Η ΑΕΚ στη νέα εποχή, η χρονιά που θα την έκανε ξανά πρωταθλήτρια! (VIDEO)

Η ΑΕΚ γκρέμισε τα σύνορα, πρόβα φιλίας με την τουρκική Γαλατασαράι (VIDEO)

Το σημαδιακό φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ, που έδειξε την αλλαγή στην ΑΕΚ με Μπάγεβιτς, Γιδόπουλο και μεγάλο αστέρι μέσα στο τερέν τον μάγο Μίροσλαβ Οκόνσκι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώτος φιλικός αγώνας μετά την προετοιμασία είχε πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα καλοκαιρινά βράδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην εποχή που ακόμα δεν υπήρχαν το ίντερνετ και τα αθλητικά κανάλια, ήταν μαγικά. Ήταν η πρώτη οπτική επαφή του κόσμου της ΑΕΚ με τα νέα πρόσωπα της ομάδας και οι βλέψεις ήταν πάντα υψηλές, αν και πολύ συχνά δεν δικαιώνονταν. Στις 27 Ιουλίου του 1988, περίπου 25.000 οπαδοί γέμισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια (21.101 εισιτήρια) για να δουν τη νέα ΑΕΚ του (επίσης νέου) Ντούσαν Μπάγεβιτς στο φιλικό με τη Γαλατασαράι.

Η μεταγραφή του Πολωνού Μίροσλαβ Οκόνσκι είχε ενθουσιάσει τον κόσμο και τα νέα που έρχονταν επί δύο εβδομάδες από την προετοιμασία της Γερμανίας είχαν ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών. Ο δυναμισμός του νέου προέδρου Στράτου Γιδόπουλου έδειχνε ότι η ΑΕΚ δεν θα ήταν πια κομπάρσος και φτωχός συγγενής και πολλοί μιλούσαν για τίτλο, αν και η παρασκηνιακή ισχύς του Βαρδινογιάννη και τα… πακέτα του Κοσκωτά καθιστούσαν τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Στο 2-2 με τη Γαλατασαράι ο κόσμος είδε κάτι από τη μαγική σεζόν που θα ζούσε.

Ειδικά το γκολ του Οκόνσκι στο 11’, περνώντας δύο φορές τον τερματοφύλακα Σίμοβιτς, το θυμούνται ακόμα όσοι το είδαν. Η τουρκική ομάδα (που θα έφτανε μέχρι τους τέσσερις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1988-89!) ισοφάρισε στο 55’ με τον Γκιουνές σε μια φάση που η μπάλα «πούλησε» τον Δημήτρη Πίττα στον κακό αγωνιστικό χώρο.

Όμως η ΑΕΚ προηγήθηκε ξανά, αυτή τη φορά με τον Γιώργο Χριστοδούλου στο 67΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Σαββίδη. Το 2-2 έγινε στο 70’ με τον Πρεκάτς. Στο περιθώριο του αγώνα, ο Όκο αποθεώθηκε από τους οπαδούς που έβλεπαν ήδη τον νέο ηγέτη. Ανάλογη αποθέωση γνώρισε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς ζούσε τους πρώτους μήνες της νέας του θητείας στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά ως προπονητής.

Μετά τον αγώνα, πάντως, έδωσε ένα δείγμα του πόσο απαιτητικός θα ήταν, αφού δήλωσε ότι οι παίκτες του έπαιξαν καλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο και ότι η ομάδα του ήθελε ακόμα πολλή δουλειά.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κοφινάς, Χατζής (76’ Κόκκοτος) Κούτουλας, Μανωλάς, Πεππές, Μαυροδήμος (56΄Χατζόπουλος) Πατίκας (59’ Μαγγίνας) Πήττας (76’ Ιωάννου) Δίντσικος (59’ Χριστοδούλου) Οκόνσκι, Σαββίδης.

Αν κάποια ονόματα δεν σας λένε τίποτα, να σας τους… συστήσουμε. Ο Φάνης Κοφινάς ήταν για χρόνια δανεικός και αναπληρωματικός. Το 1988 πήρε ευκαιρίες, αλλά ο Σπύρος Οικονομόπουλος πήρε τη θέση και έγινε αναντικατάστατος.

Ο Κόκκοτος ήταν από την Αιτωλοακαρνανία, ο Μαγγίνας από τη Νέα Μάκρη και ο Ιωάννου Κύπριος. Δεν έπαιξαν σχεδόν καθόλου. Οι Μαυροδήμος, Χατζόπουλος δεν θα τελείωναν τη σεζόν. Ο πρώτος σκόρερ της σεζόν 1987-88 Χένρικ Νίλσεν ήταν εκτός αποστολής και ο Μπάγεβιτς ήδη έδειχνε ότι δεν πολυπίστευε σε αυτόν…

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X