Η ΑΕΚ έστειλε τους Κροάτες σπίτι τους, αυτό που δεν έκανε η UEFA

Η ΑΕΚ έστειλε τους Κροάτες σπίτι τους, αυτό που δεν έκανε η UEFA
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του μετά την επική πρόκριση της ΑΕΚ επί της Ντιναμό και αναφέρεται στην UEFA που συνεχίζει να προκαλεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Νέα Φιλαδέλφεια έγινε ξανά τόπος χαράς και γιορτής. Οχι, δεν ξέχασε κανείς τον Μιχάλη, κανείς δεν το προσπέρασε όλο αυτό που έγινε με τη δολοφονία του από Κροάτες χούλιγκαν και Έλληνες συνεργούς του που η ΕΛΑΣ κατονομάζει πια ως «οργανωμένους του ΠΑΟ με παρελθόν».

Και ο Μιχάλης θα είναι πάντα εκεί, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και το χαμόγελο, η χαρά και η γιορτή θα είναι η καλύτερη τιμή για τη μνήμη του. Το ίδιο θα ήθελε και αυτός. Μία τέτοια Νέα Φιλαδέλφεια, για την οποία… μπήκε μπροστά εκείνο το μαύρο βράδυ. Μπήκε μπροστά για να την υπερασπιστεί, απέναντι στις ορδές δολοφόνων.

Η ΑΕΚ το Σάββατο το βράδυ πέρασε γιατί δεν… γινόταν να μην περάσει τέτοια βραδιά. Ξεκίνησαν όλα σε πολύ «βαριά» ατμόσφαιρα, με το πένθος όλων μας μέσα μας, αλλά τελείωσε με ένα ξέσπασμα. Που το ξεκίνησαν ο Αλμέιδα και οι παίκτες του και το απογείωσε η εξέδρα. Ούτε καπνογόνο, ούτε διακοπή όταν δεν έπρεπε. Και η Ντινάμο έγινε… έρμαιο στις διαθέσεις των παικτών του κόουτς. Μάθημα για όλους μας από εδώ και πέρα όπως εύστοχα έγραψε χθες ο Βαγγέλης.

Ακόμη και αν η Ντινάμο ήταν ότι καλύτερο είδαμε συνολικά σε 90λεπτο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ακόμη και αν έφτασε κοντά στο 0-3, η ουσία ήταν το τέλος. Όπως και στο Ζάγκρεμπ. Οι στοχευμένες αλλαγές και το πως τελείωσε το ματς η ΑΕΚ και στα δύο γήπεδα. Μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Να φτιάχνει φάσεις, να δημιουργεί, να απειλεί, να σκοράρει. Γκολ και φάσεις στο Ζάγκρεμπ, γκολ και φάσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό ζητά ο Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ έστειλε τους Κροάτες σπίτι τους, αυτό που δεν έκανε η UEFA

Η ΑΕΚ βρίσκει εμπόδιο την UEFA

Η δουλειά έγινε με επικό τρόπο. Με κινηματογραφικό. Γκολάρα Αραούχο, χαμένες ευκαιρίες, κερδισμένο πέναλτι μέσω VAR, απόκρουση του φοβερού και τρομερού Λιβάκοβιτς που κρίμα είναι να φορέσει την φανέλα της Αλμερία, και γκολ από τον μοναδικό Κροάτη της ΑΕΚ. Από ένα Κροάτη ήρθε η… τιμωρία της Ντινάμο που συνεχίζει να υποθάλπτει εγκληματίες-δολοφόνους-χούλιγκαν-φασίστες στις εξέδρες και τους… περιφέρει ανά την Ευρώπη με την ανοχή της UEFA.

Και μιας και πιάσαμε την UEFA, αφού δεν έστειλε αυτή τους Κροάτες… σπίτι τους, το έκανε η ΑΕΚ με καθαρό και αγωνιστικό τρόπο. Η καλύτερη τιμωρία μαζί με τους 105 στη φυλακή.

Και η «απάντηση» της UEFA ήταν να στριμώξει Τετάρτη-Σάββατο δύο κρίσιμα ματς σε Κροατία-Ελλάδα και καπάκι την Τρίτη η ΑΕΚ να πρέπει στο Βέλγιο να δώσει αγώνα-φωτιά με μία πιο ξεκούραστη ομάδα. Να κάνει δηλαδή το έργο του Αλμέιδα και των παικτών της ΑΕΚ ακόμη πιο δύσκολο στο δρόμο για τους ομίλους του Champions League.

H UEFΑ των… Respect football, βάζει εμπόδια σε όσους παίζουν ποδόσφαιρο και το υπερασπίζονται. Και αφού δεν τόλμησε ο Τσεφέριν να πάει στην Κροατία από όπου ξεκίνησε το γκρουπ των 200 δολοφόνων, ήρθε για νουθεσίες στην Ελλάδα που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση. Απλά και ξάστερα: η UEFA ίσως είναι και ο μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι με ότι έγινε.

ΥΓ1: Εξαιρετικά καλή και έξυπνη ομάδα η Ντινάμο με τρομερό Λιούμπισιτς. Η Αντβέρπ δεν είναι αυτή που είδαμε στο 0-3 στο φιλικό, επουδενί… Θέλει μεγάλη προσοχή.

ΥΓ2: Στόπερ. Στόπερ επιπέδου Champions League και γρήγορα.

ΥΓ3: Ο χλοοτάπητας και η εικόνα του δεν ήταν καλή, μετά από τόσο διάστημα «ξεκούρασης» και έπειτα από το Ελλάδα-Ιρλανδία στις 16 Ιουνίου. Δεν νομίζω ότι αρμόζει και στην συνολική εικόνα ενός τόσο όμορφου γηπέδου…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X