Η ΑΕΚ διέλυσε τη μεγάλη Μπενφίκα και έδειξε έτοιμη για το Champions League (VIDEO)

Η ΑΕΚ διέλυσε τη μεγάλη Μπενφίκα και έδειξε έτοιμη για το Champions League (VIDEO)

Επίδειξη δύναμης από την ομάδα του Φερέρ, κόντρα στην Μπενφίκα των Σάντος, Κατσουράνη, λίγες μέρες πριν τα προκριματικά του Champions League σαν σήμερα το 2006

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

To απόγευμα της 1ης Αυγούστου 2006 στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ ιδιαίτερο. Όχι μόνο επειδή η νεανική ΑΕΚ του Λορένθο Σέρα Φερέρ άφηνε υποσχέσεις πολύ καλού ποδοσφαίρου με αντίπαλο την πάντα ισχυρή Μπενφίκα, όχι μόνο ο κόσμος επειδή είδε για πρώτη φορά όλους τους νέους παίκτες μετά την προετοιμασία, αλλά και επειδή ο αγωνιστικός χώρος γέμισε αγαπημένα πρόσωπα που αποθεώθηκαν.

Ήταν η εποχή που ο Φερνάντο Σάντος είχε αφήσει την ΑΕΚ για την… παιδική του αγάπη, την Μπενφίκα, παίρνοντας μαζί του και τον Κώστα Κατσουράνη. Αμφότεροι αποθεώθηκαν από τον κόσμο και τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της ΑΕΚ (και προσωπικό φίλο και των δύο) Ντέμη Νικολαϊδη, ενώ πολύ «ζεστά» δέχθηκαν όλοι έναν άλλο πρωταθλητή Ευρώπης του 2004, τον τότε παίκτη της πορτογαλικής ομάδας Γιώργο Καραγκούνη.

Όταν, όμως, κύλησε η μπάλα στο χορτάρι, ο ενθουσιασμός της εξέδρας έγινε ακόμα πιο μεγάλος, αφού η ΑΕΚ έπαιξε για ένα ημίχρονο… διαστημική μπάλα. Λίγες μέρες πριν τον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Χαρτς, η ομάδα του Σέρα Φερέρ ήταν έτοιμη. Ειδικά οι νεοαποκτηθέντες Παναγιώτης Λαγός και Παντελής Καπετάνος έκαναν… παπάδες και «υποσχέθηκαν» στους οπαδούς μια καριέρα που τελικά ουδείς από τους δύο έμελλε να κάνει με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Στο 19΄ο Καπετάνος έκανε το 1-0 και στο 23’ ο Λυμπερόπουλος το 2-0. Στο 40΄έγινε το 3-0 από τον Καπετάνο, ο οποίος είχε τροφοδοτηθεί και στα δύο γκολ του από τον Λαγό. Η Μπενφίκα μείωσε σε 3-1 στο 44’ και αυτό ήταν το τελικό σκορ. Οκτώ μέρες αργότερα η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την αγωνιστική ισχύ της με το 2-1 επί της Χαρτς στο Εδιμβούργο που αποτέλεσε θεμέλιο πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Παουτάσο (46′ Τζιωρτζόπουλος), Μόρας, Τσιρίλο (81′ Παπαθαστόπουλος), Έμερσον, Λαγός(57′ Χετεμάι), Ίβιτς (46΄Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (65′ Μπούρμπος), Καπετάνος (56΄Πλιάτσικας), Λυμπερόπουλος (88′ Τόζερ).

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X