Ο Βλάνταν Ίβιτς ζει την αποθέωση στη Ρωσία

Ο Βλάνταν Ίβιτς ζει την αποθέωση στη Ρωσία
Photo Credits: INTIME

Η Κράσνονταρ πλήρωσε την Μακάμπι Τελ Αβίβ κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Βλάνταν Ίβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κυπελλούχος με τον ΠΑΟΚ, δύο φορές πρωταθλητής και νικητής του Super Cup με την Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ο Βλάνταν Ίβιτς μέχρι στιγμής στην προπονητική του καριέρα.

Και με τη φόρα που έχει πάρει στη Ρωσία ο Σέρβος τεχνικός δείχνει να έχει φτιάξει μια Κράσνονταρ για να του προσθέσει τίτλο ή τίτλους στη συλλογή του μέσα από ένα πρωτάθλημα εξαιρετικά ανταγωνιστικό, με τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας να έχουν ορθάνοιχτο το πορτοφόλι τους για μεταγραφές.

Η αλήθεια είναι πως λόγω των κυρώσεων εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ο αποκλεισμός των ομάδων από την Ευρώπη έχει ρίξει κατακόρυφα τη δημοτικότητα του προϊόντος.

Ωστόσο, για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Premier Liga η μάχη που γίνεται είναι μνημειώδης και με τον 46χρονο τεχνικό να πρωταγωνιστεί και να γνωρίζει καθολική αποθέωση για το έργο του.

Καθόλου τυχαία στη ρωσική τηλεόραση λένε πως ο Ίβιτς για το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στη χώρα είναι ο καλύτερος ξένος που έχει περάσει από πάγκο ομάδας.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Γενάρη 2023 παρέδωσε η Κράσνονταρ τα κλειδιά στον Βλάνταν Ίβιτς κι ως είθισται κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Η ομάδα ήταν 8η, αλλά η αναμόρφωση άρχισε με ταχύτητα και με το κερασάκι στην τούρτα…

Ο Ίβιτς τερμάτισε για τη σεζόν 22/23 στην 6η θέση κι άρχισε να δουλεύει το πλάνο του με αποκορύφωμα (σ.σ. το κεράσακι που διαβάσατε παραπάνω) τον τελικό του Κυπέλλου Ρωσίας.

Η Κράσνονταρ διεκδίκησε το τρόπαιο από την ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα (για δεύτερη φορά στην ιστορία της), ουσιαστικά εκτός έδρας, κι ηττήθηκε στα πέναλτι με την κανονική διάρκεια να τελειώνει με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Άρχισε φουριόζος βάσει πλάνου

Για τη σεζόν 23/24 η Κράσνονταρ του Βλάνταν Ίβιτς έχει κάνει το καλύτερο start ever και φιγουράρει στην κορυφή του πρωταθλήματος με 17 βαθμούς μπροστά από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με διαφορά τριών βαθμών.

Ο πρώην τεχνικός της Γουότφορντ, μάλιστα, είναι αήττητος με ρεκόρ σε επτά αγώνες πρωταθλήματος πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Βέβαια, η πορεία αυτή αποτυπώνεται στο γήπεδο λόγω ενός πλάνου που εκπόνησαν διοίκηση – Ίβιτς. Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο να δυναμώσει σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν γεγονός που άργησε να γίνει όσον αφορά στις μεταγραφές, αλλά παικτικά έως να ήρθαν ο αριστερός μπακ κι ο στόπερ όλα πήγαν πρίμα.

Ο Βλάνταν Ίβιτς στην προσπάθεια που κάνει ανάμεσα στους ισχυρούς της Μόσχας και την Αγία Πετρούπολη βασίζει στη βασική του 11άδα και σε παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία (5-6 είναι starters).

Για παράδειγμα, μην ξεχνάμε τις διαστάσεις που πήρε το όνομα του 23χρονου, Εντουάρντ Σπερτσιάν, παιδί των υποδομών της Κράσνονταρ που συνδέθηκε με μεταγραφή στον Άγιαξ.

Γήπεδο παλάτι, προπονητικό του… 2050 κι ένας Γολγοθάς

Η Κράσνονταρ έγινε γνωστή στην Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Όλοι θαύμασαν το υπέροχο γήπεδο που διαθέτει (είναι ένα από τα ωραιότερα στον κόσμο).

Όσοι, όμως, γνωρίζουν περισσότερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια και για το νέο προπονητικό της ομάδας του Ίβιτς.

Θυμίζει… 2050 αναφέρουν και προσφέρει τα πάντα στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, αλλά και τις ακαδημίες με σχολείο εντός, 25 γήπεδα και 1.000 εργαζόμενους. Μία πραγματική πόλη μέσα στην πόλη.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Κράσνονταρ και της Ροστόφ υπάρχει κάτι που λίγοι γνωρίζουν.

Για την ομάδα του Ίβιτς για παράδειγμα: Σε περίπτωση που υπάρχει αγώνας Σάββατο στη Μόσχα, η αποστολή πρέπει να φύγει από τη βάση της Πέμπτη και να ταξιδέψει στην Σταυρούπολη τέσσερις ώρες με προορισμό το αεροδρόμιο της περιοχής κι άλλες τρεις ώρες με το αεροπλάνο για την πρωτεύουσα. Οπότε απαιτούνται 8-9 ώρες ταξιδιού για ένα ματς.

Αυτό συμβαίνει λόγω της απόφασης να κλείσει το αεροδρόμιο του Κράσνονταρ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ομάδα του Ίβιτς δεν κάμπτεται από τις αποστάσεις. Οι παίκτες και ο προπονητής έχουν σηκώσει το βάρος της πρωτιάς και δείχνουν έτοιμοι να το κουβαλήσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X