Ρατσιστικά σχόλια εναντίον του Όμοτ μετά τον τραυματισμό του Σίμανιτς καταγγέλλει το Νότιο Σουδάν

Ρατσιστικά σχόλια εναντίον του Όμοτ μετά τον τραυματισμό του Σίμανιτς καταγγέλλει το Νότιο Σουδάν
Photo Credits: INTIME

Το Νότιο Σουδάν με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι ο Νούνι Όμοτ δέχθηκε ρατσιστικά μηνύματα όταν έγινε γνωστό ότι ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε ένα νεφρό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η είδηση ότι ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε ένα νεφρό λόγω της αγκωνιάς που δέχθηκε από τον Νούνι Όμοτ στον αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν σόκαρε τον μπασκετικό κόσμο. Την ίδια στιγμή όμως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να μην χάσουν την ευκαιρία να δείξουν το ρατσιστικό τους μένος.

Αυτό κατήγγειλε το Νότιο Σουδάν με ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, το Νότιο Σουδάν αρχικά αναφέρει ότι δεν γνώριζε την σοβαρότητα του τραυματισμού του Σέρβου φόργουορντ – αλλά και ότι οι διαιτητές είδαν το replay της φάσης και δεν θεώρησαν ότι έγινε κάτι μεμπτό. Ακολούθως, φιλοξενεί δήλωση του Όμοτ που απολογείται για ό,τι έγινε και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Σίμανιτς και καταλήγει καταγγέλλοντας ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Αφρικανού φόργουορντ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Νότιου Σουδάν αναφέρει:

«Η ομοσπονδία του Νότιου Σουδάν πληροφορήθηκε σήμερα για την σοβαρότητα του τραυματισμού του Μπόρισα Σίμαντις και την απώλεια του ενός νεφρού του ως αποτέλεσμα του περιστατικού που συνέβη στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στην Σερβία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το περιστατικό περιελάμβανε επαφή ανάμεσα στον Σέρβο παίκτη και τον διεθνή με το Νότιο Σουδάν, Νούνι Όμοτ. Οι διαιτητές είδαν αμέσως την φάση και δεν καταλογίστηκε φάουλ στον Όμοτ. Εκείνη την στιγμή, ούτε η Ομοσπονδία ούτε ο παίκτης γνώριζαν την σοβαρότητα του τραυματισμού του Σίμανιτς. Αυτό που συνέβη ήταν ακούσιο και ατυχές.

«Λυπάμαι πολύ για τα νέα που έμαθα για τον τραυματισμό του Σίμανιτς. Ως αθλητής καταλαβαίνω απόλυτα την σοβαρότητα της κατάστασης και λυπάμαι για αυτό που έγινε. Κανείς παίκτης δεν πρέπει να το περάσει αυτό. Προσεύχομαι για την ανάρρωση του Σίμανιτς και την γρήγορη επιστροφή του στο παρκέ» – Νούνι Όμοτ.

Η ομοσπονδία θα ήθελε να επεκταθεί στο θέμα του ρατσισμού και της παρενόχλησης που δέχθηκε ο παίκτης Νούνι Όμοτ μετά την γνωστοποίηση της άσχημης εξέλιξης. Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού που κατευθύνεται προς τον παίκτη. Το μπάσκετ είναι ένας σπορ που έχει αναγνωριστεί ότι φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και δεν χρησιμοποιείται ως μέσο προκατάληψης.

Τέλος, προσευχόμαστε και δίνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον Μπόρισα Σίμανιτς».

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X