ΑΕΚ: Αυτά που έκανε ο Αλμέιδα στο Ζάγκρεμπ δεν τα κάνει άλλος στην Ελλάδα

ΑΕΚ: Αυτά που έκανε ο Αλμέιδα στο Ζάγκρεμπ δεν τα κάνει άλλος στην Ελλάδα
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα απέδειξε πολλά και στο Ζάγκρεμπ στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην καριέρα του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μέσα στο Ζάγκρεμπ πήρε αυτό που ήθελε. Ένα εμφατικό διπλό, με πειστική εμφάνιση στο β’ ημίχρονο, δηλαδή στο χρονικό σημείο που κρινόταν το ματς. Ο Ματίας Αλμέιδα μετά το πρώτο μέτριο και άνευρο 45λεπτο, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Οπως κάνουν οι παρεμβατικοί προπονητές που δεν αφήνουν τα ματς στην… προετοιμασία τους.

Άλλαξε πολλά στην ανάπαυλα, στο 55’ πέρασε τον Άμραμπατ αντί του Ελίασον και διαφοροποίησε τα δεδομένα του ματς, απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ που στο καλό της διάστημα δεν πέτυχε πολλά. Αντιθέτως η ΑΕΚ στο δικό της καλό διάστημα έκανε σπουδαία πράγματα και ο Αλμέιδα απέδειξε γιατί είναι ο καλύτερος προπονητής. Με την αλλαγή του Άμραμπατ, την αλλαγή λογικής και λειτουργίας μετά το 1-0, έφερε την ισοφάριση ελέω του press του Γιόνσον και της ποιότητας του Τσούμπερ.

Οι παρεμβάσεις του δεν έμειναν εκεί. Ο Γαλανόπουλος μπήκε και έφερε άλλο τόνο στα χαφ, αποσύροντας τον πολύ σημαντικό Γιόνσον. Ο στόχος ήταν να έχει ένα 6άρι και ένα 8άρι που θα ανεβάζει την ομάδα. Και αυτό έγινε. Ηθελε πιο ενεργητικό κέντρο για να βοηθά την επίθεση. Και το κατάφερε μετά το 67’. Έφτιαξε ένα γκολ που ακυρώθηκε, αλλά έδειχνε ότι… έχει το ματς.

Η ΑΕΚ είχε βρει ξανά τα πατήματά της και ο Αλμέιδα στο 83’ έκανε κάτι που δεν κάνει άλλος προπονητής στην Ελλάδα και για αυτό απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην καριέρα του. Φρέσκαρε μεσοεπιθετικά την ομάδα του με Μάνταλο, Πισάρο και Αραούχο, στην επιστροφή του «Τσίνο» μετά την επέμβαση. Η ΑΕΚ πήγαινε να πάρει το ματς γιατί το 1-1 δεν της… έφτανε. Έτσι όπως κάνουν οι ομάδες όταν είναι καλύτερες από τον αντίπαλο, οι μεγάλες ομάδες. Τέτοια έχει φτιάξει ο «Πελάδο».

Ακολούθησε μία σημαντική φάση με τον Λιβάι στο 85’ από κομπίνα με τον Μάνταλο, το γκολ του Γαλανόπουλου με μία υπέροχη συνεργασία Αραούχο-Πισάρο δεξιά (6 παίκτες στην περιοχή στην αρχή της φάσης, εκτός αυτής ο σκόρερ και το δεξί εξτρέμ). Και μετά το 1-2 η ΑΕΚ δεν σταμάτησε καθώς έψαχνε και άλλο γκολ και όχι να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ. Στο 93’ τετ α τετ ο Άμραμπατ, απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς, στο 94’ κεφαλιά του Βίντα από κόρνερ Μάνταλου, απέκρουσε πάλι ο Λιβάκοβιτς, ενώ στο 95’ από γέμισμα του Χατζισαφί ο Βίντα ήταν σε καλή θέση και με κεφαλιά ανάγκασε τον αντίπαλο πορτιέρε να επέμβει εντυπωσιακά ξανά.

Τρεις φάσεις για γκολ από το 93’ μέχρι το 95’ και έχοντας σκοράρει στο 90’. Έτσι όπως κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Ακόμη και εκτός έδρας και ας κερδίζουν.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X