Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να βγει ξανά στο φως

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να βγει ξανά στο φως
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το ατέλειωτο σότο που μας «βομβαρδίζουν» και τη μεγάλη ανάγκη της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περνούν οι μέρες και δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα. Ολο αυτό το διάστημα, μένει μια στυφή γεύση στο στόμα. Δεν ξέρω πόσο θα αλλάξει αυτό. Είμαι βέβαιος, πως εδώ και μέρες έχει αλλάξει η ατζέντα της κουβέντας. Εκεί που κάθε μέρα συζητούσαμε με προσμονή για την επίσημη πρώτη της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, για τις μεταγραφές που έγιναν και εκείνες που δεν έγιναν ακόμα, τώρα είμαστε χαμένοι στο μίσος, την καταστροφή, την ανικανότητα, τη διαστροφή. Φρικτές καταστάσεις.

Το ζήτημα είναι σύνθετο. Διότι, δεν αρκεί σε κάθε άνθρωπο και ειδικότερα φίλο της ΑΕΚ, ο πόνος που πρέπει να προκαλεί (αν μιλάμε για άνθρωπο και όχι για κτήνος), η βίαιη απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου δίχως καμία αφορμή και πολύ περισσότερο αιτία, δεν φτάνει που πρέπει να ζεις με τον πόνο και να βλέπεις με διαφορετικό μάτι, χώρους και συνήθειες που ήταν συνδυασμένα με τη χαρά, έχεις και ένα μάτσο στημένων και ελεεινών υποκειμένων, που βρήκαν ακόμα μια φορά χώρο για να σπεκουλάρουν.

Το ραντεβού των ηλιθίων

Τι διαβάζουμε εδώ και μέρες σταδιακά με ολοένα και αυξανόμενη ένταση; Πως για να δικαιολογήσουν τους δολοφόνους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ταξίδεψαν το γύρο της Ελλάδας και συνασπίστηκαν με κάποιους εγκληματίες του Παναθηναϊκού, είχαν ραντεβού με οπαδούς της ΑΕΚ. Και σύμφωνα με την ηλίθια λογική που αναπτύσσουν, αφού υπήρχε «ραντεβού», κάθε ένας που βρίσκεται εκεί ξέρει πως τα πράγματα μπορούν να πάρουν αρνητική εξέλιξη.

Κάποιοι με πιο αρρωστημένα ένστικτα, με συγκλονιστική ανεπάρκεια σκέψης, τολμούν να ψελλίζουν διαδικτυακά, πως δικαιολογείται η δολοφονία επειδή «είδαν» πως ο Μιχάλης δεν ήταν με βερμούδα. Φαίνεται πως στη σκοταδοψυχία τους, υπάρχει και συγκεκριμένο dress code. Αντί να το βουλώσουν και να αφήσουν την ψυχή να αναπαυθεί και την οργή να καταλαγιάζει, χωρίς ντροπή (που να τη βρουν θα πει κάποιος), βγάζουν όλη την αρρωστημένη σκέψη τους.

Δοσίλογοι και χαφιέδες

Θα πείτε, είναι η πρώτη φορά που σε αυτήν τη χώρα ζούμε ανάμεσα σε δωσίλογους και χαφιέδες; Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τέρατα που επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου και να γίνουν αρεστοί στα αφεντικά τους; Αφήστε που έχουμε πια και ιδιαίτερες περιπτώσεις μαζοχοβλαμμένων, που γουστάρουν να ακούν καραμούζα από όλο τον κόσμο. Να αισθάνονται, έστω και δια της βλακείας τους, ως κάτι μοναδικό.

Αυτά όλα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Ημουν βέβαιος για την υπερασπιστική γραμμή των νομικών που ανέλαβαν να εκπροσωπήσουν τους δολοφόνους. Πως ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές, έκαναν μια βουτιά στη Βουλιαγμένη και ξαφνικά βρέθηκαν στα Φιλαδέλφεια. Πως ήθελαν να δουν την προπόνηση της ομάδας τους, που είχε τελειώσει τρεις ώρες πριν. Πως πέρασαν τυχαία από την περιοχή, πως χρησιμοποιούσαν τους σουγιάδες για τη δουλειά τους. Δηλαδή, υπάρχουν πολλές δουλειές που δεν είναι χρήσιμος ένας σουγιάς;

