Ολυμπιακός - Γκενκ 1-0: Μέτρια εμφάνιση και σωρεία χαμένων ευκαιριών των Βέλγων

Ολυμπιακός - Γκενκ 1-0: Μέτρια εμφάνιση και σωρεία χαμένων ευκαιριών των Βέλγων
Photo Credits: INTIME

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Γκενκ στο Φάληρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με γκολ στα 22” ο Φορτούνης ξεκλείδωσε τη Γκενκ και ο Ολυμπιακός με το 1-0 πάει στη ρεβάνς με αβαντάζ.

Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν μπροστά σε 25.000 κόσμου στο Καραϊσκάκη για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 τη Γκενκ με γκολ του Φορτούνη στο 1ο λεπτό και έτσι πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Εκεί όπου αν φυσικά βρεθούν, τότε αυτομάτως θα έχουν εξασφαλίσει και την παρουσία τους στους ομίλους του Conference.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είχε μια μέτρια εμφάνισε καθώς δέχθηκε αρκετές φάσεις στην άμυνά της, αλλά οι Βέλγοι ήταν πολύ άστοχοι.

Παρά τα όποια προβλήματα βεβαίως, ο Ολυμπιακός και πάλι ήταν η ομάδα με τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς, όπως το δοκάρι του Μπιέλ στο 75′, με τους Πασχαλάκη-Ρέτσο να κρατάνε πάντως το μηδέν στις κομβικές φάσεις της Γκενκ. Ντεμπούτο για Αλεξανδρόπουλο και Ελ Κααμπί ως αλλαγές.

Καλησπέρα, καλή σεζόν… 1-0!

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» ήταν ιδανικό, ένα κλασικό μπάσιμο… αλα Καραϊσκάκη στο ματς, με γκολ στο 22ο δευτερόλεπτο -το γρηγορότερο στην «ερυθρόλευκη» ευρωπαϊκή ιστορία. Μόλις στο 1ο λεπτό λοιπόν, ο Ροντινέι έκανε μια έξοχη προσπάθεια από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο ΜακΚένζι έκανε «τσαφ» στο διώξιμο, η μπάλα στρώθηκε στον Φορτούνη που με δυνατό δεξί σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στον «ουρανό» της εστίας της Γκενκ για το 1-0. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεκάλεπτο, όμως μετά από αυτό η Γκενκ ήταν αυτή που ανέβηκε για να πιέσει με τη σειρά της. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το δυνατό ξεκίνημα και το έντονο πρέσινγκ, σταδιακά προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό. Για ένα τέταρτο (10′-25′) οι Βέλγοι ήταν σε θέση επίθεσης όταν είχαν και 1-2 καλές στιγμές -όχι πάντως καθαρές ευκαιρίες. Στο 13′ ο Πασχαλάκης μάζεψε μια κεφαλιά του Κουέστα από κόρνερ και στο 16′ η νέα κεφαλιά του Καγέμπε, επίσης μετά από στατική φάση, κατέληξε άουτ.

Μετά το 25′ άρχισε πάλι να κρατά μπάλα και να κυκλοφορεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος ενδιάμεσα είχε μια καλή στιγμή και αυτός, όταν στο 15′ το συρτό σουτ του Φορτούνη κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Γκενκ. Στο 34′ ανεκμετάλλευτη πέρασε και μια ακόμη υποψία φάσης των Βέλγων, με τον Πασχαλάκη να καθαρίζει στην περιοχή του μια φάση διαρκείας. Λίγα λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία μετά το γκολ, όταν ο Ελ Αραμπί συνεργάστηκε με τον Καμαρά που έκανε ένα σουτ χωρίς ισορροπία, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα ο οποίος όμως από κοντά έκανε αδύναμο σουτ.

Εκατέρωθεν μεγάλες ευκαιρίες, «σωτήρες» Πασχαλάκης-Ρέτσος

Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε και το β’ μέρος, με μεγάλη ευκαιρία των Πειραιωτών για το 2-0. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Ελ Αραμπί έβγαλε κάθετη για τον Μασούρα που έφυγε μόνος, όμως καθυστέρησε με το κοντρόλ, κλείστηκε και υπό πίεση πλάσαρε άουτ. Στο 60′, νέα ευκαιρία της ομάδας του Μαρτίνεθ, μετά από ωραίο ομαδικό συνδυασμό. Ο Μασούρας βρήκε τον Καρβάλιο με τακουνάκι που όμως από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Ένα δεκάλεπτο αργότερα, η Γκενκ ήταν αυτή που έχασε τη δική της μεγαλύτερη φάση στο ματς. Στο 70′, ο Πασχαλάκης έπιασε το συρτό σουτ Συρτό του Ελ Χανούς, ενώ στη συνέχεια απομάκρυνε και την προσπάθεια του Πεντσίλ από κοντά, με τη βοήθεια του Ρέτσου. Πέντε ακόμη λεπτά μετά, στο 75′, ο Ολυμπιακός έφτασε… λίγα εκατοστά από το δεύτερο γκολ, όμως το έξοχο πλασέ του Μπιέλ με το αριστερό στην αντεπίθεση, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της Γκενκ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό πλέον να μένει από δυνάμεις παρά τις αλλαγές του Μαρτίνεθ, η Γκενκ πίεσε και πάλι, κάνοντας την τελευταία προσπάθειά της για ένα γκολ. Βρήκε 2-3 φάσεις που πέρασαν με άστοχα σουτ, ενώ έφτασε και μια ανάσα από την ισοφάριση στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Όμως και πάλι, οι δύο κορυφαίοι του αγώνα ίσως για τον Ολυμπιακό, Πασχαλάκης και Ρέτσος, καθάρισαν τα σουτ των Ελ Κανούς και Αρτεάγκα. Το 1-0 από το 22ο δευτερόλεπτο έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα και έτσι πλέον ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε -τη νίκη- ενόψει της ρεβάνς στις 17 Αυγούστου (21:00) στην «Γκενκ Αρένα».

Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ / 4-3-3): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά (84′ Βρουσάι), Καρβάλιο (63′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76′ Ντόη), Μασούρας (76′ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί (63′ Μπιέλ).

Γκενκ (Βόουτερ Φράνκεν / 4-4-1-1): Φαντεφόρντ, Μουνιός, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγέμπε (70′ Αρτεάγκα), Ελ Κανούς, Γκαλάρθα (66′ Ουατάρα), Χροσόφσκι, Παϊντσίλ, Τρεζόρ (80′ Μπα), Αροκοντάρε (66′ Σορ).

Διαιτητής: Γκλεν Νάιμπεργκ (Σουηδία)

Βοηθοί: Μαχμόντ Μπέιγκι (Σουηδία), Αντρέας Σέντερκβιστ (Σουηδία)

Τέταρτος: Άνταμ Λάντεμπεκ (Σουηδία)

VAR: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία)

AVAR: Έλντερ Μαλέιρο (Πορτογαλία)

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X