Λιβάγια: «Ευχαριστώ την ΑΕΚ για όσα μου έδωσε, άσχημο το γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Λιβάγια: «Ευχαριστώ την ΑΕΚ για όσα μου έδωσε, άσχημο το γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια»
Photo Credits: INTIME

Οι δηλώσεις του Μάρκο Λιβάγια μετά το μαντς του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ Σπλιτ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάρκο Λιβάγια μίλησε στο SDNA για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας πως οι Κροάτες βρήκαν απέναντί τους ένα καλά οργανωμένο και σκληρό σύνολο, με τις πιθανότητες πρόκρισης να βρίσκουν σε απόλυτη ισορροπία τις δύο ομάδες:

«Ίσως αξίζαμε ένα γκολ με τον ΠΑΟΚ αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, σκληρή και οργανωμένη, ότι θα γνωρίζει και από την ατμόσφαιρα που έχουμε εδώ, όπως και εμείς γνωρίζουμε για την ατμόσφαιρα στο γήπεδό τους. Τώρα η πρόκριση είναι 50-50 αλλά πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες εμείς για να περάσουμε στην Τούμπα.

Έχουμε πολλούς παίκτες με εμπειρία που έχουν παίξει στο εξωτερικό, που γνωρίζουν από ατμόσφαιρα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι να προσέξουμε τα πρώτα 20 λεπτα και μετά θα είναι πιο εύκολο. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι στο γήπεδό μας.

Μπορεί να μην πετύχαμε γκολ στο Πόλιουντ αλλά ίσως θα έχουμε την ευκαιρία εκεί και να νικήσουμε. Αυτή την σεζόν έχουμε νικήσει ήδη σε μια δύσκολη έδρα (σ.σ. το διπλό στο Ζάγκρεμπ) και μπορούμε να το ξανακάνουμε».

Σε ερώτηση για το ποιους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ξεχώρισε μέσα από την πρώτη τους συνάντηση, ο έμπειρος επιθετικός εκθείασε τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Γνωρίζω αρκετούς από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όταν έχω χρόνο παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, έχω παίξει εναντίον μερικών, έχουν εμπειρία, ξέρουν πως να κάνουν νίκες αλλά και εμείς έχουμε μια έμπειρη ομάδα. Δεν θέλω να αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα ποδοσφαιριστών, έχουν όμως έναν πολύ καλό προπονητή και μια πολύ καλή ομάδα…».

Φέτος το καλοκαίρι συνδέθηκε κατά κάποιον τρόπο με τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον σε επίπεδο φημών. Ο «αστέρας» της Χάιντουκ ρωτήθηκε για τα ρεπορτάζ που τον ήθελαν να βρίσκεται στα υπόψιν του Δικεφάλου αλλά απέφυγε να απαντήσει ευθέως, αν και η πρώτη αντίδρασή του στο άκουσμα της ερώτησης τα… έλεγαν όλα, δηλώνοντας πάντως «πιστός» στην ομάδα από το Σπλιτ:

«Δεν θέλω να απαντήσω ναι ή όχι, είμαι χαρούμενος εδώ. Είμαι στο σπίτι μου. Είχα πολλές προτάσεις πριν έρθω στην Χάιντουκ, όταν έφυγα από την ΑΕΚ, αλλά ένιωσα πως ήταν η στιγμή να επιστρέψω και να βοηθήσω αυτήν την ομάδα. Τώρα τα πράγματα κυλούν πολύ καλά, δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον μου. Σκέφτομαι ακόμη και να τελειώσω εδώ την καριέρα μου γιατί η Χάιντουκ είναι αυτό που λέμε η πρώτη μου αγάπη. Επίσης θέλω να πω ‘ευχαριστώ’ στην ΑΕΚ γιατί με βοήθησε να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής, έπαιξα 4.5 χρόνια και έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκεί».

Και στο Σπλιτ της Κροατίας, η αλήθεια είναι πως ο Μάρκο Λιβάγια είναι ο απόλυτος… βασιλιάς. Η πόλη και το κλαμπ περιστρέφονται γύρω του, οι φανέλες του γίνονται ανάρπαστες και ο σούπερ σταρ λατρεύεται σαν Θεός: «Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι πως πρώτα απ’ όλα είμαι οπαδός της Χάιντουκ, χαίρομαι που μπορώ και τη βοηθώ μέσα στο γήπεδο αλλά εδώ σε αυτήν την περιοχή, από τότε που γεννιέσαι, είσαι οπαδός αυτής της ομάδας».

Στο Πόλιουντ βρήκε απέναντί του και τον συμπατριώτη του, Ντόμινικ Κοτάρσκι, τον οποίο δεν κατάφερε να νικήσει: «Αγωνιζόταν στο κροατικό πρωτάθλημα και έδειξε πως είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Επίσης θέλω να πω πως έκανε πολύ σωστή επιλογή με το να πάει μετά την Κροατία στον ΠΑΟΚ, έπαιξε εξαιρετικά την περασμένη σεζόν, πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλές πιθανότητες να πάει σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα. Και το λέω αυτό γιατί είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, είναι νέος και μπορεί να βελτιωθεί παραπάνω…»

Όσο για το τραγικό συμβάν στην Αθήνα; «Όλοι μιλάνε γι αυτό που έγινε αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω αυτή την στιγμή. Θα πω απλά πως είναι πολύ άσχημο για το ποδόσφαιρο, πολύ άσχημο γενικώς». Κλείνοντας έστειλε και το δικό του μήνυμα στους φίλους του ποδοσφαίρου και σε εκείνους του ΠΑΟΚ που αναμένεται να συναντήσει προσεχώς: «Θέλω να τους πω απλά ότι δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις στο ποδόσφαιρο και την επόμενη εβδομάδα, όποιος είναι καλύτερος, θα περάσει».

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X