Ψηλά το κεφάλι ΑΕΚάρα!

Ψηλά το κεφάλι ΑΕΚάρα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είχε άγχος, δυσκολία στη δημιουργία απέναντι στην εξαιρετική Αντβέρπ, αλλά το πάλεψε και με το 1-2 αποκλείστηκε από το Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πάλεψε όσο μπορούσε, δεν ήταν στη βραδιά της απέναντι στην Αντβέρπ και ηττήθηκε με 1-2 από την βελγική ομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι, η Ένωση συνεχίζει στο Europa League.

H AEK είχε το πρες, την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να φτιάξει καλές φάσεις για γκολ. Σε μία λάθος αντίδραση της άμυνας στο 73′ ο Κερκ σκόραρε γιατο 0-1, ο Αραούχο στο 90′ ισοφάρισε και έδωσε πνοή, αλλά αμέσως μερά σε μία αντεπίθεση σκόραρε ο Μπαλίκουσα για το 1-2.

Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα και περιμένει να δει καλύτερα πράγματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στην συνέχεια της σεζόν.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή στο Βόλο, απέναντι στην τοπική ομάδα για την 3η αγωνιστική της Super League.

Διαβάστε πως μετέδωσε LIVE το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει το μεγάλο ματς της ΑΕΚ με την Αντβέρπ με επιθετικό σχήμα, καθώς ο Πινέδα ήταν στον άξονα. Αναλυτικά, ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ρότα δεξί μπακ, ο Χατζισαφί αριστερά, ο Βίντα με τον Μουκουντί στα στόπερ, ο Σιμάνσκι κόφτης με τον Πινέδα σε πιο οργανωτικό ρόλο, αριστερά στην επίθεση ο Τσούμπερ, δεξιά ο Άμραμπατ και ο Γκατσίνοβιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε. Για την Αντβέρπ ο Φαν Μπόλε, προχώρησε σε μία αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς ξεκινώντας με τους εξής: Μπουτέζ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ, Εκέλενκάμπ, Μούγια, Βάινς, Κουλιμπαλί, Φερμέιρεν, Κεϊτά, Μπαλίκουισα, Γιάνσεν.

Η βελγική ομάδα με το 0-1 υπέρ της μπήκε καλύτερα στο ματς, πίεσε ψηλά και έψαξε βαθιές μπαλιές στην άμυνα της ΑΕΚ. Στο 3’ ο Μουκουντί πρόλαβε σωτήρια τον Βάινς πριν γίνει επικίνδυνος μέσα στην περιοχή, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Στάνκοβιτς απέκρουσε ένα σουτ του Μούγια.

Η ΑΕΚ εν συνεχεία πήρε την μπάλα στα πόδια της, προσπάθησε κεντρικά με τον Γκατσίνοβιτς να κάνει παιχνίδι, ενώ ο Πινέδα γινόταν συνεχώς στήριγμα του. Ο Άμραμπατ είχε δυσκολίες με τον Βάινς αριστερά, ενώ ο Τσούμπερ δεξιά δεν είχε την ίδια ευχέρεια να παίρνει μπάλες σε καλό σημείο.

Στο 16’ η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά, Ο Χατζισαφί σέντραρε, ο Πόνσε πήδηξε μόνος του σε καλό σημείο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η Ένωση πια είχε πάρει ξεκάθαρα την κατοχή και τις πρωτοβουλίες και πίεζε ψηλά για να βρει φάσεις για γκολ. Από μία τέτοια πίεση, βρήκε… κάτι στο 20’ με τον Πινέδα να παίρνει κεφαλιά προ του τερματοφύλακα και ο Πόνσε πιεζόμενος να αστοχεί με κεφαλιά με το τέρμα άδειο από τον Μπουτέζ, αλλά με αμυντικούς…

Στο 25’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ με τον Πόνσε! Ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα από το πρέσινγκ, ο Πόνσε έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε αμέσως δυνατά, αλλά απέκρουσε ο Μπουτέζ εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Αργεντίνος μπορούσε να δώσει και πιο δεξιά στον Γκατσίνοβιτς που ήταν σε καλύτερη θέση.  Από το πρέσινγκ η Ένωση έβρισκε δύναμη και στο 26’ ο Σιμάνσκι σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο ρυθμός μετά έπεσε λίγο, όπως και η ένταση του πρες της ΑΕΚ με την Αντβέρπ να αντιμετωπίζει το ματς με ψυχραιμία, καλή κυκλοφορία και καθαρό μυαλό. Στο 35’ ο Γκατσίνοβιτς δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ, με τον Σέρβο πια να παίζει αριστερά και τον Τσούμπερ κοντά στον Πόνσε. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν την ορμή του προηγουμένου διαστήματος, αλλά έψαχναν με κάθε τρόπο πια λίγο χώρο για απειλές με κάθε τρόπο. Η Αντβέρπ έβγαζε και στην OPAP Arena τα στοιχεία που της έδωσαν το πρωτάθλημα. Απροσπέλαστη άμυνα και προσπάθεια για κόντρα επίθεση. Η ΑΕΚ έχει τον έλεγχο και προσπαθεί χωρίς το παραμικρό άγχος να φτάσει στο γκολ.

Και κάπως έτσι τελείωσε το α’ 45λεπτο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ κυρίαρχο στο ματς μετά το 5ο λεπτό και με εμφανή διάθεση να πρεσάρει και να φτιάξει φάσεις για γκολ, ώστε να ισοφαρίσει το 0-1 της Αμβέρσας. Είχε 9 τελικές, μα μία μεγάλη φάση με το σουτ του Πόνσε που απέκρουσε ο σταθερός Μπουτέζ. Η Αντβέρπ άριστα διαβασμένη σε όλα τα επίπεδα και έτοιμη να υπερασπιστεί το σκορ της.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγή στις αρχικές τους συνθέσεις και οι ίδιοι 22 ποδοσφαιριστές συνέχισαν στο ματς.

