Πώς τα fake news περί ραντεβού θανάτου ρίχνουν στα μαλακά τους φονιάδες του Μιχάλη

Πώς τα fake news περί ραντεβού θανάτου ρίχνουν στα μαλακά τους φονιάδες του Μιχάλη
Photo Credits: INTIME

Στην πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια στο 17σέλιδο διαβιβαστικό της υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για συγκρούσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με πρωτοφανή εμμονή η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί, μεθοδευμένα, να παραποιεί καθημερινά τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη και στον τραυματισμό δεκάδων ακόμα φίλων της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Στην πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια στο 17σέλιδο διαβιβαστικό της υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για συγκρούσεις. Η Αστυνομία, δηλαδή, υπαινίσσεται ότι υπήρχε ραντεβού θανάτου, δίνοντας το δικαίωμα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στους συλληφθέντες να υποστηρίζουν το ίδιο.

Στο διαβιβαστικό της αναφέρει ότι στο σημείο ξέσπασε άγρια συμπλοκή και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ομάδων των οπαδών από την Κροατία και ομάδων των οπαδών της ΑΕΚ. Στην πρώτη ανακοίνωση την επομένη της δολοφονίας γράφει: «Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν τη συμπλοκή». Οι αποδείξεις ότι η ΕΛ.ΑΣ. λέει ψέματα για ραντεβού θανάτου είναι πολλές.

Σε όλες τις εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και των άλλων υπηρεσιών αναφέρεται πάντα συγκεκριμένος αριθμός των Κροατών που ήταν υπό παρακολούθηση, 100-120 άτομα. Αν η ΕΛ.ΑΣ. είδε πράγματι ότι συγκεντρώθηκαν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, θα έπρεπε να παρακολουθεί διακριτικά και βέβαια να δώσει και τον αριθμό του πλήθους, όπως συμβαίνει πάντα στα επεισόδια, αθλητικά ή μη. Σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν υπάρχει αριθμός συγκεντρωμένων οπαδών, πολύ απλά επειδή δεν είχαν συγκεντρωθεί. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει ξεκάθαρα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της.

Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. στο διαβιβαστικό της γράφει ότι συνέλαβε άτομα που ήταν σε καταστήματα εστίασης στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου και για τους οποίους κατά την προανακριτική διαδικασία δεν προέκυψε συμμετοχή στην εν λόγω συμπλοκή. Πώς είναι δυνατόν να κάθονταν άνθρωποι για φαγητό ή καφέ δίχως να ειδοποιηθούν από Ελληνες οπαδούς ότι θα γίνει μάχη και ότι θα πρέπει να φύγουν;

Στους τραυματίες υπήρχε και μια 13χρονη, κάτι που αποδεικνύει και πάλι ότι στο σημείο βρίσκονταν απλοί φίλαθλοι και γυναικόπαιδα όπως κάθε μέρα, όχι οπαδικός στρατός.

Από καμία μαρτυρία δεν προκύπτει ότι υπήρχαν οπλισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν τους Κροάτες.

Δεν υπάρχει κανείς κατηγορούμενος που να είναι οπαδός της ΑΕΚ. Από τα 100 και πλέον άτομα όλοι είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες και οπαδοί του Παναθηναϊκού. Από πού εξάγει το ψεύτικο συμπέρασμα η ΕΛ.ΑΣ. ότι έγιναν συμπλοκές οπαδών δύο ομάδων;

Δεν υπάρχουν Κροάτες με μαχαιριές ή άλλα σοβαρά τραύματα που να δείχνουν ότι δέχτηκαν οργανωμένη ή έστω ανοργάνωτη επίθεση. Την πρώτη μέρα ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε όλα τα περιστατικά λόγω των επεισοδίων. Οι τέσσερις Κροάτες που πήγαν στο νοσοκομείο είχαν απλά θλαστικά τραύματα και οι τρεις εξ αυτών αποχώρησαν το ίδιο βράδυ επειδή δεν είχαν τίποτα. Οι θαμώνες της περιοχής ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αμυνθούν για να σωθούν. Από κανένα νοσοκομείο δεν επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός των Κροατών ότι υπάρχουν οπαδοί τους με τραύματα από μαχαίρι.

Το τελευταίο είναι αυτονόητο. Αν οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν πράγματι οργανωθεί για ραντεβού, δεν θα ήταν γυναικόπαιδα και άνθρωποι που έπιναν μια μπίρα ή έτρωγαν το βράδυ στο γήπεδο. Θα ήταν, βάσει λογικής, τουλάχιστον 1.000-2.000 από τον σκληρό πυρήνα των οργανωμένων που θα περιφρουρούσαν και θα περίμεναν τους 200 Κροάτες, οι οποίοι μάλλον δεν θα προλάβαιναν ούτε στον Περισσό να φτάσουν. Ακόμα και στο παραμύθι-σενάριο της ΕΛ.ΑΣ. περί ραντεβού θανάτου, λοιπόν, η Αστυνομία θα έστελνε διμοιρίες για να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, όπως κάνει πάντα στις συγκεντρώσεις – αντισυγκεντρώσεις. Η Αστυνομία αυτοδιασύρεται και μόνο που ισχυρίζεται τέτοια χυδαία ψεύδη πάνω από το πτώμα ενός ανθρώπου που δεν προστάτευσε ποτέ.

Πηγή: Δημοκρατία

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X