ΑΕΚ: Οι τρεις παίκτες που βοηθούν την προετοιμασία της «Βασίλισσας»

ΑΕΚ: Οι τρεις παίκτες που βοηθούν την προετοιμασία της «Βασίλισσας»
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr αναλύει το προφίλ των Μάριου Δόξα, Άλφη Πιλάβιου και Μάνου Ματαλλιωτάκη που βοηθούν στις πρώτες προπονήσεις της ΑΕΚ

Με πολλούς νέους παίκτες αλλά και απουσίες ξεκίνησε η ΑΕΚ την προετοιμασία της!

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν σήμερα στο παρκέ των Άνω Λιοσίων με όρεξη και μεγάλη επιθυμία για την έναρξη της νέας χρονιάς, αλλά και με πολλά νέα πρόσωπα. Πιο αναλυτικά στην πρώτη προπόνηση, υπό την καθοδήγηση του κόουτς Ζοάν Πλάθα, συμμετείχαν οι αθλητές Δημήτρης Φλιώνης, Τζόρνταν Μακρέι, Μπεν Μάκλεμορ, Όμηρος Νετζήπογλου, Ζώης Καράμπελας, Λάνγκστον Χολ, Τσέισον Ραντλ, Γιάννης Κουζέλογλου, Τζάστιν Τίλμαν, Εμφιόντου Καμπενγκέλε και οι Άλφης Πιλάβιος, Μάνος Ματαλλιωτάκης, Μάριος Δόξας.

Και μπορεί τους περισσότερους παίκτες να τους ξέρει ο κόσμος της ομάδας, παρόλα αυτά οι τρεις τελευταίοι παραμένουν άγνωστοι στους Ενωσίτες. Οι άνθρωποι της Ένωσης επέλεξαν τους συγκεκριμένους προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει από την απουσία λόγω των διεθνών υποχρεώσεων των Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Μάνου Χατζηδάκη.

Άλφης Πιλάβιος

ΑΕΚ: Οι τρεις παίκτες που βοηθούν την προετοιμασία της «Βασίλισσας»

Ο γιος του Σοφοκλή Πιλάβιου, πρώην Προέδρου της ΕΠΟ, έκανε τα πρώτα του βήματα με τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας το πρωτάθλημα εφήβων το 2016, ενώ αγωνίστηκε και στο Adidas Next Generation Tournament Euroleague το 2017, έχοντας 11,3 πόντους. Μέχρι πρόπερσι, βρισκόταν στην Αμερική και το Dominion University, με το οποίο σε 47 παιχνίδια είχε 0,9 πόντους-0,4 ριμπάουντ σε 6′ συμμετοχής. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στο Λαύριο έχοντας 1.6 πόντους σε 6.36 λεπτά συμμετοχής.

Μάνος Ματαλλιωτάκης

ΑΕΚ: Οι τρεις παίκτες που βοηθούν την προετοιμασία της «Βασίλισσας»

Ο 29χρονος άσος προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τα χρώματα του Πανερυθραϊκού τόσο σε ατομικό όσο και προσωπικό επίπεδο, καθώς έφτασε με την φανέλα των «ερυθρολεύκων» ως το Final της Elite League, ενώ και ο ίδιος διακρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον οργανισμό των Βορείων Προαστίων. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο ποιοτικός center αρίθμησε 10,9 πόντους και 5,6 ριμπάουντ ανά βραδιά, την στιγμή που ήταν πρώτος σε αξιολόγηση από την ομάδα του Χουχουλή με 14,4 μονάδες στο PIR ανά αγώνα. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ματαλιωτάκης είχε κερδίσει την άνοδο με το Ψυχικό στην Basket League την αγωνιστική περίοδο 2021-22, ενώ σε επίπεδο Α2 έχει παίξει επίσης και σε Παγκράτι και Χαρίλαο Τρικούπη.

Μάριος Δόξας

ΑΕΚ: Οι τρεις παίκτες που βοηθούν την προετοιμασία της «Βασίλισσας»

Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως είναι ο Σπόρτιγκ, το Αιγάλεω, το Παγκράτι και το Μαρούσι, ενώ την περασμένη χρονιά με τον Αμύντα μέτρησε 10,5 πόντους και 3,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς σε 21 συμμετοχές, όντας εκ των κορυφαίων παικτών της Α2.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X