Τρελαίνει κόσμο η Ελλαδάρα - Οι μάγκες του πόλο έκαναν μια... χαψιά (13-7) τη Σερβία και έφυγαν για χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Τρελαίνει κόσμο η Ελλαδάρα - Οι μάγκες του πόλο έκαναν μια... χαψιά (13-7) τη Σερβία και έφυγαν για χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Η πανίσχυρη Σερβία έγινε παιχνιδάκι στα χέρια των Ελλήνων παικταράδων! Τα χρυσά παιδιά του πόλο νίκησαν με 13-7, πήγαν στον τελικό του Παγκοσμίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και με μάτια κλειστά τραγουδούμε αγκαλιά, εθνική Ελλάδος γεια σου! Την ιστορία τη γράφουν οι παρέες, την ιστορία τη γράφουν οι νικητές, την ιστορία τη γράφουν ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών που διέλυσαν τη Σερβία στον ημιτελικό και είναι έτοιμοι για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Σημειώστε τα ονόματά τους: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαϊδης, Γκίλλας, Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καλογερόπουλος. Ο Βλαχόπουλος που δεν ήταν δυνατόν να ταξιδέψει στην Ιαπωνία, αλλά η σκέψη όλων ήταν σε αυτόν. Και ο Βλάχος, φυσικά, ο άνθρωπος που έχει κάνει τα πάντα για αυτή την εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Η Ελλάδα είναι στον τελικό, ένα βήμα πια από την κορυφή του κόσμου, πήρε επίσης με αυτή την πρόκριση και το ένα από τα δύο εισιτήρια που δίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θα είναι και πάλι στην κορυφαία διοργάνωση, συνεπής στο ραντεβού της, πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς… Eξάλλου, η εθνική πόλο των ανδρών θα είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες για 17η φορά στην ιστορία της και 12η συνεχόμενη από τη Μόσχα το 1980 και έπειτα.

Ένα χαμόγελο, λοιπόν, για όλους τους Έλληνες σε ένα καλοκαίρι που είναι ξανά δύσκολο για τη χώρα. Το προσέφεραν άνθρωποι που έχουν μάθει να παίρνουν λίγα και να κάνουν πολλά, χωρίς να παραπονιούνται, αλλά δείχνοντας καρδιά, πάθος, ταπεινότητα, ήθος μέσα και έξω από την πισίνα. Στο παιχνίδι και στον λόγο τους…

Και μπορεί αυτή η Σερβία που αντιμετώπισε σήμερα η Ελλάδα να παρουσιάστηκε ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό, αλλά το… σκουφάκι παραμένει βαρύ και το επίτευγμα του Βλάχου και των παικτών του σπουδαίο.

Ο Γιάκσιτς στην κόντρα άνοιξε το σκορ για τους Σέρβους με γκολ σε κόντρα επίθεση με τη συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα για να απαντήσει αμέσως από την περιφέρεια ο Σκουμπάκης για το 1-1. Ο Κάκαρης έκανε το 2-1 με σουτ από τα δύο μέτρα. Ο Γενηδουνιάς έχασε τρομερό τετ α τετ καθώς σημάδεψε τον Μισοβιτς στα τρία λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ ο Ζερδεβάς, εξαιρετικός και στον προημιτελικό με το Μαυροβούνιο, ήταν… κέρβερος ξανά στην εστία αποκρούοντας τα σουτ των Σέρβων. Ο Ράσοβιτς ήταν εύστοχος σε πέναλτι για το 2-2, ο ο Γκίλλας βρήκε ωραία τον Κάκκαρη και σκόραρε για το 3-2 στον παραπάνω.

Με δοκάρι του Ράσοβιτς άρχισε το δεύτερο οκτάλεπτο και ακολούθησε ο… κεραυνός του Γκίλλα από την περιφέρεια για το 4-2 και το γκολ του Παπαναστασίου για το 5-2 σε γρήγορη επίθεση. Δοκάρι είχε ο Γκίλλας από δύσκολη γωνία στο 2:11 για τη λήξη της περιόδου, ακολούθησε δοκάρι των Σέρβων, οι οποίοι προσπαθούσαν επίμονα να σκοράρουν από την περιφέρεια και το γκολ του Αργυρόπουλου μετά την πολύ ωραία πάσα του Γκίλλα στον παραπάνω για το 6-2.

Με την έναρξη του τρίτου οκτάλεπτου η Ελλάδα διεύρυνε κι άλλο την διαφορά της χάρη στο ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Φουντούλη (7-2), μείωσαν οι Σέρβοι με τον Λάζιτς (σκοράροντας για πρώτη φορά στον παραπάνω έχοντας σε εκείνο το σημείο 1/7) και κατόπιν ο Γενηδουνιάς σκόραρε από τα έξι μέτρα κάνοντας το 8-3. Ο Μιλόγεβιτς έκανε το 8-4, ο Παπαναστασίου το 9-4 με τον Γκίλλα να βγάζει ξανά εξαιρετική ασίστ και ο Γιάκσιτς το 9-5 στον παίκτη παραπάνω λίγο πριν από τη λήξη της περιόδου.

Με γκολ (για το οποίο χρειάστηκε εξέταση του VAR) του Αργυρόπουλου για το 10-5 άρχισε η τέταρτη περίοδος, ο Κάκαρης έκανε το 11-5 με τους Σέρβους να τα έχουν χαμένα, o Aργυρόπουλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 12-5, ο Ούμποβιτς σκόραρε για το 12-6, αλλά έτσι κι αλλιώς τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά. Γκολ ο Γενηδουνιάς για το 13-6, τρία λεπτά πριν από το τέλος, σκόραρε και ο Ράσοβιτς για το 13-7 στον παραπάνω, σκορ που έμεινε ως το τέλος.

Ήταν μια φανταστική εμφάνιση για την Ελλάδα, η πιο επιβλητική ως τώρα σε αυτή τη διοργάνωση, και πλέον η πρώτη θέση στον κόσμου είναι μια… ανάσα. Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών η Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία σε ένα παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 12.30 ώρα Ελλάδος. Ο τελικός θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στις 12:00 ώρα Ελλάδος.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X