Ο Πινέδα μεταλλάσσεται ταχύτατα σε Αραούχο

Ο Πινέδα μεταλλάσσεται ταχύτατα σε Αραούχο
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την πολύ ιδιαίτερη περίπτωση Πινέδα, που γύρισε στα Σπάτα (ακόμα πιο) φτιαγμένος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την εθνική του Μεξικού στο Γκολντ Καπ, ο Πινέδα κάθισε πέντε μέρες για να ξεκουραστεί, πριν επιστρέψει στις προπονήσεις στα Σπάτα. Αν ρωτήσετε τον Αλμέιδα, μπορεί και να σας πει πως μπορεί να ήταν και πολλές οι μέρες αυτές, καθότι «το ποδόσφαιρο κρατάει λίγο και όλοι έχουν μετά όλο τον χρόνο για να ξεκουραστούν». Και έτσι όπως το θέτει ο κόουτς, προφανώς και ο Πινέδα δεν έκανε κανέναν ηρωισμό επιστρέφοντας τόσο σύντομα στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Αλλά δεν θα του έλεγε κανείς όχι, αν ζητούσε παραπάνω χρόνο ξεκούρασης.

Η ουσία είναι πως ο Πινέδα από την περασμένη Τρίτη είναι στις προπονήσεις. Μπήκε κατευθείαν στην δουλειά. Ούτε ατομικό πρόγραμμα για αρχή, ούτε προσεκτικά, ούτε τίποτα. Αμέσως οι μηχανές στο φουλ. Ούτε και αυτός είναι κανένας τρομερός ηρωισμός, διότι ο Πινέδα έχει κάνει προετοιμασία με την εθνική ομάδα του Μεξικού και ήταν και βασικός σ’ όλα τα ματς μέχρι και τον τελικό του Γκολντ καπ.

Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία, είναι η εικόνα που βλέπουν όλοι στα Σπάτα από την πρώτη μέρα που ξαναγύρισε ο Πινέδα. Η περιγραφή είναι για συμπεριφορά και αντιδράσεις ανάλογες μ’ εκείνες μικρού παιδιού, το οποίο έχει ξεκινήσει να παίζει με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και το απολαμβάνει μέχρι το τέρμα. Μοιάζει ίσως περίεργο για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή που μάλιστα έχει έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου. Ακόμα και υπερβολικό. Όμως από την άλλη μεριά, η περιγραφή αυτή, «κουμπώνει» απολύτως με την στάση που κράτησε ο Πινέδα, στις διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ με την Θέλτα για την μεταγραφή του.

Σίγουρα η ΑΕΚ έβγαλε και αποφασιστικότητα στην υπόθεση αυτή, έβγαλε και ποσό ρεκόρ από το ταμείο της, έκανε και τους πιο σωστούς χειρισμούς που απαιτούσε το κάθε στάδιο εξέλιξης της διαπραγμάτευσης. Παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι πως αν ο Πινέδα δεν ήταν πολύ ξεκάθαρος και κυρίως πολύ αμετακίνητος ως προς την επιθυμία του, ίσως η υπόθεση να μην είχε κλείσει. Ούτε τόσο γρήγορα, ίσως ούτε καν με τον ίδιο τρόπο. Θυμίζω πως η συμφωνία μπήκε στην τελική της ευθεία, όταν η Θέλτα εμπέδωσε πως ο Πινέδα είτε θα πήγαινε στην ΑΕΚ, είτε θα επέστρεφε στο Μπαλαϊδος για να καθίσει πάνω στο συμβόλαιο του. Τρίτη επιλογή, δεν έπαιζε.

Ο Πινέδα είχε την στάση αυτή ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, αποκλειστικά και μόνο λόγω του Αλμέιδα. Αν δεν υπήρχε ο Πελάδο στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Μεξικανός θα ερχόταν στην Ελλάδα μόνο για να γνωρίσει τα ελληνικά νησιά που το είχε απωθημένο. Τώρα ακόμα παίζει τεράστιο ρόλο για τον Πινέδα η παρουσία του Αλμέιδα. Αλλά έχει δημιουργηθεί και ένας δεσμός ισχυρός ανάμεσα στον Μεξικανό και την ΑΕΚ. Και αυτό είναι που τον κάνει να αισθάνεται τόσο καλά και τόσο χαρούμενος και τόσο σαν το σπίτι του, από τότε που γύρισε ξανά στα Σπάτα για τις προπονήσεις.

Στην πραγματικότητα ο Πινέδα μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα σε… Αραούχο. Μεταξύ μας, δεν διαφέρουν και πολύ οι διαδρομές των δυο, ως προς τον τρόπο που κατέληξαν τελικά στην ΑΕΚ αλλά και πλέον ως προς το συναίσθημα που έχουν όταν βρίσκονται εδώ. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει αν και ο Μεξικανός θα καταλήξει κάποια στιγμή να γίνει ο ιδανικός αρχηγός της ΑΕΚ, όπως έγινε ο Αραούχο. Ίσως λόγω ηλικίας, εννοείται και τεράστιας ποιότητας, ίσως ο Πινέδα να έχει μπροστά του μια ακόμα ευκαιρία να παίξει σ’ ένα τοπ πρωτάθλημα.

Βεβαίως και πάλι ακόμα και αν αυτή έρθει, ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για το πως θα την διαχειριστεί ο Μεξικανός. Μην ξεχνάτε πως και τώρα αν περίμενε λίγο και αν ήταν ανοιχτός σ’ αυτή την προοπτική, το πιο πιθανό ήταν πως θα μπορούσε να βρει συμβόλαιο πολύ καλό και στην Ισπανία, ίσως και σε κάποιο άλλο από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αλλά το είχε αποκλείσει ευθύς εξ αρχής ως προοπτική, διότι ήθελε να συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, θαρρώ πως έχει τεράστια σημασία για την ΑΕΚ, όχι μόνο πως κράτησε τον καλύτερο παίκτη του περυσινού πρωταθλήματος και το πιο κομβικό γρανάζι στην μηχανή του Αλμέιδα. Που και αυτό από μόνο του, θα ήταν τεράστια υπόθεση. Όμως όλο αυτό έχει γίνει και με μια ποδοσφαιρική σύμβαση που ο Πινέδα δεν την βλέπει μόνο επαγγελματικά, αλλά ξεκάθαρα συναισθηματικά. Το γουστάρει που βρίσκεται εδώ, είναι ευτυχισμένος και το δείχνει. Του φαίνεται και στα αποδυτήρια και μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ προφανές σ’ όλους τους συμπαίκτες του. Και αυτό δίνει, όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, πολύ μεγαλύτερη αξία σ’ όλο αυτό που έχει γίνει με τον Πινέδα. Πόσο σημαντικό και πόσο σπάνιο να έχει η ΑΕΚ παιχταράδες σαν τον Μεξικανό, που να το απολαμβάνουν πολύ που φοράνε την φανέλα της.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X