Μάνατζερ Γκαρσία για Μελισσανίδη: «Κράτησε τον Λιβάι στην ΑΕΚ - Ο λόγος του, συμβόλαιο, μάγκας από τους παλιούς και γνήσιος»

Μάνατζερ Γκαρσία για Μελισσανίδη: «Κράτησε τον Λιβάι στην ΑΕΚ - Ο λόγος του, συμβόλαιο, μάγκας από τους παλιούς και γνήσιος»
Photo Credits: INTIME

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Λιβάι Γκαρσία με την ΑΕΚ μίλησε ο μάνατζερ του άσου της Ένωσης, Ανδρέας Δημητρίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O Ανδρέας Δημητρίου και ο Τάι (Ταϊάναν Ιμπερέ Λινάρες) είναι ένα πασίγνωστο δίδυμο στον κόσμο των μάνατζερ που δουλεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αμφότεροι μίλησαν στην ιστοσελίδα Gazzetta.gr και στάθηκαν ιδιαίτερα στην περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία που ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ τονίζοντας τον ρόλο του Μελισσανίδη.

Σε ερώτηση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο Ανδρέας Δημητρίου είπε χαρακτηριστικά: «Ο λόγος του, συμβόλαιο. Μάγκας από τους παλιούς και γνήσιος».

«Τον ξέρω 27 χρόνια με αγαπάει και τον αγαπάω. Πιο δύσκολος στα deal, πιο δύσκολος στη συνεργασία με τους μάνατζερ δεν συμπαθεί το management γιατί θεωρεί ότι πρέπει να μιλάει κατευθείαν με τον παίκτη. Να συμφωνήσει πρώτα με τον παίκτη και αν τα βρει η όχι με τον μάνατζερ είναι άλλη υπόθεση. Αφού όποτε υπάρχει διαφωνία και τρελαίνεται, του λέω να ηρεμήσει και μου απαντάει: Ρε Αντρέα δεν έχω δίκιο; Πες κι εσύ που είσαι… κανονικός!», είπε ακόμη ο Ανδρέας Δημητρίου.

Αναφερόμενος στον Λιβάι Γκαρσία και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να απορρίψεις τις προτάσεις που ήρθαν, είπε: «Άμα ρωτήσεις τον παίκτη θα σου πει εγώ εμπιστεύομαι τον Αντρέα και τον Τάι. Δεν ήταν θέμα εκατομμυρίων, γιατί η τελική απόφαση δεν ήταν δική μας. Ήταν της ΑΕΚ. Σέβεσαι τον οργανισμό και άμα σου πει ο Μελισσανίδης δεν τον πουλάω ούτε με 40, πάει να πει ότι δεν τον πουλάει!»

– Δηλαδή ίσχυαν αυτά που έλεγε ο Μελισσανίδης;

Βέβαια, βέβαια.

– Τα σενάρια που βλέπουμε τώρα σχετικά με τον Πόνσε και ενδεχόμενη πώληση του Λιβάι δεν ισχύουν;

Αυτά είναι σενάρια τα οποία χτίζονται βάσει του βλέποντας και κάνοντας. Έτσι λειτουργούν όλες οι ομάδες από την Μπάγερν μέχρι τον Γιούχτα! Αυτή τη στιγμή δεν τον πουλάει. Θα τον πουλήσει όταν κρίνει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες. Τίποτα δεν αποκλείεται. Το ποδόσφαιρο κάνει πάντα κύκλους και ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.

Όταν η κουβέντα πήγε στο ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λιβάι ο κ.Δημητρίου είπε: «Στην περίπτωση του Γκαρσία υπάρχει ο main agent ο οποίος είναι Ολλανδός κι εμείς έχουμε ένα ποσοστό. Είναι σε εισαγωγικά ο πατέρας του γιατί τον έχει από 15 χρόνων. Είναι ο Χάμφρι Νάιμαν και ο κύριος αυτός ήταν μάνατζερ του Τάι όταν ήταν ποδοσφαιριστής! Έτσι υπήρχε αυτή η ευνοϊκή συγκυρία και αναλάβαμε εμείς την εκπροσώπηση του Λιβάι στην Ελλάδα. Προέκυψε διαφωνία μεταξύ της ολλανδικής πλευράς και της ΑΕΚ όσον αφορά την ανανέωση. Κληθήκαμε, λοιπόν, εμείς να λύσουμε αυτή τη διαφωνία που ήταν έντονη. Δουλειά μας είναι. Ο Λιβάι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένα απίστευτο παιδί. Εκτός γηπέδων είναι αυτό που λέμε κοριτσάκι. Όποιο πρόβλημα και αν έχει αντιμετωπίσει, είναι πάντα με το χαμόγελο. Δεν είναι μόνος του, έχει οικογένειες που τον αγαπάνε και τον στηρίζουν. Για να φανταστείς κάναμε Χριστούγεννα οικογενειακά και τον ρωτάει ο αδερφός μου τι δουλειά κάνεις εσύ; Έβαλε τα γέλια ο Λιβάι! Έγινε λοιπόν μία διαχείριση η οποία θεωρώ ότι αν ήταν άλλοι μάνατζερ στη θέση μας δεν θα γινόταν. Ο παίκτης μας άκουσε και συμφώνησε.

Δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς έγινε η συμφωνία ο κ.Δημητρίου μίλησε το βράδυ της 1ης Αυγούστου 2023.  «Δώδεκα η ώρα το βράδυ, σκάει στο σπίτι μου υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, χτυπάει το κουδούνι και μου λένε οι γιοι μου ‘μπαμπά, δυο μαύρα τζιπ από κάτω’. Πάω στο θυροτηλέφωνο και μου λέει ’25 καλαμάκια σκέτα, 3 πατάτες, 15 νερά μικρά και φώναξε τον Τάι άμεσα. Συμφωνούμε τον Λιβάι για ανανέωση, τώρα!’

Τον παίρνω τηλέφωνο, έρχεται με τις σαγιονάρες έντρομος. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι έγινε. Κάναμε συνολικά τέσσερις παραγγελίες delivery και 147 τηλεφωνήματα στο Άμστερνταμ. Ο Τάι είχε έρθει με ταξί γιατί είχε αφόρτιστο το ηλεκτρικό του αμάξι και τέσσερις φορές κάλεσε ταξί για να φύγει, αλλά και τις τέσσερις το ακύρωσε. Φώναζε από κάτω ο ταξιτζής, ‘σήκω φύγε’ του έλεγαν από πάνω. Μετά από 5 ντεπόν που κατέβασε ο Τάι, μετά από τέσσερις 500άρες ασπιρίνες που πήρα εγώ, μετά από άπειρα… γαλλικά με απίστευτη ένταση και τους γείτονες να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να διαμαρτύρονται, τελικά έχουμε deal!

Ο Τάι ήταν στο μπαλκόνι και μιλούσε με τον Ολλανδό και το ανακοινώνει ο γιος μου, του λέει ‘μπες μέσα, τα βρήκαμε’. Ο μικρός μου ο Τιμόθεος, που ακολουθεί τα χνάρια μας και σύντομα θα είναι συνέταιρος του Τάι, είναι έξω στη βεράντα και του λέει: ‘Έτσι θα είναι η δουλειά μας στο μέλλον;’. Με τον τρόπο αυτό έκλεισε η άγνωστη για τον κόσμο ‘Συμφωνία της Βάρκιζας’!

Στο σημείο αυτό μπήκε στη συζήτηση και ο Τάι, καθώς διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση του Λιβάι.

«Νομίζω ότι το κλειδί είναι ότι ακολουθούμε τη φιλοσοφία μας. Και η οποία συνοψίζεται στο να λέμε στους ποδοσφαιριστές την αλήθεια. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε και κάποιους παίκτες γιατί μερικές φορές αυτά που λέμε δεν είναι αυτά που θέλουν να ακούσουν. Πάντως είναι αλήθεια ότι με αυτό τον τρόπο που δουλεύουμε παίρνουμε αρκετούς παίκτες γιατί καταφέρνουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Κοίτα τι έγινε με τον Λιβάι! Μας ρώτησε τι έπρεπε να κάνει. Στην αρχή παρατηρούσαμε τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνουμε. Όταν είδαμε ότι η υπόθεση άρχισε να παγώνει και τίποτα δεν κινούνταν, τότε ήταν που κάναμε παρέμβαση. Τότε μιλήσαμε με τον παίκτη, με το σύλλογο και τελικά τα καταφέραμε. Νομίζω ότι ήταν μία υπόθεση που άλλαξε το μέλλον της ΑΕΚ. Εκτός από τη Λανς, στο παιχνίδι ήταν και η Λιόν, ήταν και η Σοσιεδάδ, πολλοί σύλλογοι. Γενικά ήταν μία πάρα πολύ ευαίσθητη περίπτωση. Βάλαμε στο τραπέζι όλα τα δεδομένα. Εάν κάνουμε αυτό θα συμβεί αυτό, εάν πάρουμε έναν άλλον δρόμο θα συμβεί κάτι άλλο. Σαν μία παρτίδα σκάκι. Φτιάξαμε όλα τα πιθανά σενάρια και τελικά αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα δρόμο που θα τους άφηνε όλους ευχαριστημένους. Και φυσικά διατηρήσαμε μία πολύ καλή σχέση με το club, γιατί είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κι άλλες καλές προτάσεις για αυτόν τον παίκτη. Η ΑΕΚ είναι σπουδαίος σύλλογος, άρα και το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο παίκτης δεν είναι μικρή υπόθεση».