Αδιανόητο πως η ΑΕΚ θα πάει στο Ζάγκρεμπ

Αυτό που ακόμα αδυνατώ να κατανοήσω, είναι το μεγασκάνδαλο της UEFA. Οσο και εάν διάφοροι ινστρούχτορες επιχειρούν να μας δώσουν την πραγματικότητα που επιθυμούν, πως το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και είναι υπεράνω τέτοιων καταστάσεων, πως η ομοσπονδία δεν επεμβαίνει σε τέτοια θέματα, πως θα λάβει νέες αποφάσεις έπειτα από την έρευνα των ελληνικών αρχών και μπλα, μπλα, μπλα, υπάρχει μια ξεκάθαρη αλήθεια.

Κάθε έννοια δικαιοσύνης και λογικής, θα επίτασσε να λεχθεί από την πρώτη στιγμή το αυτονόητο. Δηλαδή, πως δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο αυτή την ώρα. Ότι δεν υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, είτε στη Νέα Φιλαδέλφεια είτε στο Ζάγκρεμπ. Δηλαδή, ουσιαστικά θα έκλεινες τη συγκεκριμένη παρτίδα αγώνων, η ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να μπει καν στην περιπέτεια του ταξιδιού που πρέπει να κάνει τη Δευτέρα και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να έβρισκε την άκρη.

Δεν μιλώ βέβαια για ποινικές ευθύνες, εκεί ελπίζω πως θα λειτουργήσει η ελληνική δικαιοσύνη και μετά το πέρας της προανάκρισης, θα ανοίξουν τα κελιά για να υποδεχθούν αυτά τα καλόπαιδα. Όλα μέσα, για να υπάρξει μια μορφή ηθικής δικαίωσης. Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική δικαιοσύνη, η UEFA θα όφειλε να επιβάλει τις σχετικές πειθαρχικές κυρώσεις προς την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να τελειώσουμε με όσους κυοφορούν στις τάξεις τους εν δυνάμει εγκληματίες.

Γιατί δεν πάει στην Κροατία ο Τσέφεριν;

Αντ’ αυτού, σε μια κορύφωση της φαρσοκωμωδίας που θα μας προκαλούσε γέλιο εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η οδύνη των ημερών, έρχεται ο κ. Τσέφεριν και θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Το ακριβές που δεν είπαν, είναι πως έρχεται για να δει τον τελικό του Super Cup, να κάνει μερικά μπανάκια σε πολυτελή resort και να κάνει και μια κουβέντα με τον Μητσοτάκη, που λογικά θα έχει ολοκληρώσει τις διακοπές του. Προσέξτε: όλα αυτά, την επομένη του αγώνα της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ. Μύθος.

Τέτοια ταχύτητα, τη ζηλεύει και ο Χάμιλτον. Τόσο άμεση επίλυση ενός προβλήματος, θα πρέπει να διδάσκεται για να μαθαίνει ο κόσμος πως γίνεται η δουλίτσα. Και αφού θα έχει υποστεί η ΑΕΚ το μαρτύριο να βρεθεί στο Ζάγκρεμπ και όσα ενδεχομένως μπορεί να συμβούν σε ένα γήπεδο που κυριαρχούν τα λεβεντόπαιδα κάποιας BBB, θα έρθουν εδώ τα παιδιά να συζητήσουν για την αντιμετώπιση της βίας. Μισό λεπτό, γιατί χάθηκα. Γιατί να έρθει στην Ελλάδα ο Τσέφεριν; Στην Κροατία δεν είναι καλός ο καιρός για μια επίσκεψη; Κροάτες δολοφόνοι δεν είναι αυτοί που έκαναν τη δουλειά, μαζί με Ελληνες συνεργούς;

Τι να πω; Μπορεί να είναι ο καιρός άστατος στο Ζάγκρεμπ. Ετσι κι αλλιώς, η Αθήνα τον Αύγουστο είναι μια κούκλα. Οπότε ρίχνουμε στο πόπολο και ένα σότο περί ευρείας σύσκεψης που θα συζητήσει όλα τα ανοιχτά θέματα και θα ενθουσιαστεί ο λαός. Ντροπή ρε. Μη δουλεύετε τόσο άσχημα. Εχει χαθεί μια ψυχή, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται στα κάγκελα και είναι οργισμένοι. Μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας.

Μικροπολιτική εκμετάλλευση

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X