Πρόεδρος La Liga: «Θα ήταν καλύτερο για τον Μέσι να τελείωνε την καριέρα του στη Μπάρτσα, αλλά δεν βρέθηκε τρόπος»

Πρόεδρος La Liga: «Θα ήταν καλύτερο για τον Μέσι να τελείωνε την καριέρα του στη Μπάρτσα, αλλά δεν βρέθηκε τρόπος»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα συνεχίζει να αποτελεί θέμα συζήτησης δύο χρόνια αργότερα, με τον πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας, να αναφέρεται και στην προσπάθεια επιστροφής του Αργεντινού στη λίγκα που έπεσε στο κενό.

Ο πρόεδρος της Ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, εξέφρασε τη λύπη του αυτή την Τετάρτη που η «ταινία» του Αργεντινού Λιονέλ Μέσι με το ισπανικό ποδόσφαιρο είχε «λυπηρό τέλος», και τόνισε πως θα ήταν καλύτερο για τον pulga να ολοκλήρωνε την καριέρα στην Βαρκελώνη.

«Ο Μέσι δεν τελείωσε την καριέρα του στη LaLiga επειδή ο Λίο και η Μπαρτσελόνα δεν συμφώνησαν. Μακάρι να μπορούσε να είχε μείνει και να τελείωνε την αθλητική του καριέρα στην Ισπανία. Θα ήταν ό,τι καλύτερο για εκείνον, για μένα και για την Μπαρτσελόνα», είπε ο Τέμπας κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου, μετά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση Sports Summit Leaders , που διοργάνωσε στο Μπουένος Άιρες η αθλητική εφημερίδα Olé.

Ο νυν επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι είχε σχολιάσει, όταν έφτασε στο MLS, ότι είχε μια «περίπλοκη» παραμονή στη Γαλλία επειδή δεν ήθελε να φύγει από τον καταλανικό σύλλογο, αλλά αυτός και η οικογένειά του ήταν πλέον πολύ χαρούμενοι στη Φλόριντα.

«Ο Λέο έχει την οικογένειά του και τον τρόπο σκέψης του, επίσης, νομίζω ότι αναζητά νέες εμπειρίες εδώ και μερικά χρόνια. Μακάρι να είχε έρθει στο ισπανικό ποδόσφαιρο και να μην είχε πάει ποτέ στην PSG. Το τέλος αυτής της ταινίας ήταν θλιβερό μεταξύ του Μέσι και το ισπανικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της LaLiga.

Ο Τέμπας σχολίασε επίσης την αναδυόμενη σαουδαραβική λίγκα και απέκλεισε το ενδεχόμενο τα άλλα πρωταθλήματα να επισκιάσουν τους παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς αθλητικούς θεσμούς λόγω της έλλειψης ενός μεγάλου brand name. «Το MLS επιδιώκει να τοποθετηθεί ως μεγάλη μάρκα εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν τα κατάφερε»..

Επί του παρόντος, το MLS, με την παρουσία του Μέσι, και η Saudi Pro League, όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο παίζει για την Αλ-Νασρ, έχουν γνωρίσει αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της οικονομικής δραστηριότητάς τους χάρη στη συμπερίληψη αυτών των δύο, που κάποτε αγωνίζονταν στην Ισπανία.

«Τα πρωταθλήματα δεν γίνονται με τους παίκτες, αλλά με τα ονόματα των συλλόγων. Πρέπει να δουλέψεις πολύ περισσότερο για τον ανταγωνισμό και το εμπορικό σήμα. Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας με απασχολεί, αλλά δεν με ανησυχεί. Θα δούμε την ικανότητά του, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να δημιουργηθεί μια μεγάλη μάρκα», είπε.

Υπό αυτή την έννοια, συνέκρινε την κατάσταση του γαλλικού πρωταθλήματος, όταν η Παρί Σεν Ζερμέν είχε στις τάξεις της τους Μπαπέ, Μέσι και Νεϊμάρ με το γερμανικό και θεώρησε ότι η Bundesliga διατηρεί έναν «μεγάλο ανταγωνισμό» χωρίς τόσα στοιχεία. «Το γαλλικό πρωτάθλημα δεν είχε ανάπτυξη. Είναι αλήθεια ότι οι παίκτες κάνουν ένα πρωτάθλημα πιο ελκυστικό, αλλά η προϋπόθεση για να διαρκέσει στο χρόνο είναι το brand name των συλλόγων».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X