Όλη η φασαρία για να αλλάξουν την ΚΕΔ γίνεται, αλλά δεν τους βγαίνει...

Όλη η φασαρία για να αλλάξουν την ΚΕΔ γίνεται, αλλά δεν τους βγαίνει...

Ο Γκρανκάσας ξεμπροστιάζει το πραγματικό σχέδιο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για τη διαιτησία και προβλέπει πως θα κάνουν μια τρύπα στο νερό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τόσο καιρό ακούτε και διαβάζετε για τα σχέδια του Μαρινάκη ως προέδρου της Λίγκας για επαγγελματική διαιτησία. Για τα προβλήματα της ΕΠΟ, για να αλλάξει το εκλογικό σύστημα που λέει ο φίλος του Γιάννη του Κομπότη κι ένα κάρο μπούρδες ακόμη. Και γιατί είναι μπούρδες; Όχι γιατί δεν είναι θέματα που αν τα έβαζαν κάτω άνθρωποι με καλές προθέσεις δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν και να υπάρξουν αλλαγές. Αλλά γιατί τίποτε από αυτά δεν ενδιαφέρει και τους ίδιους που τα λένε.

Ο Μαρινάκης απαιτούσε από την κυβέρνηση να βγάλει υπουργική απόφαση με την οποία να γίνει νόμος η επαγγελματική διαιτησία στα χέρια του υπό τον Κλάτενμπεργκ. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει αυτό όσο το ποδόσφαιρο το ελέγχει η FIFA. Και φυσικά το ήξερε κι αυτός που το ζητούσε. Την ρήξη έψαχνε, την φασαρία, το χάος. Κι ότι θα μπορούσε να βγάλει προς το συμφέρον του Ολυμπιακού από αυτό. Αλλά δεν γίνεται να το κάνει αυτό η κυβέρνηση, εκτός κι αν δεν έχει πρόβλημα να ρεζιλευθεί διεθνώς. Και να πάρει πάνω της αποκλεισμούς ομάδων κλπ.

Ο πραγματικός στόχος τους

Όλη η φασαρία, η προπαγάνδα, η καθημερινή λάσπη στην οποία πλέον συμμετέχει ολόψυχα και ο Παναθηναϊκός γίνονται για ένα και μόνο λόγο: Να φτάσουμε στο σημείο η UEFA να επιβάλλει με κάποιο τρόπο αλλαγή στην ΚΕΔ. Να φύγουν αυτοί που είναι τώρα, να έρθουν άλλοι απευθείας από την UEFA και προφανώς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (αυτούς κούνια που τους κούναγε βέβαια…) να έχουν καταφέρει να έχουν επιρροή στην επιλογή. Αυτός εξακολουθεί να είναι ο στόχος και σήμερα που μιλάμε και ο Μαρινάκης μιλώντας για 48ωρο υποννοεί πως περιμένει μετά από την παρέλευση του, πιθανότατα στο περιθώριο της κλήρωσης στο Μονακό, κάτι να γίνει σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρόσωπα στην UEFA που θα ήθελαν να τους κάνουν την χάρη υπάρχουν. Αλλά να το επιβάλλουν δεν μπορούν, ακόμη κι αν σύσσωμη το ήθελε η UEFA. Είναι θέμα της ΕΠΟ να περάσει κάτι τέτοιο από τις αρμόδιες επιτροπές της και πιθανή της άρνηση δεν συνιστά λόγο άλλης παρέμβασης από την UEFA. Οι συντονισμένες επιθέσεις στην ΕΠΟ αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν ένα κλίμα μέσα στο οποίο οι εκπρόσωποι της θα νιώθουν πιθανώς αδύναμοι να αντισταθούν σε ενδεχόμενες πιέσεις.

Δεν θα τους περάσει

Η αλήθεια είναι όμως πως με τα σημερινά δεδομένα, ακόμη κι όλα όσα περιμένουν οι σύμμαχοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να γίνουν όπως τα θέλουν ακριβώς από πλευράς UEFA και να βρεθεί σε δύσκολη θέση η ΕΠΟ, αλλαγές στην ΚΕΔ σύμφωνα με τις επιθυμίες τους δεν πρόκειται να υπάρξουν. Η ΚΕΔ δεν θα αλλάξει και δεν θα αλλάξει επειδή έχει προκύψει από τις προβλεπόμενες θεσμικά διαδικασίες, με διαφάνεια και ψηφοφορίες. Αυτές για τις οποίες μίλησαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις απαντήσεις τους στην επιστολή Μαρινάκη.

Και κάτι τελευταίο γι΄αυτό. Κάπου να σταματήσουν το παραμυθάκι της ολιστικής μελέτης που δεν τηρήθηκε. Αφορούσε τις σεζόν 20-21, 21-22 και τηρήθηκε μια χαρά. Δεν έχει προβλέψεις ούτε για την σεζόν που πέρασε, ουτε γι΄αυτή που ξεκίνησε. Και η Ελλάδα δεν είναι πλέον υπό το καθεστώς άμεσης επιτήρησης που ήταν μέχρι πρότινος. Τα ψέματα τους δεν έχουν όριο, ούτε σε αυτό.

Ο Γκρανκάσας

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X