Με την αύρα της Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ τρελαίνει κόσμο!

Με την αύρα της Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ τρελαίνει κόσμο!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την εκπληκτική ιστορία που γράφτηκε από την ΑΕΚ και την επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να πει κανείς, πως όποιος παρακολουθεί την ΑΕΚ δεν έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη; Να υποστηρίξει κάποιος, πως αυτή η ομάδα δεν έχει ζήσει επικές βραδιές; Θα είναι ψέμα. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που κάποτε έγραψε την πιο μυθική ιστορία που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επικρατώντας στα πέναλτι από ανατροπή 0-3 κόντρα στην αγγλική ΚΠΡ. Η Ενωση είναι εκείνη που πριν από χρόνια μπήκε στο κλειστό γκρουπ των ομάδων που έχουν κάνει ανατροπή στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με την τεράστια Ρεάλ Μαδρίτης. Ε, κάπου εκεί τοποθετήστε πλέον και τη βραδιά του Σαββάτου.

Σύμφωνοι, ο αντίπαλος μπορεί να μην έχει την επιβλητικότητα άλλων, αν και σας θυμίζω πως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν μερικές εκατοντάδες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη συγκριτικά με την ΑΕΚ. Αλλά όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το Σαββατόβραδο, θα μείνουν για πάντα στη μνήμη να μας συντροφεύουν και να αποτελούν σημείο αναφοράς και όμορφων αναμνήσεων. Αυτό που πέτυχε η ΑΕΚ είναι επικό, είναι μοναδικό, είναι ανεπανάληπτο. Ο μύθος με το 11 Προσέξτε πως γράφονται οι μύθοι και οι όμορφες ιστορίες. Μπαίνει ο Αραούχο στο ευρωπαϊκό γκρουπ και υπάρχει γκρίνια. Ταξιδεύει στο Ζάγκρεμπ και οι περισσότεροι εκτιμούν πως είναι για ψυχολογικούς λόγους και εν τέλει ο Αλμέιδα τον ρίχνει στο παιχνίδι και είναι καθοριστικός για να έρθει η νίκη.

Χθες μπαίνει με την ΑΕΚ να έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια και να βλέπει την πρόταση να φεύγει από τα χέρια της για άλλες πολιτείες. Προσπαθεί, αλλά είναι φανερό πως δεν του βγαίνουν φάσεις και είναι εκτός ρυθμού. Αλλά τα φέρνει έτσι η ζωή, που αυτός ο Ινδιάνος με το 11 στην πλάτη, έκανε το θαύμα του. Είναι εκείνος που με ένα γκολ σήμα κατατεθέν του στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς, που έμοιαζε ανίκητος μέχρι εκείνη την ώρα. Εδωσε το φιλί της ζωής στην ΑΕΚ και την κράτησε όρθια. Αλλά όντας ποτισμένος με το πνεύμα νικητή, συνέχισε να προσπαθεί, κέρδισε το πέναλτι και πήρε την πρόκριση μέσα σε δέκα λεπτά. Επος. Το θαύμα της Φιλαδέλφειας βέβαια, να ξέρετε πως όλα αυτά, συνέβησαν και για… μεταφυσικούς λόγους. Εδώ και χρόνια ξέραμε, πως εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η ΑΕΚ. Αλλά τώρα ειδικά με την είσοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και είναι δύσκολο να βρεις εξηγήσεις. Αυτό το γήπεδο είναι κάτι εκπληκτικό.

Είναι μοναδικά τα συναισθήματα που γεννά, η αύρα που δημιουργεί και πόσα μπορεί να κάνει. Και να είστε βέβαιοι, πως έχει να κάνει πολλά ακόμα. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιστρέφοντας στο σπίτι της για ευρωπαϊκό παιχνίδι έπειτα από 20 χρόνια, με όλο αυτό το βάρος που κουβαλούσε όλη η ΑΕΚ από τη δολοφονία του Μιχάλη, τα πράγματα γίνονται αλλιώς. Ήδη, το διαπίστωσαν πολλοί την περυσινή σεζόν. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα, ειδικά από τη στιγμή που έρχεται ολοένα και πιο κοντά η ώρα που θα μπει να παίξει και ο Πόνσε. Αν και φάνηκε ξανά, πως μπροστά η ΑΕΚ θα τη βρει την άκρη, ακόμα και στη χειρότερη βραδιά της. Θέλει στόπερ Ένα ζήτημα αφορά την άμυνα. Στο Ζάγκρεμπ υπήρχε ζήτημα για ένα 45λεπτο με τη συνολική αμυντική λειτουργία, αλλά στον επαναληπτικό ήταν πιο βαριά τα θέματα που προέκυπταν.

Κυρίως από τη νέα κακή παρουσία του Μουκουντί, που είχε πάρα πολλά προβλήματα ξανά και δεν ενέπνεε σιγουριά. Δεν είναι τα δύο γκολ, αλλά τα θέματα που ασκούσαν πίεση οι Κροάτες, αλλά και στην ελλιπή συμμετοχή στη δημιουργία παιχνιδιού. Κατά τη γνώμη μου, εδώ και καιρό από την ΑΕΚ λείπει ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός. Θα είναι σημαντικό, για να έχει επιλογές ο Αλμέιδα και να βρει λύσεις σε όλες τις στιγμές. Και όπως έδειξαν τα ματς με τους Κροάτες και η αντιμετώπιση ενός σημαντικού φορ όπως ο Πέτκοβιτς, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ισάξιος, αλλά να είναι ιδανικά καλύτερος και από τους τρεις που έχει διαθέσιμους για την πρώτη ομάδα. Υπάρχει χρόνος, πρέπει να κλείσει το κενό. Να ωριμάσει η ΑΕΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X