Νέο ξεκίνημα για την ΑΕΚ με ελπίδες για μια καλή χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη

Νέο ξεκίνημα για την ΑΕΚ με ελπίδες για μια καλή χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την έναρξη της προετοιμασίας και την θετική αύρα που βγάζει η ΑΕΚ

Αφού τελειώσαμε με τις μεταγραφές της ΑΕΚ, ήρθε επιτέλους και η ώρα να ξεκινήσει την προετοιμασία της η ομάδα. Οι ξένοι ήρθαν, όλοι έκαναν τα εργομετρικά τους και ξεκίνησε η δουλειά στα Λιόσια υπό τις οδηγίες του Ζοάν Πλάθα. Λείπει ο Κουζμίνσκας και ο Χατζηδάκης στο Μουντομπάσκετ και ειδικά ο Λιθουανός θα είναι σημαντικό κομμάτι της ομάδας, όμως μόνο χαρά προκαλεί να βλέπουμε δύο παιδιά της ομάδας να αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο του μπάσκετ.

Νέα αρχή

Μετά από πολλά χρόνια, το ξεκίνημα της σεζόν έχει μια διαφορετική αίσθηση σε σχέση με το παρελθόν και η αισιοδοξία είναι έκδηλη στις τάξεις των οπαδών αλλά και της ομάδας. Το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται ότι φτιάχτηκε κάτι καλό, τουλάχιστον στα χαρτιά και η ομάδα προσπαθεί να αποκτήσει σταθερές βάσεις. Πάντα αυτό ξεκινάει από τον προπονητή και για αυτό η ΑΕΚ εμπιστεύτηκε τον Πλάθα, δεσμεύοντας τον για δύο χρόνια, ώστε να έχει τον χρόνο του, να βάλει τα θεμέλια και να δημιουργήσει ένα καλό γκρουπ παικτών για το παρόν και το μέλλον. Έχουμε πει πολλές φορές, αυτό που δεν έχει η ΑΕΚ μεταξύ άλλων είναι η συνέχεια ως ομάδα από χρονιά σε χρονιά. Είναι λογικό να μην μπορεί να κρατάει κάποιους ξένους, αλλά τουλάχιστον 6-7 παίκτες πρέπει να τους έχει ως βάση κάθε χρόνο και αυτό θα προσπαθήσει να δημιουργήσει φέτος.

Οι επιλογές των ξένων δημιουργούν μια ελπίδα και μια ανυπομονησία για να δει κανείς την ΑΕΚ να παίζει με αυτούς μέσα. Από εκεί που τα προηγούμενα χρόνια, οι άνθρωποι της ομάδας, πήγαιναν σε παίκτες όχι τόσο γνωστούς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, φέτος προσπάθησαν να φτιάξουν ένα κράμα φιλόδοξων παικτών, με μπαρουτοκαπνισμένους βετεράνους που έρχονται όμως από πολύ καλές σεζόν. Αναμφίβολα, όλοι περιμένουν να δουν τον Μπεν Μάκλεμορ με την φανέλα της ΑΕΚ, όμως και οι άλλοι ξένοι έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας στο υψηλότερο επίπεδο και ικανότητες. Προσωπικά, το πουλέν μου για φέτος θα είναι ο Τζόρνταν ΜακΡέι, που τον πιστεύω περισσότερο από όλους, ελπίζω να μην τον γκαντεμιάσω.

Οι Έλληνες παίκτες είναι και αυτοί σε πολύ καλή ηλικία, αν εξαιρέσουμε τον Φλιώνη που δικαιωματικά είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ, οι υπόλοιποι έχουν ταλέντο και φιλοδοξία για να αναδειχτούν μέσω της ομάδας. Δουλειά της ΑΕΚ είναι, να τους παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον, τις ευκαιρίες για να μπορέσουν να βελτιωθούν και να αποτελέσουν την βάση της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Το παράδειγμα του Φλιώνη είναι ενδεικτικό και για την ομάδα αλλά και για τους παίκτες.

Οι επιλογές που έγιναν με αγωνιστικά κριτήρια, ψάχτηκαν πάρα πολύ και σε θέμα χαρακτήρα και νοοτροπίας για να μην υπάρχουν απρόοπτα μέσα στην χρονιά, οπότε όλοι ευελπιστούν ότι αυτή νέα αρχή μπορεί να αποτελέσει την βάση για την επιστροφή της ΑΕΚ στην διεκδίκηση τίτλων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα χαρακτηριστικά των παικτών, ειδικά των Ελλήνων με των ξένων μοιάζουν συμπληρωματικά με μια πρώτη ματιά, οπότε πρέπει να περιμένουμε την εικόνα στο γήπεδο.

Το λέμε κάθε καλοκαίρι δυστυχώς, αλλά όταν κάθε φορά γκρεμίζεις και χτίζεις μια ομάδα από το μηδέν, θα πρέπει όλοι να έχουν υπομονή μέχρι να δέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ. Ο Ζοάν Πλάθα είναι ένας πολύ καλός προπονητής αλλά δεν είναι θαυματοποιός, ούτε μάγος για να μπορεί να έχει έτοιμη μια ομάδα από την πρώτη μέρα. Σημασία στο ξεκίνημα θα έχει να παίρνουν τα αποτελέσματα για να μπορούν να κερδίζουν χρόνο. Άλλωστε το φετινό ρόστερ έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να κουβαλήσουν την ομάδα στις πλάτες τους και αυτό θα βοηθήσει.

Γενικά, υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα, μια καλή αύρα γύρω από την ομάδα και αυτό είναι καλό. Υπάρχει πολύς καιρός ακόμα για τα επίσημα, υπάρχει ακόμα μια κίνηση που θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για Έλληνα παίκτη, όμως όλα δείχνουν ότι γίνεται σοβαρή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X