Αλμέιδα για την κριτική: «Πρέπει να τη δεχόμαστε - Να λες τη γνώμη σου χωρίς να κάνεις κακό»

Αλμέιδα για την κριτική: «Πρέπει να τη δεχόμαστε - Να λες τη γνώμη σου χωρίς να κάνεις κακό»
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα απαντά για το πώς δέχεται την κριτική και πως την εισπράττει η ομάδα του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έντονη κριτική έχει αντιμετωπίσει η ΑΕΚ ως τώρα στη σεζόν μετά τα πρώτα της παιχνίδι.

Άδικη σε κάποια σημαία, δίκαιη σε άλλα. Όμως ο Ματίας Αλμέιδα όπως λέει δεν θέλει όσα λέγονται να επηρεάζουν την ομάδα του και προσπαθεί να προστατεύει τους παίκτες του σε όλη αυτή τη διαδικασία. «Αν είχαμε χάσει από τον Βόλο θα λέγαμε ότι επηρέασε ο αποκλεισμός» από την Αντβέρπ», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα social media κι αν υπάρχει ισοπέδωση; Αν είναι ικανοποιημένος από το μεταγραφικό καλοκαίρι, για τον Κάλενς και το σκηνικό αυτής της μεταγραφής;

«Σε σχέση με τα social πιστεύω ότι αν χρησιμοποιηθούν με καλό τρόπο μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους. Εγώ είμαι μεγάλος πλέον, αλλά δεν μπορώ να τα ακολουθήσω… Καλή χρήση των social βοηθάει. Τώρα η κακή χρήση των social, να είμαι πίσω από ένα πληκτρολόγιο, μπορώ να αρχίσω να γράφω και το μόνο που είναι να κάνω είναι να… βαράω! Βγάζουν και βάζουν προέδρους σε χώρες τα social! Γιατί μπορούν και χειρίζονται το μυαλό σου. Προφανώς αδύναμα μυαλά. Εγώ πιστεύω στη χειραψία. Μου το πουλάς; Οκ! Τέλος!

Προφανώς είμαστε λιγότεροι πλέον που πιστεύουμε στην επαφή. Γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα με πρώτο σκεπτικό είναι πως έρχεται ένας παίκτης, ο παίκτης το έχει κανονίσει με τον προπονητή, ο προπονητής με τον ατζέντη, ο ατζέντης με τη διοίκηση, η διοίκηση με τους δημοσιογράφους, αυτό είναι τα σκατά που λέω. Εγώ μέρος σε αυτά τα σκατά δεν θα είμαι ποτέ. Σας έχω ξαναπεί ότι δέχομαι την κριτική, αλλά δεν θα σας δώσω λεφτά για να πείτε καλά λόγια για εμένα. Μπορεί να λειτουργώ πάντα με την καρδιά μου και στα καλά και στα άσχημα. Δεν μου αρέσει η υποκρισία. Δεν είμαι μέρος της. Θα μπορούσα να είμαι ο χειρότερος προπονητής, αλλά τη μέρα που θα σταματήσω το ποδόσφαιρο δεν θα χρωστάω σε κανέναν.

Όταν κάποιος με κοιτάει στα μάτια και μου το λέει, τότε δέχομαι οποιαδήποτε κριτική. Ζούμε σε έναν κόσμο πολύ ευαίσθητο. Αυτό που θα πρέπει να ισχύει είναι η κριτική να είναι εποικοδομητική για να βελτιώνονται τα πράγματα. Τώρα ομαλοποιείται το ψέμα σε σχέση με την αλήθεια. Μπορούμε να έχουμε μια διαφωνία αν εσάς σας αρέσει ένας παίκτης κι εμένα ένας άλλος. Είναι νορμάλ, αλλά εγώ είμαι προπονητής. Ούτε εγώ θα γίνω δημοσιογράφος, ούτε εσείς για την ώρα μπορείτε να γίνεται προπονητές.

Αν ίσχυε το ανάποδο τότε θα σήμαινε ότι αυτή τη στιγμή δεν θα ήμασταν χαρούμενοι. Αν ήθελα να γίνω δημοσιογράφος θα πήγαινα σε σχολή, θα έπαιρνα το πτυχίο μου χωρίς να θέλω να γίνω προπονητής. Πραγματικά αυτό που πιστεύω πολύ είναι η επικοινωνία. Κανείς δεν πρέπει να προσβάλλεται αν ακούει κάτι διαφορετικό, γιατί πιστεύω ότι ζούμε σε μία δημοκρατία. Οπότε στη δημοκρατία πρέπει να δέχεσαι, να λες τη γνώμη σου, χωρίς να κάνεις κακό. Να σέβεσαι.

Η κριτική επηρέασε την ομάδα μετά τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ και την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό;

«Νομίζω πως όχι. Στον Βόλο τα πρώτα 15 λεπτά φαινόταν ότι μας έχει επηρεάσει. Δεχθήκαμε το γκολ, ήρθε η κόκκινη. Μετά με δέκα παίκτες η ομάδα ξύπνησε. Αν είχαμε χάσει σήμερα θα λέγαμε ότι μας επηρέασε. Αλλά κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε κερδίσει πιο ήρεμα (σ.σ. γέλια)!».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X