AEK: Το οκτάλεπτο της παράνοιας στη Νέα Φιλαδέλφεια - Από την «παγωμάρα» στην έκρηξη της πρόκρισης (VIDEO)

AEK: Το οκτάλεπτο της παράνοιας στη Νέα Φιλαδέλφεια - Από την «παγωμάρα» στην έκρηξη της πρόκρισης (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Μοναδικές στιγμές έζησε ο κόσμος της ΑΕΚ - Μέσα σε οκτώ λεπτά άλλαξαν τα πάντα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο σύνολο αμφότερων των αγώνων με τους Κροάτες, παρόλα αυτά έφτασε να δει τον αποκλεισμό κατάματα χθες βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια και εν τέλει κατάφερε να «αναστηθεί» σε χρόνο dt παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα χρειάστηκε οκτώ λεπτά για να καταφέρει όχι μόνο να «επιστρέψει» και να αναπτερώσει τις ελπίδες της, αλλά και να πάρει την πρόκριση.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά για τον Δικέφαλο χθες βράδυ καθώς η μία χαμένη ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, την ίδια στιγμή που και η ομάδα του Ιγκόρ Μπίτσκαν είναι ένα πολύ δουλεμένο σύνολο και ήταν δεδομένο πως περιμένει τη στιγμή του για να «χτυπήσει».


Εν τέλει οι Κροάτες το κατάφεραν, χτύπησαν την ΑΕΚ στην κακή αμυντική λειτουργία και βρήκαν δύο γκολ σε κομβικά χρονικά σημεία. Ο Αργεντινός τεχνικός ανακάτευε την τράπουλα, όμως έβρισκε μπροστά του, τα οφσάιντ και τον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς. Ξανά και ξανά. Ο διεθνής Κροάτης τερματοφύλακας έκανε την μια επέμβαση πίσω από την άλλη και σταδιακά «ψάρωσε» του παίκτες της Ένωσης που μετά από ένα σημείο τον… φοβόντουσαν.

Όλα αυτά μέχρι το 92ο λεπτό και συγκεκριμένα το 91:32, όταν ο Σέρχιο Αραούχο περιμένει την μπάλα που απομάκρυναν οι Κροάτες από την περιοχή τους και με ένα φοβερό σουτ κάνει την OPAP Arena να εκραγεί. Το τι ακολούθησε του τέρματους του Αργεντινού αρχηγού της ΑΕΚ, δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις με τα ντεσιμπέλ να έχουν φτάσει στα ύψη και τον κόσμο να ζητά «ένα γκολ» ρυθμικά από τους παίκτες της Ένωσης. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πλέον φτερά στα πόδια. Πετούσαν στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος σταδιακά κατάπινε τους πολύ καλούς κατά τα άλλα αντιπάλους τους.


Η ΑΕΚ συνέχιζε να είναι μέσα στην περιοχή του Λιβάκοβιτς, όταν η τύχη της έκλεισε επιτέλους το μάτι με το πέναλτι του Λιούμπισιτς στο 96:15. Ένα πέναλτι το οποίο ο διαιτητής δεν είδε ποτέ και ο VAR τον κάλεσε για να δει εκ νέου τη φάση και να καταλογίσει την παράβαση σε ουσιαστικά νεκρό χρόνο. Πολλοί οι καλοί εκτελεστές, όμως μετά από κουβέντα του Αραούχο με τον Αλμέιδα την μπάλα κρατά ο Λιβάι Γκαρσία και πηγαίνει προς την περιοχή. Στέκεται απέναντι στον Λιβάκοβιτς και ο Κροάτης τον νική. Ένας… άλλος Κροάτης όμως, ο Ντομαγκόι Βίντα πετάγεται και με κεφαλιά στέλνει την ΑΕΚ τα ουράνια. Το χρονόμετρο γράφει 99:38.


Έκρηξη στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως ο έμπειρος αμυντικός δεν πανηγυρίζει ως ένδειξη σεβασμού στην πρώην ομάδα του, παρά μόνο δείχνει τον ουρανό. Στη συνέχεια ο Βίντα έτρεξε να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει τον συμπατριώτη του, Λιβάκοβιτς.

Όλα αυτά μέσα σε οκτώ λεπτά. Τόσο χρεάστηκε η ΑΕΚ για να επανέλθει και να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League, σε ένα παιχνίδι που μένει στην ιστορία.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X