Στην ΑΕΚ ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν και πόσο δύσκολο είναι

Στην ΑΕΚ ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν και πόσο δύσκολο είναι
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τον τρόπο που υποχρεωτικά η ΑΕΚ επιστροφή στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν υπάρχει κανείς μέσα στην ΑΕΚ που η καρδιά του να μην σφίχτηκε από το φονικό της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Που να μην ένιωσε πως η ψυχή του πάει να γίνει χίλια κομμάτια. Επαγγελματίες είναι οι ποδοσφαιριστές και όλοι μέσα στην ομάδα. Αλλά πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι. Και επίσης κάνουν και ένα επάγγελμα, που όπως και να το κάνεις έχει συναισθηματικές απολήξεις και μάλιστα ισχυρές.

Εξυπακούεται πως αν αυτό είχε αποφασίσει η ΟΥΕΦΑ, που μεταξύ μας δεν ήθελε και πολύ, οι παίκτες της ΑΕΚ θα έμπαιναν ακόμα και την περασμένη Τρίτη στο γήπεδο για να παίξουν το ματς με τη Ντιναμό. Θα ήταν σαν ζόμπι συναισθηματικά, θα έκαναν τα πάντα αυτόματα σαν ρομπότ μέσα στο γήπεδο, αλλά θα το έκαναν. Όπως επίσης και κανονικά θα πήγαιναν ακόμα και την Τετάρτη για προπόνηση στα Σπάτα, αν αυτό ήταν το πρόγραμμα που είχε βγάλει ο προπονητής.

Βεβαίως ο Αλμέιδα ξέρει πολύ καλά να διακρίνει ποια είναι η συναισθηματική και η πνευματική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του ανά πάσα στιγμή. Και ασχολείται πολύ με τις ανάγκες τους. Μπορούσε λοιπόν εύκολα να καταλάβει πως κανένα νόημα δεν θα είχε να κουβαλήσει στο προπονητικό κέντρο για δουλειά, ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν ακόμα τόσο επηρεασμένοι απ’ αυτό που είχε συμβεί, που το τελευταίο που χωρούσε στο μυαλό τους ήταν η μπάλα. Εξάλλου και ο ίδιος ο Αλμέιδα ήταν πολύ έντονα φορτισμένος.

Άλλος Αλμέιδα ήταν παραμονή του ματς με τη Ντιναμό όταν ήταν μέσα στα γέλια και μέσα στην λαχτάρα της προσμονής για μια γιορτή ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Άλλον Αλμέιδα είδαν οι παίκτες του όταν η ομάδα επέστρεψε στις προπονήσεις την περασμένη Πέμπτη. Ίσως ήταν η πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, που κανείς δεν είδε ούτε για μια στιγμή μέσα σε μια μέρα, τον κόουτς να χαμογελά. Και πως άραγε να χαμογελάσει.

Όμως πρώτος ο Αλμέιδα και μετά όλοι οι υπόλοιποι μέσα στην ομάδα έχουν και υψηλή εν συναίσθηση και για το που βρίσκονται και για το τι έχουν υποχρέωση να κάνουν. Και επίσης πρώτος ο Αλμέιδα αλλά και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έχουν και την εμπειρία και τον χαρακτήρα, να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους. Ακόμα και αν είναι τόσο πρωτάγνωρα όπως η θλίψη και το μούδιασμα για ένα φονικό σε οπαδό της ομάδας, έξω από το γήπεδο, παραμονή ενός αγώνα.

Στην ΑΕΚ όλοι τους, με πρώτο και καλύτερο σ’ αυτό τον Αλμέιδα, ξέρουν πολύ καλά τι έχουν μπροστά τους και τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα. Το ξέρουν πολύ καλά και το φανερώνει και το πόσο γρήγορα ανεβαίνει η ένταση μέσα στην δουλειά που γίνεται στα Σπάτα, όσο περνούν οι μέρες. Δεν έχει επιστρέψει η χαρά και το χαμόγελο στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Αυτό ίσως θα αργήσει να γίνει. Εκείνο που έχει σίγουρα επιστρέψει είναι το πάθος και η θέληση για να πετύχουν τον στόχο που έτσι κι αλλιώς ήταν πολύ μεγάλος. Απλώς τώρα για περισσότερους από έναν λόγους έγινε ακόμα μεγαλύτερος.

