Θέλω να το μεταδώσω στα παιδιά μου. Παρακολουθώ τη γυμναστική με την κόρη μου Μία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.»

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X