Ποιο είναι το σημαντικό πλεονέκτημα που έχασε η ΑΕΚ στην προσπάθεια να πάρει στόπερ

Ποιο είναι το σημαντικό πλεονέκτημα που έχασε η ΑΕΚ στην προσπάθεια να πάρει στόπερ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ θα πορευτεί με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη, όμως το ρίσκο είναι μεγάλο και για τις εγχώριες διοργανώσεις στην περίπτωση μη προσθήκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έκλεισε, λοιπόν, η ευρωπαϊκή λίστα για τα παιχνίδια του Europa League κι η ΑΕΚ θα πορευτεί σ’ αυτά έχοντας μόλις τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Ακροσφαλές και βαθιά απειλητικό ομολογουμένως το ρίσκο που έλαβαν διοίκηση και προπονητής για ένα επίπεδο αγώνων που δεν χωράει λάθη, αντιθέτως τα τιμωρεί. Αν πάλι ο Αλμέιδα δεν ήταν υπέρμαχος αυτής της διαδικασίας, είναι κάτι που πρέπει να αποσαφηνιστεί από τον ίδιο.

Στη φωτιά με αντίπαλους που δεν αστειεύονται, έχοντας μόνο τους Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου ενεργούς. Και ξανά τους ίδιους για τα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων -αν δεν έρθει κάποιος στο επόμενο διάστημα μόνο γι’ αυτά- καθώς πίσω τους υπάρχουν ο 20χρονος Χρυσόπουλος και ο 19χρονος Ρόκσον. Λύσεις ανάγκης, αναμφίβολα μη επαρκείς στην παρούσα φάση. Στο μέλλον το βλέπουμε, μέσα όμως από διαδικασία που λογικά θα κοστίσει.

Τι αναζητεί πλέον η Ένωση; Έναν ικανό κεντρικό αμυντικό μόνο για τα ματς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, δηλαδή κάποιον που για να πειστεί να ενταχθεί στην ομάδα θα πρέπει να αποδεχθεί ότι δεν θα αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που είχε η ΑΕΚ προκειμένου να δελεάσει έναν στόπερ υψηλού επιπέδου, πλέον δεν υφίσταται, αναπαύεται στον κάλαθο των αχρήστων. Μόνη της το απενεργοποίησε.

Αν κρίνει κάποιος από τη μόνιμα -και δικαιολογημένα- επαναλαμβανόμενη επωδό του προπονητή, σύμφωνα με την οποία ”δεν θα πάρουμε κάποιον στόπερ, απλά για να πάρουμε”, οι πιθανότητες να βρει έναν που να τον ικανοποιεί πλήρως, είναι πλέον λιγοστές.

Τον αναζητούσε επί τέσσερις μήνες, θα τον ανακαλύψει τώρα που όλα είναι εις βάρος της ΑΕΚ στην αγορά; Μοιραία, είτε εν τέλει θα συμβιβαστεί με κάποιον μακριά από την κατηγορία της απολύτου βεβαιότητας, είτε δεν θα πάρει στόπερ.

Το παρελθόν έχει τιμωρήσει τέτοιες αδράνειες

Τέτοιες αμφιλεγόμενες τακτικές κι αποφάσεις έχουν οδηγήσει την ΑΕΚ σε πολύ δύσκολες καταστάσεις κατά το παρελθόν. Αναλογιστείτε μόνο τι θα μπορούσε να συμβεί στην ομάδα αν για οποιοδήποτε λόγο αναγκαστεί να μην έχει ταυτόχρονα τους Βίντα και Μουκουντί σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Απίθανο είναι; Όχι βέβαια… Είδαμε επίσης τι της συνέβη κόντρα στον Πανσερραϊκό, ούτε να το φανταζόμαστε κόντρα σε Άγιαξ, Μπράιτον και Μαρσέιγ.

Προφανώς στην ανάγκη, εφόσον δεν υπάρξει προσθήκη στο επόμενο δεκαήμερο -ή έως το τέλος του μήνα καθώς θα υπάρξουν και περιπτώσεις ελεύθερων- ο προπονητής θα καταφύγει σε αλχημείες.

Είτε με τον Σιμάνσκι, είτε με τον Σιντιμπέ, είτε ακόμα και με τον Μοχαμάντι που τον είδαμε να παίζει σε τέτοιο ρόλο έστω για λίγο, κόντρα στις Σέρρες. Πράγματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ούτε ως σκέψη, αλλά είναι πλέον ορατό να συμβούν.

Ο Γενάρης επίσης, δεν είναι μακριά. Το Copa Africa ενδέχεται να στερήσει από την ΑΕΚ τις υπηρεσίες του Αρόλντ Μουκουντί, ο οποίος προσφάτως κλήθηκε ξανά στην εθνική ομάδα του Καμερούν, εκ των ομάδων που αναμένεται να πάνε μακριά στη διοργάνωση.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί, η Ένωση θα τρέχει και δεν θα φτάνει για να βρει στόπερ μέσα στον χειμώνα, ενδεχομένως και δύο αν δεν καταφέρει να αποκτήσει έναν εντός του τρέχοντος Σεπτέμβρη.

Σε μια θερινή περίοδο που η ΑΕΚ έκανε τόσα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αγοράζοντας τον Πινέδα, κρατώντας τον Γκαρσία και προσθέτοντας τους Πόνσε και Πισάρο στην επιθετική μηχανή της, έπεσε εντελώς έξω στο μεταγραφικό σχεδιασμό της για τις θέσεις των στόπερ.

Υπάρχει χρόνος για μια προσθήκη, όμως πλέον όλα τα πλεονεκτήματα που είχε για να προσελκύσει καλό ποδοσφαιριστή, μοιάζουν απενεργοποιημένα. Μόνο το χρήμα θα μπορούσε να σώσει τώρα την κατάσταση, όμως ίσως κι αυτό να μην αρκεί πια…

Πηγή: Sport24.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X