«Κιτρινόμαυρα» πάρτι μέσα στον Πειραιά (VIDEO)

«Κιτρινόμαυρα» πάρτι μέσα στον Πειραιά (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-osfp-basketΤα χρόνια της δεκαετίας του ’80 είχαν μια ξεχωριστή γλύκα για τη μπασκετική ΑΕΚ. Μπορεί να ήταν σεζόν χωρίς τίτλους, με δυσκολίες στον σχηματισμό μιας πραγματικά ανταγωνιστικής ομάδας, αλλά οι «μοϊκανοί» του Βαγγέλη Νικητόπουλου έκαναν περήφανο τον κόσμο. Ο Γκέκος, ο Παταβούκας, ο Αλέξης Γιαννόπουλος, ο Αγιασωτέλης και ο Αριδάς, έστω και αν δεν είχαν εναλλακτικές λύσεις, κρατούσαν ψηλά τη σημαία. Και από κοντά, ο κόσμος της ΑΕΚ.

Το όνειρο της Βασίλισσας, η προσδοκία για νέες μεγάλες στιγμές ανάλογες με το έπος του ΄68, γαλούχησαν γενιές Ενωσιτών. Κάθε γήπεδο της χώρας γινόταν κτήμα τους. Χαρακτηριστικές οι δύο αναμετρήσεις με τον ΟΣΦΠ στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Η πρώτη στο Παπαστράτειο, η δεύτερη στο ΣΕΦ. Κοινό χαρακτηριστικό, η «κιτρινόμαυρη» κατάληψη στις εξέδρες. Η ιαχή ΑΕΚ, ΑΕΚ είναι αυτή που κυριαρχεί και υπερτερεί έναντι των γηπεδούχων.

Ανάλογες εικόνες και από την ομάδα εντός του αγωνιστικού χώρου. Οι παίκτες του Νικητόπουλου, η πεντάδα που έπρεπε να βγάλει όλο το παιχνίδι, στάθηκε με δύναμη και ποιότητα απέναντι στον ΟΣΦΠ και πήρε τις νίκες. Ετσι και αλλιώς, αυτά τα παιχνίδια δεν έπαψαν ποτέ να είναι ντέρμπι, έστω και αν δεν αφορούσαν εκείνα τα χρόνια κατακτήσεις τίτλων.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”veg4RI5f6WM” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”Icdo-dkWn_U” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X