Φυσικά στην ΑΕΚ ξέρουν και πόσο δύσκολο είναι αυτό που έχουν μπροστά τους να κάνουν. Καθαρά ποδοσφαιρικά πλέον. Η ομάδα ήταν σε τρομερά καλή και αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Πήγαινε να παίξει για να παίξει ένα ματς που όλοι το έβλεπαν ως μεγάλη πρόκληση, με αγωνιστική φόρα και με τρελά κέφια, αλλά και μπροστά στον κόσμο της που ανυπομονούσε να ξαναστήσει γιορτή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όλο αυτό γκρεμίστηκε και υπάρχει πλέον μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Εξυπακούεται πως ουδείς στην ΑΕΚ πρόκειται ούτε να επηρεαστεί, ούτε πολύ περισσότερο να φοβηθεί απ’ όπως και αν είναι η ατμόσφαιρα στο Μαξιμίρ την Τρίτη. Όμως υπάρχει μια ομάδα που είναι περίεργα ψυχολογικά, που χωρίς επίσημα ματς στα πόδια χρειάζεται λίγο χρόνο μέσα στο ματς για να βρει τα πατήματα της, αλλά δεν θα έχει τον δικό της κόσμο για να την συνδράμει σε κανένα από τα δυο. Θα κληθεί να τα διαχειριστεί σ’ ένα ξένο, παράξενο και εχθρικό περιβάλλον.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά αγωνιστικά και πολύ καλά ψυχολογικά. Ήταν έτοιμη πριν από το πρώτο ματς με τη Ντιναμό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά ήταν έτοιμη για να παίξει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της, μ’ ότι αυτό συνεπαγόταν, να κάνει την δουλειά και κατόπιν μετά από μια εβδομάδα να πάει να κρίνει την πρόκριση στην Κροατία. Τώρα όλο αυτό έχει έρθει ανάποδα. Πρέπει να πάει την Τρίτη να διαχειριστεί ένα εκτός έδρας ματς και κατόπιν να έρθει μετά από τέσσερις μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια, να τελειώσει την δουλειά. Η ομάδα παραμένει πολύ καλά αγωνιστικά, αλλά είναι περίεργα ψυχολογικά. Και αυτό είναι ένας παράγοντας πλέον των αναμετρήσεων και μάλιστα απρόβλεπτος.

Καθαρά στο πρακτικό κομμάτι, ο Βίντα πλέον είναι πανέτοιμος, ο Γκατσίνοβιτς αρχίζει να ξεπερνάει το πρόβλημα και ακόμα και στην ρεβάνς μπορεί να είναι έτοιμος, ενώ και ο Πόνσε που δείχνει υψηλό βαθμό ετοιμότητας στα Σπάτα μπαίνει στην εξίσωση. Είναι και αυτά που παίζουν ρόλο και έχουν την σημασία τους. Ειδικά από την στιγμή που η ΑΕΚ από την Τρίτη μπαίνει σε μια διαδικασία που θα χρειαστεί μέχρι και τις 2 του Σεπτέμβρη, να παίξει τέσσερα ματς Ευρώπης και δυο πρωταθλήματος. Μόνο έτσι δεν έχει το σχεδιάσει ο Αλμέιδα. Αλλά και μόνο στον Αλμέιδα θα υπήρχε αυτή η απόλυτη εμπιστοσύνη πως ακόμα και αυτό θα βρει την συνταγή να το φέρει εις πέρας. Και σ’ αυτούς τους παίκτες βέβαια, που ήδη από εκείνο το πρόγραμμα καρμανιόλα στα play offs, έχουν αποδείξει πως στα ζόρικα ατσαλώνονται ακόμα περισσότερο.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X