Η ΑΕΚ πήρε ξανά την μπάλα στα πόδια της, η Αντβέρπ όμως ήταν εξαιρετική είτε με την μπάλα από την άμυνα, είτε πίσω από την μπάλα. Η Ένωση έπαιζε μόνο από δεξιά, με τον Χατζισαφί να μένει μόνος του αριστερά. Και από μία τέτοια μπάλα δεξιά, ο Πινέδα από δεξιά έφερε την μπάλα σε ιδανικό σημείο για εκτέλεση, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Αντερβάιλερ. Το ματς απέκτησε πιο άγριο ρυθμό, χάθηκαν και θέσεις, αλλά η ανάγκη της ΑΕΚ για γκολ ήταν μεγάλη πια και έπαιζε πιο ανορθόδοξα. Στο 62’ από μία λάθος λειτουργία και τοποθέτηση της ΑΕΚ η Αντβέρπ έφτασε μία ανάσα για το γκολ, αλλά χάθηκε το… άχαστο. Σε ιδανική αντεπίθεση αρχικά ο Μπαλκουισά δεν έκανε το σουτ αλλά την πάσα στον Μούγια που σε κενή εστία δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Στην επόμενη φάση είχε σοβαρό τραυματισμό στον ώμο ο καλύτερος παίκτης της Αντβέρπ, ο Αντερβάιλερ και ο Φαν Μπόμελ προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 66’. Ο 20χρονος Βαν Ντε Μπός πήρε την θέση του στα στόπερ, ενώ ο Κερκ μπήκε αντί του Εκέλενκαμπ. Η βελγική ομάδα μετά το 55’ έδειχνε να πατά πιο σίγουρα στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να χάνει την ενέργεια της.

Στο 69’ ο Αλμέιδα έκανε διπλή αλλαγή με Ελίασον και Αραούχο, αντί Άμραμπατ και Τσούμπερ.

Πλέον, οι Βέλγοι έπαιζαν και με το χρόνο με πολλές καθυστερήσεις, αλλά η ΑΕΚ είχε ένα στόχο πια να πιέσει παραπάνω για να βρει το γκολ. Και στο 73’ η ΑΕΚ πλήρωσε την αδράνεια της από τη δεξιά πλευρά… Από καθυστερημένη αντίδραση του Ρότα σε εκτέλεση πλάγιο, ο Μπαλικουισά γύρισε στον Κερκ που με προβολή σκόραρε για το 0-1. Ένα γκολ που… πάγωσε το γήπεδο και ανάγκαζε πια την ΑΕΚ να ψάχνει 2 γκολ. Ο Γιάνσεν στο 76’ σούταρε από μακριά και προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 80’ ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή με Μάνταλο-Γιόνσον-Πισάρο, αντί Ρότα-Σιμάνσκι-Γκατσίνοβιτς, με τον Πισάρο αριστερά, τον Γιόνσον με τον Μάνταλο στα χαφ. Παρά τις αλλαγές η απογοήτευση έδειχνε να κυριεύει την ΑΕΚ.

Όμως μία φάση έψαχνε η ΑΕΚ για να βρει το γκολ που θα την… ζωντανέψει ξανά. Και το πέτυχε στο 90’ με τον Αραούχο! Ο αρχηγός κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και με σουτ νίκησε τον Μπιτέ και η Ένωση θέλει ακόμα ένα γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση! Οι καθυστερήσεις ήταν επτά λεπτά και η ΑΕΚ πίεζε. Και εκεί που ήταν όλη η ΑΕΚ μπροστά, μία αντεπίθεση από βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μπαλίκουσα, ο Πινέδα δεν πρόλαβε και ο παίκτης της Αντβέρπ σκόραρε για το 1-2 απέναντι στον Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ απογοητεύτηκε, αλλά με Αραούχο και Ελίασον είχε 2 καλές φάσεις για να βρει γκολ.

ΑΕΚ – Αντβέρπ 1-2

Γκολ:

  • 73’ Κερκ σουτ 0-1
  • 90’ Αραούχο σουτ 1-1
  • 93’ Μπαλικούσα σουτ 1-2

Κίτρινες:

96′ Μάνταλος

Κόκκινες: –

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (80′ Γιόνσον), Σιμάνσκι (80′ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (80′ Μάνταλος), Άμραμπατ (69′ Ελίασον), Τσούμπερ (69′ Αραούχο), Πόνσε.

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπουτέ, Ντε Λαέτ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ (65′ Φαν Ντεν Μπος), Βάινς, Κεϊτά, Φερμίρεν, Εκέλενκαμπ (66′ Κερκ), Μπαλίκουισα (97′ Οντρέικα), Μούγια, Γιάνσεν (83′ Γιουσούφ).

O MVP του ΑΕΚ – Αντβέρπ

Για την ΑΕΚ ο Πινέδα ήταν αυτός που έδωσε τα περισσότερα πράγματα. Είχε ουσία, ρυθμό και ήταν το πρώτο του καλό ματς φέτος. Ο Αντερβάιλερ ήταν μακράν ο κορυφαίος για την Αντβέρπ.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Αντβέρπ

Το ζήτημα ήταν η διάσπαση της άμυνας της Αντβέρπ. Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και εκεί το πλήρωσε σε μία λάθος αντίδραση της στην άμυνα.

Τα γκολ του ΑΕΚ – Αντβέρπ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X