Στάικος: «Χρειαζόμαστε δουλειά ακόμα στον ΠΑΣ Γιάννινα – Στόχος να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Στάικος: «Χρειαζόμαστε δουλειά ακόμα στον ΠΑΣ Γιάννινα – Στόχος να είμαστε ανταγωνιστικοί»
Photo Credits: INTIME

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Θανάσης Στάικος για την κατάσταση του ΠΑΣ Γιάννινα στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στοιχεία βελτίωσης, αλλά και ατέλειες είδε ο Θανάσης Στάικος στο φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανσερραϊκό, που έληξε ισόπαλο 1-1. Ο τεχνικός των Ηπειρωτών αναφέρθηκε στην κούραση που έβγαλαν οι παίκτες του, λόγω της προετοιμασίας, ενώ τόνισε ότι θα γίνουν 2-3 μεταγραφές ακόμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάικου:

Για το πόσο βελτιωμένη είδε την εικόνα της ομάδας: «Έχουμε ακόμα δρόμο για να τη δούμε όπως θέλουμε την ομάδα. Θα δούμε ξανά και στο βίντεο κάποια πράγματα και θα κάνουμε την ανάλυση, αλλά είδαμε και καλά στοιχεία και κάποιες ατέλειες. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούμε σε αυτά που δεν έχουμε δουλέψει πολύ και θα εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί όπως αρμόζει στην ομάδα μας».

Για το πόσο έτοιμος θα είναι ο ΠΑΣ σε 2 εβδομάδες που αρχίζει το πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα βλέπουμε πολλές ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους, όπως λέμε. Εμάς μάς είδα λίγο επηρεασμένους απ’ όταν επιστρέψαμε από την Πολωνία. Θα συνηθίσουμε σιγά-σιγά. Και τις πρώτες αγωνιστικές πέρυσι οι ομάδες ήταν και πάλι στη διαδικασία της συνοχής και του να γίνουν συμπαγείς. Εμείς δεν το φοβόμαστε αυτό, γιατί έχουμε πολλούς παίκτες από πέρυσι, αλλά θα πρέπει να ελέγξουμε πολύ τον τρόπο που χειριζόμαστε τα παιχνίδια. Μας το έδειξε η περσινή χρονιά και φυσικά φέτος πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Για το αν ήταν μόνο θέμα διάθεσης η διαφορά απόδοσης ανάμεσα στα δύο ημίχρονα: «Όχι, δεν ξέρω αν μπορούμε να το πούμε διάθεση, αλλά όντως είδαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Το πρώτο ήταν πιο νωχελικό. Ναι μεν για ένα μεγάλο διάστημα είχαμε τον έλεγχο, προσπαθήσαμε να βρούμε διαδρόμους και να κάνουμε ευκαιρίες, αλλά δεν το καταφέραμε. Ούτε και ο αντίπαλος έδειχνε ότι θα απειλήσει ιδιαίτερα, άσχετα αν μας προηγήθηκε. Στο β’ ημίχρονο είχε άλλο ρυθμό το παιχνίδι. Η περίοδος που βρισκόμαστε το δικαιολογεί αυτό, αλλά εμείς πρέπει να βλέπουμε επιμέρους κομμάτια και να δουλεύουμε πάνω σε αυτά».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την κατοχή μπάλας, αλλά και τη γρήγορη επανακατοχή όταν χανόταν: «Από την κατοχή μπάλας είσαι ικανοποιημένος αν δημιουργείς ευκαιρίες. Την κατοχή δεν την κάνεις μόνο για να έχεις την μπάλα. Σε βοηθάει βέβαια, είναι πολύτιμο εργαλείο, γιατί και ο αντίπαλος καταναλώνει ενέργεια, αλλά κι εσύ μπορεί να βρεις την κατάλληλη στιγμή, αλλά πρέπει να τη μετουσιώσουμε σε ευκαιρίες. Αμυντικά μπορούμε να πιέσουμε καλύτερα, εκεί είχαμε κάποιες ατέλειες. Αυτό που κρατάμε είναι η αντίδραση στην επανάκτηση της μπάλας. Η ομάδα μας είναι βελτιωμένη σ’ αυτό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, να μην επαναπαυόμαστε».

Για τον Χουάν Γκάρο και για ποιο ρόλο θα έρθει: «Καταρχάς να βλέπουμε αυτούς που είναι εδώ. Δεν ξέρω αν θα έρθει ή όχι κάποιος. Προσπάθεια της διοίκησης και δικιά μας είναι να έρθει ένας ακραίος επιθετικός, ένας πλάγιος αμυντικός αριστερά και αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε άλλη μία κίνηση που χρειάζεται και φαίνεται ότι τη θέλει η ομάδα στον χώρο του κέντρου. Αυτό αν θα υπάρξει η δυνατότητα δεν είμαστε σίγουροι. Οι άλλες δύο κινήσεις όμως θα γίνουν σίγουρα. Αυτό όμως δεν αλλάζει πολλά. Η ομαδικότητα, η ομοιογένεια αυτά θα μας οδηγήσουν στον στόχο μας, στο να είμαστε δηλαδή ανταγωνιστικοί και αξιοπρεπείς. Και στο τέλος πέρυσι, τα παιδιά που είχαν ξεκινήσει έφεραν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή, μας βοήθησαν όμως και οι 2-3 μεταγραφές του Ιανουαρίου. Και φυσικά υπάρχει κι ένα καλό κλίμα, που φάνηκε και σήμερα. Συνεχίζουμε από εκεί που τελειώσαμε. Βλέπω καλό κλίμα γύρω από την ομάδα, ο κόσμος, η διοίκηση, το επιτελείο, οι παίκτες και γενικά όσοι εμπλέκονται. Αυτό μου αρέσει και νομίζω ότι εκεί πρέπει να σταθούμε κι εκεί να χτίσουμε. Τα υπόλοιπα τις επόμενες μέρες».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X