Ας κοιτάξουμε μόνο πως θα βοηθήσουμε την ομάδα

Ας κοιτάξουμε μόνο πως θα βοηθήσουμε την ομάδα
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης αποτυπώνει την πραγματικότητα της ΑΕΚ και πως θα βγει ξανά νικήτρια στο φινάλε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε αυτή την στήλη δεν ασχολούμαστε με τα αγωνιστικά της ΑΕΚ, αλλά επειδή είναι κρίσιμο το σταυροδρόμι, θα το κάνουμε.

Η ομάδα αυτή όπως πέρσι αναγκάστηκε να παίξει όλο το πρωτάθλημα μέσα σε δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα με ντέρμπι κάθε τρεις μέρες, έτσι και τώρα παίζει το Τσάμπιονς Λιγκ με τρία υπερκρίσιμα ματς μέσα σε 8 μέρες!!! Κυριακή του Θωμά πέρσι με Ολυμπιακό στο Φάληρο 1-3, την Τετάρτη με ΠΑΟΚ Φιλαδέλφεια 4-0, Κυριακή Λεωφόρο 0-0, Τετάρτη πάλι Ολυμπιακό Φιλαδέλφεια 0-0 και Κυριακή Χαριλάου 1-2. Μέσα σε αυτό το διάστημα και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν ματς με τον Βόλο και ο Ολυμπιακός και Άρη. Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα της ΑΕΚ με συνεχόμενα κάθε τρεις μέρες πέντε ματς με τις ομάδες της πρώτης πεντάδας δεν είχε κανένας.

Μόνο η ΑΕΚ

Έτσι και τώρα ομάδα που να παίζει όλο το Τσάμπιονς Λιγκ σχεδόν μέσα σε 8 μέρες δεν θα βρεις. Μόνο η ΑΕΚ όπως ήρθαν τα πράγματα. Και στο διάβα της βρέθηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες που θα μπορούσε να βρει στο συγκεκριμένο μονοπάτι. Μια παραδοσιακή ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ της οποίας ο στόπερ την επόμενη του αποκλεισμού πουλήθηκε με 25 εκατομμύρια στον Άγιαξ. Και την απόλυτη κυρίαρχο της περασμένης σεζόν στο Βέλγιο, την Αντβέρπ. Πόσα Τσάμπιονς Λιγκ θυμάστε εσείς όλα τα τελευταία χρόνια χωρίς τον πρωταθλητή (και νταμπλούχο στην συγκεκριμένη περίπτωση) Βελγίου να συμμετέχει;

Η ΑΕΚ λοιπόν μετά από αυτές τις κληρώσεις μετράει ήδη τρία ματς στα οποία στα δύο ήταν καλύτερη και στο τρίτο δεν ήταν για να χάνει με 0-2 σε καμιά περίπτωση και τελικά κατάφερε να το γυρίσει και να προκριθεί.

Το έφερε στα μέτρα της

Οπότε ναι, θα το πούμε, είναι ιδιαίτερα οξύμωρο κάποιοι να κρίνουν την ΑΕΚ περιμένοντας να μην γίνει κανένα λάθος, να μην υπάρξει καμιά αμυντική στιγμή και οι ελάχιστες τέτοιες που είδαμε και στα τρία ματς και η αλήθεια είναι πως δυστυχώς στοίχισαν (έτσι είναι πάντα με την ΑΕΚ) να λειτουργούν ως κριτήριο για τις γενικότερες δυνατότητες σε επίπεδο συνόλου κι ατομικά. Λες και η ΑΕΚ παίζει με τίποτα χωριά, λέμε στην τάδε φάση είδατε τον Μουκουντί; Στην τάδε φάση είδατε τον Σιμάνσκι; Και πάει λέγοντας…

Η αλήθεια είναι πως αυτή η ομάδα έχει καταφέρει μετά από τρία ματς -φωτιά με πολύ δύσκολους αντιπάλους σε οκτώ μέρες, να έχει φέρει την πρόκριση σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σε μια ζαριά, στην έδρα της. Όπου θέλει νίκη. Με ένα γκολ για να ελπίζει όσο θα υπάρχει χρόνος να παίζεται ποδόσφαιρο ή με δύο γκολ σε 90λεπτο ή παράταση για να περάσει.

Η μεγάλη εικόνα

Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά δεν γίνεται και να περάσεις χωρίς να κερδίσεις κι ένα ματς. Με ένα γκολ τουλάχιστον διαφορά στα 90΄και δύο plus στην παράταση, στην χειρότερη περίπτωση. Αυτή είναι η ιστορία. Είναι άλλο να λες βάσει της εικόνας τι μπορούσε να γίνει κι άλλο να λες πως η ΑΕΚ απέτυχε στο Βέλγιο.

Εμείς θα σας πούμε να μην παρασύρεστε από πλευρές που περιμένουν την ΑΕΚ στην γωνία για να αναδείξουν την παραμικρή αδυναμία σε ζήτημα ζωής και θανάτου. Και αδυναμίες θα έχει και κακές στιγμές λειτουργίας στο γήπεδο θα υπάρξουν, ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Η βασική εικόνα είναι όμως πως αυτή η ομάδα έχει την δυνατότητα κι ας έπαιξε με τους πιο δύσκολους υποψήφιους αντιπάλους, να προκριθεί. Κι ας κοιτάξουμε όλοι πως θα βοηθήσουμε να προκριθεί.

Ο Ενωσίτης

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X