Η ΑΕΚ με την υπόθεση Γκαρσία ορίζει το δικό της status στην αγορά

Η ΑΕΚ με την υπόθεση Γκαρσία ορίζει το δικό της status στην αγορά
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος στο blog του στο enwsi.gr καταγράφει τη νέα θέση της ΑΕΚ στην αγορά και πως ορίζει η ίδια την τιμή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας είμαστε ρεαλιστές για αρχή. Αν ανέβουν και άλλο οι Γάλλοι, η ΑΕΚ δύσκολα θα μπορεί να αρνείται συνεχώς την παραχώρηση του Λιβάι Γκαρσία. Τα ποσά δείχνουν ότι θα ανέβουμε και άλλο ψηλά. Τόσο που «ζαλίζεσαι» και δεν θα μπορεί το κλαμπ να αρνηθεί για πάντα. Υπάρχει και ένα όριο.

Ο «χορός εκατομμυρίων» για τον Λιβάι Γκαρσία ξεκίνησε με την περσινή σούπερ χρονιά που έκανε σε όλα τα επίπεδα. Και στους αριθμούς, αλλά και σε αυτά που δεν μπορεί να αποτυπώσει η απλή αριθμητική μετά τα ματς. Κυρίως αυτή… εκτόξευσε τον «Λέβι». Τώρα η αγορά αντιλαμβάνεται ότι μία ομάδα απόλυτα επιτυχημένη, με στιβαρή διοίκηση, και αγωνιστική συνέχεια μπορεί να ορίζει η ίδια το ταβάνι στις πωλήσεις. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης το δικό του ταβάνι για τον Λιβάι Γκαρσία το έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά. Ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Και όχι άδικα εδώ που τα λέμε.

Τέτοια μεγάλα deals ο Μελισσανίδης έχει κάνει πολλά στην ζωή του. Τα περισσότερα με επιτυχία, αν αντιληφθούμε από που άρχισε και που έχει φτάσει πια. Τώρα μετά από τόσα χρόνια και «κουβαλώντας» τόση εμπειρία, δεν μπορεί να… λυγίσει μπροστά στην Λανς που θέλει τον Νο1 παίκτη του. Δεδομένα ο Μελισσανίδης αν πουλήσει θα δημιουργήσει ρεκόρ για την χώρα και για την πώληση αυτή θα μιλάμε χρόνια. Αυτό αξίζει σε ένα τέτοιο project.

Η ΑΕΚ με την υπόθεση Γκαρσία ορίζει το δικό της status στην αγορά

Και αυτό, στον Αλμέιδα το οφείλει

Ότι δεν έκανε και δεν μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ μέχρι να έρθει ο Ματίας Αλμέιδα, συμβαίνει τώρα. Οι αποτυχημένες επιλογές προπονητών, τεχνικών διευθυντών και όλων αυτών που φέρουν την ευθύνη για ότι ζήσαμε μέχρι να πατήσει το πόδι του στην χώρα μας ο «Πελάδο», δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν υπεραξίες και θελκτικά projects για την ποδοσφαιρική αγορά.

Τώρα η ΑΕΚ μετά το νταμπλ, μιλά άλλη γλώσσα στην αγορά. Ορίζει το δικό της status, κυρίως μέσα από την υπόθεση Λιβάι Γκαρσία. Δεδομένα πια ότι οι όποιες συζητήσεις πάνε πάνω από τα 25 εκατ.ευρώ και… προχωράμε για τον πάντα χαμογελαστό φορ (πια) από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Η αγορά οδήγησε την Λανς πάνω στην ΑΕΚ για να ψάξει τον αντικαταστάτη του Οπέντα. Όπου «Οπέντα», σημειώστε: 43 εκατ.ευρώ πώληση στην Λειψία. Ίσως ο επόμενος… Οπέντα, να είναι για την γαλλική ομάδα ο «Λέβι». Εδώ όμως δεν θα πληρώσει μόνο τα 12 εκατ.ευρώ που έδωσε στην Φίτεσε για τον Βέλγο το 2022. Άλλωστε και η Λανς μέχρι να τον πουλήσει έλεγε συνεχώς «όχι» στην γερμανική ομάδα. Και τελικά τον πούλησε όταν έφτασε η Λειψία, εκεί που ήθελαν οι Γάλλοι…

Για αυτό η διαχείριση στην υπόθεση Γκαρσία σηματοδοτεί την είσοδο της ΑΕΚ στην αγορά με τους δικούς της όρους. Όπως έκανε με τον Μουκουντί, τον Σιμάνσκι, έτσι θα γίνει σύντομα και με τον Γκατσίνοβιτς, τον Ελίασον και τους υπόλοιπους.

Η ΑΕΚ με την υπόθεση Γκαρσία ορίζει το δικό της status στην αγορά

Το football factory της ΑΕΚ

Η καλή εικόνα της ΑΕΚ, οι καλές πορείες και οι τίτλοι, φέρνουν και έσοδα από τις πωλήσεις, περισσότερα από όσα θεωρούσαν αρχικά. Κάτι τέτοιο περιμένουν να γίνει τα προσεχή χρόνια και με τον Ζίνι, ο οποίος έχει καλές βάσεις για να ξεπεράσει τον Γκαρσία σε όλα… Στην ζωή της ΑΕΚ έχουν μπει πια και οι μάνατζερ για τους οποίους δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος τα προηγούμενα χρόνια στα «κιτρινόμαυρα» γραφεία. Τώρα άλλαξε και αυτό.

Η ΑΕΚ δημιουργεί ένα δικό της ποδοσφαιρικό football factory υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα. Του μόνου ανθρώπου στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη 100% και ο Δημήτρης Μελισσανίδης και η κοινωνία των φίλων της ΑΕΚ. Είτε μέσα από παίκτες τύπου Γκαρσία, Μουκουντί, Ελίασον, Ζίνι, είτε αν καταφέρει ποτέ τίποτε «καλό» μέσα από τις Ακαδημίες της.

Ο Αλμέιδα τους εκτόξευσε αγωνιστικά, ο Αλμέιδα τους έκανε παίκτες εκατομμυρίων και αυτά θα έρθουν όταν το αποφασίσει η ίδια η ΑΕΚ. Να αρνείται για… πάντα είναι μη ρεαλιστικό. Θα μάθει να πουλά λοιπόν. Όταν θέλει η ίδια όμως και όποτε θέλει η ίδια. Και αυτό θα φέρει στην πόρτα της σύντομα και τους επόμενους Γκαρσία, Μουκουντί, Ελίασον, Ζίνι κλπ…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X