Η ΑΕΚ δεν πρέπει να πάρει παίκτες, απλά για να πει πως έκανε μεταγραφές!

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να πάρει παίκτες, απλά για να πει πως έκανε μεταγραφές!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη νέα πραγματικότητα στις μεταγραφικές αναζητήσεις της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι μια ζόρικη κατάσταση. Από τη μία, να περιμένουν με καψούρα που μοιάζει με πρώτο εφηβικό ραντεβού, να φτάσει η ώρα για την πρώτη παράσταση της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Από την άλλη, να περνούν οι μέρες, γύρω να γίνεται χαμός από ονοματολογία και μεταγραφικό αλισβερίσι και στην Ενωση να υπάρχει μια φαινομενική νηνεμία. Πόσα να αντέξει ο ΑΕΚτζής, όταν όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω καύσωνα χωρίς να τσιτώσει;

Καταλαβαίνω, γίνομαι καθημερινά δέκτης δεκάδων μηνυμάτων, πως ο κόσμος αδημονεί. Θέλει να δει την ομαδάρα που σάρωσε τα πάντα, αλλά θέλει να τη δει και να ενισχύεται ακόμα περισσότερο, να γίνει πιο ισχυρή στην Ελλάδα και άκρως ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Και όμως, ο Αλμέιδα έδειξε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές. Τόσο μέσα από τα λόγια του, όσο και μέσα από τις πράξεις του, ο Αργεντινός τεχνικός έδειξε πως τοποθέτησε ψηλά τον πήχη για την ΑΕΚ.

Το δόγμα Αλμέιδα για τις μεταγραφές

Ουσιαστικά, ο Αλμέιδα είπε πως δεν θα πάρουμε παίκτες, απλά για να πούμε πως κάναμε μεταγραφές. Ξέρω, ότι σε κάποιους από εσάς προκαλεί… ανατριχίλα η συγκεκριμένη έκφραση. Δεν αδικώ κανέναν. Εγιναν πολλά κατά το παρελθόν, υπήρξαν ερασιτεχνικοί ως και εγκληματικοί χειρισμοί και ο κόσμος μάγκωσε. Αλλά τώρα, ειδικά με τα πειστήρια της περυσινής χρονιάς στο χέρι, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε με ανακούφιση η συγκεκριμένη λογική.

Ο Αλμέιδα μας απέδειξε έμπρακτα επί ένα χρόνο, πως είναι πολύ μεθοδικός στην αξιολόγηση των παικτών που έχει με βάση τις ανάγκες της ομάδας και τα δικά του θέλω. Εχει συγκεκριμένα στάνταρ και μια φιλοσοφία που δεν ταιριάζουν όλοι. Μια από τις πτυχές που αναδείχθηκαν από πέρυσι είναι πως δεν πρόκειται να σβήσει από τον χάρτη οποιονδήποτε παίκτη δούλεψε μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ή στη διάρκεια της σεζόν.

Για τον τεχνικό της ΑΕΚ είναι σημαντικό, να έχει ο ίδιος ολοκληρωμένη την εικόνα έτσι όπως θέλει να την έχει. Για το νυν ρόστερ, αυτό πρακτικά σημαίνει πως από την στιγμή που η ομάδα πήγε στην Ολλανδία, πολύ δύσκολα θα υπήρχε όσο βρισκόταν εκεί κάποια μεταγραφή που θα άλλαζε ριζικά τις ισορροπίες στο ρόστερ. Είχε ξεκάθαρες προτεραιότητες, είχε καταστήσει σαφές στον Μελισσανίδη πως προτεραιότητα αποτελούσε η διατήρηση του κορμού και δη η παραμονή του Πινέδα και έγινε.

Το παράδειγμα με το στόπερ

Επιτέλους, έπειτα από χρόνια με ανεμομαζώματα και διαβολοσκορπίσματα, με μαθητευόμενους μάγους και άλλα πολλά εμπριμέ, η ΑΕΚ δουλεύει με τη στόφα ενός κλαμπ τοπ επιπέδου. Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει με τον στόπερ, που αποτελεί δεδομένα μια ανάγκη της Ενωσης που πρέπει σύντομα να καλυφθεί. Ο Αλμέιδα είχε στην προετοιμασία τρεις με σημαντικό ρόλο από την περυσινή σεζόν: Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου. Κρατήστε το όνομα του Ελληνα διεθνή, γιατί για έναν παράλογο λόγο, ενώ έκανε θραύση όσες φορές αγωνίστηκε, ακόμα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από κομμάτι του κόσμου. Ευτυχώς, όχι από τον Αλμέιδα.

Πέραν των τριών, στην προετοιμασία βρέθηκαν οι νεαροί Ρόκσον και Χρυσόπουλος. Ο πρώτος έδωσε στίγμα, τον Χρυσόπουλο δεν μπόρεσε να τον δει λόγω των ενοχλήσεων που τον ταλαιπώρησαν, αλλά σύντομα θα τον έχει στην διάθεση του. Με τον Αφρικανό στόπερ πάντως, δούλεψε σε όλο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ο Αλμέιδα και του έδωσε πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί συνέβη αυτό; Μα απλά, επειδή ο Αλμέιδα είχε στο μυαλό του πρώτιστα στην αξιολόγηση του Ρόκσον.

Πιθανότατα, το ίδιο θα γινόταν και με τον Χρυσόπουλο. Δηλαδή, ο Αλμέιδα θέλει να ξέρει τι έχει στα χέρια του, πως μπορεί να το αξιοποιήσει, πριν αποφασίσει πως ακριβώς κατατάσσονται φέτος στην ιεραρχία όλοι οι παίκτες και τι μπορεί περιμένει ο ίδιος από αυτούς. Δεν λέω πως Ρόκσον και Χρυσόπουλος θα καλύψουν τη θέση. Είναι βέβαιο, πως αν είχε βρεθεί τρόπος να αποκτηθεί η βασική επιλογή της ΑΕΚ, θα άλλαζε η κουβέντα.

Περί Χρυσόπουλου

Διαβάστε τη συνέχεια

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X