Η διαφορά της ΑΕΚ με τον Λιβάι και Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού με τον Αλεξανδρόπουλο

Η διαφορά της ΑΕΚ με τον Λιβάι και Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού με τον Αλεξανδρόπουλο
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βάζει στο τραπέζι κάποια ζητηματάκια που αφορούν τα μεταγραφικά πρόσωπα των τελευταίων ωρών για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια, πως στα χρόνια που προηγήθηκαν, οι μεταγραφικές περίοδοι είχαν πολλές φορές κάτι τραυματικό για την ΑΕΚ. Από τη μία η οικονομική αδυναμία της ομάδας συγκριτικά με τον ανταγωνισμό – που βέβαια είχε στήσει ολόκληρο σύστημα και είχε στο τσεπάκι χωρίς άγχος τα ευρωπαϊκά έσοδα – και από την άλλη, κάποιες απογοητευτικές επιλογές και τακτικές που ακολουθήθηκαν, δεν έκαναν τον Ενωσίτη να αισθάνεται ευχάριστα στις μεταγραφές. Φέτος όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Λιβάι Γκαρσία, έρχεται να εκτινάξει τη δυναμική της ΑΕΚ. Μπορεί να μην είναι νέο πρόσωπο, αλλά τι να τους κάνεις τους νέους, όταν έχεις τους καλύτερους; Η ΑΕΚ έχει σχηματίσει από πέρυσι εξαιρετικό ρόστερ και έχει καταφέρει ήδη τα δύο μεγάλα «μπαμ» του καλοκαιριού, δείχνοντας πως συνεχώς βελτιώνεται. Εσπασε κάθε ρεκόρ και έκλεισε άμεσα τον MVP της περυσινής χρονιάς, τον σούπερ Πινέδα.

Και τώρα, πετυχαίνει να πείσει και να κρατήσει με ένα πλατύ χαμόγελο τον Λιβάι Γκαρσία, υπερδιπλασιάζοντας τις αποδοχές του και παράλληλα υπογράφοντας νέο πενταετές συμβόλαιο μαζί του. Κρατά τη μεγαλύτερη προ Πινέδα επένδυση της, την οποία εκείνη επιτέλους έβαλε στις ράγες την περυσινή σεζόν και τον έβαλε σε φάση… απογείωσης. Εκτιμώ, πως παίζοντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Λιβάι θα κάνει πράγματα και θαύματα και τα 20+ εκατ. ευρώ που προσέφερε η Λανς θα μοιάζουν πολύ λίγα.

Τεράστια επιτυχία Μελισσανίδη

Ηταν εύκολο, είναι σύνηθες στην ελληνική πραγματικότητα να έρχεται μια ομάδα από πρωτάθλημα που ανήκει στο τοπ5 του κόσμου, να τάζει ένα σκασμό λεφτά στον σύλλογο και τρελές απολαβές στον παίκτη και να περνά άβρεχτο; Όχι βέβαια. Η λογική συνέχεια θα ήταν να έκανε κάποια παζάρια η ΑΕΚ, αλλά τελικά να ενέδιδε στην πίεση του παίκτη και στα χρήματα των ξένων, που μόνο μικρό ποσό δεν το λες. Αλλά εδώ τα κόζια άλλαξαν.

Ο Μελισσανίδης είχε εκπλήξει λέγοντας πριν από λίγες εβδομάδες πως δεν πωλείται ο Λιβάι. Κυρίως, επειδή ως έμπειρος παράγοντας που είναι, αντιλαμβάνεται πως η μεταγραφική περίοδος είναι μια ζωντανή διαδικασία. Δεν μπορείς ποτέ να γνωρίζεις τι ξημερώνει, τι αντιδράσεις θα υπάρξουν και πως θα πάει το πράγμα. Αλλά αφού τοποθετήθηκε δημόσια, θα έπρεπε να έρθει ανάποδα ο… Ρουμπάμπας, για να μη γίνει αυτό που θέλει.

Η επιλογή του Λιβάι

Σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει κανείς να περάσει στο χαλαρό είναι πως ο Λιβάι δεν έμεινε στην ΑΕΚ επειδή ήταν Ενωσίτης από μικρό παιδί. Δεν μεγάλωσε με την αφίσα του Θωμά ή του Στέλιου, δεν έχει πουλήσει ΑΕΚφροσύνη, πέρασε και ζόρικες στιγμές αμφισβήτησης μέσα στην ομάδα. Εμεινε γιατί είδε την προοπτική. Είδε πως με την ΑΕΚ μπορεί να έχει το περιβάλλον, τις συνθήκες και όσα απαιτούνται για να μπορέσει να εκτινάξει ακόμα περισσότερο το ποδοσφαιρικό κασέ του.

Ηταν μια συνειδητή επιλογή. Όπως βέβαια, συνειδητή επιλογή αποτελεί και για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο η απόφαση να επαναπατριστεί για τον Ολυμπιακό. Στα λόγια ο καθένας μπορεί να εμφανίζει νίκες, ήττες και διάφορες άλλες εκδοχές. Η πραγματική διάσταση είναι πως η ΑΕΚ όντως παρακολουθούσε την πορεία του Αλεξανδρόπουλου στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Εχει ένα «πακέτο», που παραδοσιακά μόνο αδιάφορη δεν αφήνει την Ενωση.

Η επιλογή του Αλεξανδρόπουλου

Ωστόσο, τώρα η ΑΕΚ δεν έκανε την κίνηση. Όχι επειδή υπήρχαν και άλλοι μνηστήρες, αλλά επειδή κρίθηκε πως ο Αλεξανδρόπουλος έχει χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν με αυτό που αναζητά η ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή της. Αλλωστε, παρόμοια φαίνεται πως είναι και η άποψη του παιδιού. Βλέπει πως στην ΑΕΚ θα έχει μπροστά του Γιόνσον, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο και αν βάλουμε μέσα και τα «οκτάρια» της περυσινής σεζόν, Πινέδα και Μάνταλο. Δεν μπλέκεις, αν είσαι στην ηλικία του και θέλεις παιχνίδια.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X