Η ΑΕΚ έχασε την αμυντική της ισορροπία και κάθε... φάση μυρίζει γκολ (VIDEO)

Η ΑΕΚ έχασε την αμυντική της ισορροπία και κάθε... φάση μυρίζει γκολ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η καλή άμυνα πέρυσι που της έδωσε το νταμπλ, φέτος δεν έχει εμφανιστεί στα 4 πρώτα ματς της σεζόν και αυτό... πληγώνει την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρεμιέρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα δεν ήταν νικηφόρα και ήρθε λίγες ημέρες μετά την ήττα στο Βέλγιο από την Αντβέρπ.

Κάτι που δεδομένα προκαλεί προβληματισμό, αφού η ΑΕΚ έχασε 2 βαθμούς στην έδρα της και την Τετάρτη καλείται να κάνει ανατροπή για να περάσει στους ομίλους του Champions League.

Ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να δουλέψει με τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές του ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα της Τετάρτης με τους Βέλγους στη Νέα Φιλαδέλφεια (30/8, 22:00) ώστε η ομάδα να προκριθεί μετά από πέντε χρόνια σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτός άλλωστε είναι και ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν για την νταμπλούχο ΑΕΚ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που οδήγησε πέρσι την ΑΕΚ στην κατάκτηση του νταμπλ ήταν οι τρομερές αμυντικές επιδόσεις, με την Ένωση να δέχεται μόλις 14 γκολ στο πρωτάθλημα. Και από εκεί έπαιρνε δύναμη και η επιθετική λειτουργία να… πετά φωτιές.

Φέτος όμως δεν έχει εμφανίσει η ομάδα τα ίδια σημάδια.

Τη φετινή σεζόν, έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς που έχει δώσει! Με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε Ζάγκρεμπ και Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ έγραψε ιστορία με τις ανατροπές της και προκρίθηκε στα πλέι-οφ του Champions League. Στην αρχή ο Γαλανόπουλος, με την υψωμένη γροθιά «ξέρανε» τους Κροάτες μέσα στην έδρα τους στο 90′, για να γίνει η ανατροπή από το γκολ φάουλ που δέχθηκε στο α’ ημίχρονο.

Ύστερα, στο… σπίτι μας, οι Αραούχο και Βίντα έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην ιστορική πρόκριση του Δικεφάλου. Πρόκριση αφιερωμένη στον Μιχάλη!

Νωρίτερα όμως η Ντινάμο έκανε το παιχνίδι της, είχε διαβάσει άριστα την ΑΕΚ και είχε φτάσει στο -2… παγώνοντας τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με την Αντβέρπ το… έργο ίδιο. Η ΑΕΚ δέχτηκε ξανά γκολ σε μια φάση που η άμυνά της αδράνησε, όμως αυτή τη φορά, παρόλο που έπνιξε τους Βέλγους και το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο, δε μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, που θα της έδινε και ένα αβαντάζ, κυρίως ψυχολογικό, ενόψει της ρεβάνς της Τετάρτης (30/8).

Στα εγχώρια, η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Πανσερραϊκό, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της πρεμιέρας της στη Super League! Ναι μεν είχε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, όμως η αδράνεια της άμυνας σε ορισμένες φάσεις ήταν αδικαιολόγητη, και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Όπως δεν άργησε και η πρώτη γκέλα της σεζόν, καθώς οι παίκτες του Αλμέιδα δε μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή και ισοφάρισαν απλώς σε 1-1, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Η άμυνα φαίνεται ότι δεν έχει ισορροπία, ενώ και κάτω από τα δοκάρια ο Αθανασιάδης δεν έχει δικαιώσει με την επιλογή, σε αντίθεση με τον Στάνκοβιτς που… έβγαλε πολλά στα διπλά ματς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ο Έλληνας πορτιέρε μοιάζει ασταθής, κάτω από τα δοκάρια, σε διάβασμα φάσεων, αλλά και με τα πόδια. Και αυτό είναι σημαντικό με τον Στάνκοβιτς εκτός και με την αγωνία αν προλάβει το ματς της Τετάρτης.

Η άμυνα της πάντως με όσους έχουν αγωνιστεί δεν έχει βρει ρυθμό. Ο Σιντιμπέ προβληματίζει, αριστερά ο Χατζισαφί και ο Μοχαμάντι δεν έχουν δείξει κάτι τρομερό μέχρι στιγμής, ενώ τα στόπερ Βίντα-Μουκουντί στα 3 πρώτα ματς είχαν θέματα, όπως και χθες Μήτογλου-Χρυσόπουλος (2 φάσεις στο 1ο λεπτό ο Πανσερραϊκός, ενώ απειλούσε συνεχώς όποτε μπορούσε), ενώ και τα χαφ στο αμυντικό κομμάτι δεν έχουν πατήματα εκτός του Γιόνσον που έχει ξεκινήσει πιο καλά από όλους την σεζόν, σε αντίθεση με τον Σιμάνσκι.

Και όλα αυτά προβληματίζουν για τον… τελικό της Τετάρτης με την Αντβέρπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου στόχος είναι δυνατή άμυνα για να σκοράρει η ΑΕΚ τα γκολ που πρέπει και να περάσει στους ομίλους του Champions League.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X