Οι αλλαγές στους κανονισμούς για χέρι-πέναλτι, καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες

Οι αλλαγές στους κανονισμούς για χέρι-πέναλτι, καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες
Photo Credits: INTIME

Η Κεντρική Επιτροπή της ΕΠΟ ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο υπάρχει το τι προβλέπεται σε επίπεδο αλλαγών σε φάσεις με διαμαρτυρίες, χέρι και άλλες περιπτώσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με ένα βίντεο διάρκειας περίπου 4 λεπτών που επιμελήθηκε η ΚΕΔ (η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ) και ο Στιβ Μπένετ παρουσιάζονται οι αλλαγές ενόψει της νέας χρονιάς για φάσεις όπως διαμαρτυρίες, χέρι – πέναλτι και καθυστερήσεις. Οι αλλαγές συνοπτικά:

Α) Μη αποδεκτή συμπεριφορά στις τεχνικές περιοχές (κόκκινη κάρτα): όλα τα πρόσωπα στις τεχνικές περιοχές συμπεριλαμβανομένων των παικτών πρέπει να φέρονται με υπεύθυνο τρόπο.

Β) Εξαπάτηση του διαιτητή με ενέργειες σαφούς προσομοίωσης (εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι): έμμεσο λάκτισμα και κίτρινη.

Γ) Mobbing (περικύκλωση του διαιτητή για διαμαρτυρία): Παίκτες που περιβάλλουν τον διαιτητή ή κάθε αξιωματούχος αγώνα για αυτόν τον λόγο (που το κάνει) τιμωρούνται για την αμφισβήτηση.

Δ) Παίξιμο της μπάλας με το χέρι: Για τέτοιου είδους παραβάσεις όταν υπάρχει σουτ προς την εστία η απόφαση είναι μόνο πέναλτι. Τα περιστατικά δεν θεωρούνται πια ανακοπή μίας πολλά υποσχόμενης επίθεσης.

Ε) Παίξιμο της μπάλας με το χέρι: η ξεκάθαρη παράβαση είναι μία σκόπιμη ενέργεια για να σταματήσει μία υποσχόμενη επίθεση και όχι ένα σουτ στο τέρμα. Είναι αντιαθλητική συμπεριφορά και άρα άμεσο λάκτισμα και κίτρινη.

Ζ) Πρόσθετος χρόνος: Πιο μεγάλη επίγνωση των τακτικών καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια: πανηγυρισμών, ελεύθερων λακτισμάτων, ελεύθερων, αλλαγών και πέναλτι: ένας ακριβέστερος υπολογισμός του επιπλέον χρόνου θα εφαρμοστεί.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Η ΚΕΔ/ΕΠΟ σε σχέση με τις τροποποιήσεις κανονισμών και τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της UEFA για τη σεζόν 2023-24 ανακοινώνει τα εξής. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ενεργών διαιτητών σε όλη την Ευρώπη έχει μειωθεί σημαντικά. Συνολικά υπάρχει έλλειμμα περίπου 50.000 διαιτητών.

H εικόνα του παιχνιδιού απειλείται από τη συμπεριφορά των παικτών, των προπονητών, των διαχειριστών και των θεατών. Η UEFA μαζί με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε μια εκστρατεία για να “καθαρίσουν” το παιχνίδι και να προστατεύσουν την εικόνα του ποδοσφαίρου.

Οι ακόλουθες πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας υπογραμμίζουν τις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοστούν την επόμενη σεζόν. Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Tροποποιήσεις Κανονισμών (Ελληνική έκδοση)

Law Amendments (English version)».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X