«Πιέζαμε τον Λυμπερόπουλο να πάρει τον Λιβάι»

Ο Τάι τόνισε ότι ο Λιβάι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία την περίοδο που συνεργάζεται με τον Δημητρίου. «Ο Λιβάι αναμφισβήτητα! Φέραμε έναν παίκτη των 2-2,5 εκατομμυρίων και σήμερα έφτασε στο σημείο η ΑΕΚ να αρνείται πρόταση 27 εκατομμυρίων»

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο Δημητρίου:

«Ο Τάι ήταν αυτός που πίεζε σαν τρελός τον Λυμπερόπουλο να πάρει τον Γκαρσία όταν είχε μείνει ελεύθερος από την Άλκμααρ. Αυτό δεν το έχει γράψει κανείς».

Συνεχίζει ο Τάι:

«Ναι πράγματι, τον προτείναμε το 2019 και του λέγαμε «πάρε τον παίκτη, πάρτον, είναι ελεύθερος». Τότε ο Λυμπερόπουλος ήταν πάρα πολύ διστακτικός και είπε «εντάξει ας του δώσουμε 10.000 το μήνα». Του λέω «έλα ρε φίλε κάνε μία σοβαρή προσπάθεια να φέρεις τον παίκτη». Τελικά δεν την έκανε. Δεν του ρίχνουμε ευθύνες γιατί μία μεταγραφή είναι πάντα ένα στοίχημα. Δεν πίστεψε τον παίκτη, εκείνος πήγε στο Ισραήλ και ένα χρόνο μετά τον αγόρασαν. Στο μεταξύ είχαμε φέρει τον Καρέρα στην ΑΕΚ και όταν του δείξαμε το βίντεο του Λιβάι έπαθε πλάκα και θυμάμαι είπε “εύχομαι αυτό που βλέπω να είναι αληθινό“. Δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Το μεγάλο λάθος Ενομπακάρε

Το δίδυμο των μάνατζερ τόνισε πως ένας από τα μεγάλα τους λάθη ήταν ο Μπράιτ Ενομπακάρε: «Τα λάθη μας… Πολύ δύσκολη ερώτηση… Μπορεί να έχουμε προτείνει λάθος παίκτες σε λάθος χρονικό σημείο. Μπορεί να προτείνουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι πνευματικά και ψυχολογικά να μην βρίσκονται στο ανάλογο επίπεδο, καθώς δεν είναι δυνατόν να μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα. Το είχαμε κάνει με έναν παίκτη που φέραμε στην ΑΕΚ τον Ενομπακάρε, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση βρήκαμε λύση. Φανταστείτε μάλιστα ότι αυτή ήταν η πρώτη μεταγραφή που κάναμε μαζί! Δηλαδή ξεκινήσαμε εντελώς στραβά και έπρεπε να κάνουμε το παν για να το επιδιορθώσουμε. Δεν είχαμε τσεκάρει το προσωπικό του background, τη συμπεριφορά του εκτός γηπέδου. Έτσι μόλις ήρθε εδώ, ήταν καταστροφή! Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε πολύ σωστά το θέμα. Εμείς αυτό που φροντίσαμε να κάνουμε είναι να τον πείσουμε να ολοκληρώσει το συμβόλαιο του χωρίς να πάρει χρήματα και να φύγει. Άρα και εκεί φροντίσαμε να μην χάσει η ΑΕΚ από ένα δικό μας λάθος γιατί εμείς ήμασταν υπεύθυνοι για τον παίκτη. Κάποιος άλλος agent μπορεί να έλεγε, ‘εντάξει, αλλά ο παίκτης έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, άρα ας βρούμε μία λύση’. Όμως εμείς, γνωρίζοντας κυρίως ότι το δίκιο το είχε η ΑΕΚ, σταματήσαμε αμέσως τη συνεργασία μαζί του και φροντίσαμε να μην ζημιωθεί ο σύλλογος. Νομίζω τώρα είναι στην Ουκρανία».

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X