Άγριο κράξιμο από τον Φλωρίδη στην ΕΛ.ΑΣ.: «Η Αστυνομία δεν είναι στα καλά της τελευταία»

Άγριο κράξιμο από τον Φλωρίδη στην ΕΛ.ΑΣ.: «Η Αστυνομία δεν είναι στα καλά της τελευταία»
Photo Credits: INTIME

Άγιο κράξιμο από τον Βασίλη Φλωρίδη στην ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την σημασία επαναφοράς του νόμου Ορφανού υπογράμμισε ο Βασίλης Φλωρίδης που έκραξε την ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή στον Μιχάλη Κατσούρη.

Ο ανώτατος δικαστικός μίλησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και στάθηκε στις αδυναμίες που υπάρχουν στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο.

«Ο νόμος Ορφανού στον οποίο είχα και εγώ την τιμή να εισηγηθώ έλυσε ένα πρόβλημα και το έλυσε οριστικά. Είχε βάλει τέρμα στην οπαδική βία διότι όλοι όσοι παρανομούσαν γνώριζαν ότι θα καταλήξουν στη φυλακή κάτι που τους απέτρεπε από την ανομία. Αυτός ο νόμος καταργήθηκε χωρίς λόγο», τόνισε και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει τήρηση των νόμων και όταν ο εγκληματίας βλέπει ότι υπάρχει κενό της τήρησης της Τάξης, δρα».

Ο Βασίλης Φλωρίδης επεσήμανε την ανάγκη της αναδιοργάνωσης του νομοθετικού πλαισίου.

«Το κρίσιμο είναι να γίνουν σημαντικές και διαρκείς αλλαγές στο Νόμο χωρίς να γίνονται αλλαγές κάθε τόσο. Δεν μπορούμε κάθε φορά να κάνουμε μνημόσυνα. Η κοινωνία είναι απολύτως έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να δεχτεί αυστηρότερούς νόμους και ο πολίτης περιμένει να διαπαιδαγωγηθεί από τους πολιτικούς της χώρας. Πρέπει να γίνει σαφές ότι αν διαταράξεις το αθλητικό περιβάλλον μέσα η έξω από τα γήπεδα θα πας φυλακή» τόνισε και πρόσθεσε: «Η οπαδική βία έχει τρεις διαστάσεις: τη βία, την ανομία και την εφαρμογή των νόμων».

Σχετικά με τη δολοφονία του Μιχάλη στάθηκε στις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ.. «Η Αστυνομία δεν είναι στα καλά της τελευταία. Όταν γίνονται κρίσεις να μην αναλαμβάνει ο γνωστός του πολιτικού αλλά εκείνος που αξίζει. Απαξιώνουμε τους καλύτερους και τους στέλνουμε στο σπίτι τους», κατέληξε σχολιάζοντας στους τρόπους επιλογής της ηγεσίας της.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X