NBA: Οι Σίξερς έχουν το δικαίωμα να κόψουν το μπάσκετ στον Χάρντεν

NBA: Οι Σίξερς έχουν το δικαίωμα να κόψουν το μπάσκετ στον Χάρντεν
Photo Credits: INTIME

Ένας ιδιαίτερος κανονισμός στην συλλογική σύμβαση του NBA με τους παίκτες δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους Σίξερς στην κόντρα τους με τον Χάρντεν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μάσκες έπεσαν στην σχέση του Τζέιμς Χάρντεν με τον Ντάριλ Μόρεϊ και τους Σίξερς. Η δήλωση του «Μούσια» ότι ο πρόεδρος των Σίξερς είναι ψεύτης και δεν θέλει να βρίσκεται στον ίδιο οργανισμό με αυτόν έβαλε ταφόπλακα στις σχέσεις του με την Φιλαντέλφεια. Οι Σίξερς όμως εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι.

Ακούγεται ακραίο – αν και πλέον τίποτα δεν μοιάζει ακραίο στην σχέση των δύο πλευρών – αλλά οι Σίξερς έχουν το δικαίωμα να κόψουν το μπάσκετ στον Χάρντεν. Όχι φέτος. Γενικά. Μπορούν βάσει κανονισμών να μην τον αφήσουν να ξαναπαίξει μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο! Γιατί όμως έχουν αυτό το δικαίωμα; Λόγω ενός ξεχασμένου κανονισμού, που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερα τα πράγματα ανάμεσα στους Σίξερς και τον Χάρντεν.

Σε ένα σημείο της συλλογικής σύμβασης που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες με την Ένωση παικτών αναφέρεται ότι «αν ένας παίκτης που βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του αρνηθεί να παρέχει τις υπηρεσίες που υποχρεούται – βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει – για περισσότερες από 30 ημέρες μετά την έναρξη της σεζόν, δεν δικαιούται να διαπραγματευτεί για νέο συμβόλαιο με οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ομάδα, εκτός αν ο σύλλογος στον οποίο ανήκε τελευταία φορά συμφωνήσει σε αυτό».

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Σημαίνει το εξής: Αν ο Χάρντεν δεν δώσει το παρών στις υποχρεώσεις των Σίξερς για περισσότερες από 30 ημέρες, τότε ακόμα και όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του – το καλοκαίρι του 2024 – δεν θα έχει δικαίωμα να συμφωνήσει με άλλη επαγγελματική ομάδα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι ομάδα του NBA, καμία επαγγελματική ομάδα γενικά, σε όλο τον κόσμο! Για να μπορέσει να μιλήσει με άλλη ομάδα θα πρέπει να τον αφήσουν οι Σίξερς. Αν δεν τον αφήσουν, τότε – πολύ απλά – θα του κόψουν το μπάσκετ.

Είναι λογικό κάποιοι μαθαίνοντας αυτό τον κανονισμό να αναρωτιούνται γιατί οι Σίξερς δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο πέρυσι στον Μπεν Σίμονς ή αντίστοιχα οι Νετς στον Ίρβινγκ. Η λεπτομέρεια για όσους έχουν διαβάσει προσεκτικά τον κανονισμό βέβαια είναι η εξής: Το συγκεκριμένο παραθυράκι αναφέρει ότι μία ομάδα έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο αν ένας παίκτης βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Από την στιγμή που ο Χάρντεν έκανε opt-in, βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Οι Σίμονς και Ίρβινγκ όμως είχαν αρκετά χρόνια συμβόλαιο όταν αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να έχουν σχέση με τις ομάδες που ανήκαν.

Για την ιστορία, ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν είναι καινούριος. Δεν προστέθηκε δηλαδή στην συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε πριν από μερικές εβδομάδες ανάμεσα στο NBA και την Ένωση παικτών. Είναι ένας παλιός κανονισμός, ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής. Ίσως όμως χρησιμοποιηθεί τώρα. Εκτός αν οι Σίξερς και ο Χάρντεν βρουν άμεσα μία λύση.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X