Για πολλούς λόγους, μακριά από την Αστάνα

Για πολλούς λόγους, μακριά από την Αστάνα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει μια άποψη για την κλήρωση της ΑΕΚ που μοιάζει αιρετική, αλλά στην ουσία της δεν είναι καθόλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αρχικά οφείλω να εξομολογηθώ πως είχα σκοπό να ξεκινήσω με την φράση «για να ξέρουμε και τι λέμε» και με υποσημείωση για αφιέρωση στο φίλο τον phil_marlowe21, που έχει βαρεθεί να την διαβάζει. Αλλά τελικά το μετάνιωσα, παρότι αν δεν κάνουμε πλακίτσα και μ’ αυτά, ζήτω που καήκαμε. Πάμε λοιπόν στο θέμα μας. Η χθεσινή κλήρωση της ΑΕΚ δύσκολα θα μπορούσε να είναι καλύτερη απ’ αυτή που προέκυψε.

Πρώτον διότι απέφυγε την Γαλατασαράι, που δεν είναι δα και κανένα μεγαθήριο και φόβητρο. Αλλά δεν υπάρχουν και πολλές ομάδες στην Ευρώπη που θα ήταν χαρούμενες να αντιμετωπίσουν αντίπαλο που έχει στην επίθεση τον Ικάρντι και τον Ζαχά. Επίσης απέφυγε και την Κοπεγχάχη, που αφενός είναι πολύ έμπειρη από τέτοιου είδους ευρωπαϊκά ματς, αφετέρου μέσα στο καλοκαίρι είναι καλά να μένει μακριά από τους βόρειους.

Δεύτερον διότι τελικά της ήρθε ένα ζευγάρι, που περιλαμβάνει αντίπαλο από τον οποίο η ΑΕΚ μπορεί να αρπάξει το ράνκινγκ και να μπει ως ισχυρή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν φυσικά πάρει την πρόκριση. Επομένως τα πράγματα ήρθε σχετικά βολικά για την ΑΕΚ ως προς τα δεδομένα που προέκυψαν από την χθεσινή κλήρωση.

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε (και αυτή την φράση πολυφορεμένη την έχω, αλλά εδώ κολλάει), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ένας πολύ επικίνδυνος και ζόρικος αντίπαλος. Καθαρά αγωνιστικά. Δεν βάζω καν τα τις εξέδρες που εκεί τα πράγματα είναι τραγικά. Είναι ομάδα με πολύ ταλέντο και κάποιους παίκτες που έχουν μπει στο μάτι ομάδων από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και με αξιοσημείωτες παρουσίες σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Όμως θα μου επιτρέψετε να καταθέσω μια άποψη που μπορεί εκ πρώτης να μοιάζει αιρετική, αλλά θα διαπιστώστε πως στην ουσία της, δεν είναι. Έτσι όπως είναι τα δεδομένα και για πολλούς λόγους, καλύτερα η ΑΕΚ να μείνει μακριά από την Αστάνα. Και ας μοιάζει να είναι πολύ πιο βατός αντίπαλος από την Ντιναμό.

Καταρχάς άνθρωποι που ξέρουν καλά το ποδόσφαιρο και εμπιστεύομαι την γνώμη της, υποστηρίζουν πως οι Κροάτες δεν θα έχουν καθόλου εύκολα ξεμπερδέματα με την Αστάνα. Δεν θα είναι μια πρόκριση περίπατος δηλαδή και μπορεί στο τέλος να βρεθούν και προ εκπλήξεως. Δεν είναι δική μου εικόνα αυτή. Μου την μετέφεραν, είχε μια ποδοσφαιρική βάση, την καταθέτω. Θα φανεί στο γήπεδο. Μπορεί οι Κροάτες απόψε στο πρώτο ματς να ρίξουν μια ξεγυριστή τριάρα και κάθε κουβέντα να πάει περίπατο.

Πάντως η Αστάνα καταφέρει να πετάξει έξω την Ντιναμό, θα αποδείξει πως είναι όντως αυτή η ποδοσφαιρικά σκληροτράχηλη και με know how από ευρωπαϊκές προκρίσεις που λέγεται πως είναι. Επομένως μια τέτοια ομάδα ίσως είναι προτιμότερο να μην σου τύχει στον δρόμο σου. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που θα έχει πάρει και επιπλέον ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, από μια σημαντική πρόκριση επί μιας ανώτερης ομάδας.

Είναι βέβαια και κάτι άλλο. Αν η Αστάνα πετάξει έξω τη Ντιναμό, όχι μόνο θα δείξει πως είναι μια πολύ καλή και τρομερά υπολογίσιμη ομάδα, αλλά θα έχει χαθεί και η προοπτική να πάει η ΑΕΚ στους ισχυρούς της κλήρωσης των Play Offs σε περίπτωση πρόκρισης. Δεν θα υπάρχει κανένα ρανκινγκ πλέον το οποίο θα μπορεί να αρπάξει. Επομένως η ΑΕΚ και θα χρειαστεί να ζοριστεί για να αποκλείσει την Αστάνα και θα της προκύψει και ισχυρός στην επόμενη κλήρωση.

Κάποιος μπορεί να πει βέβαια, πως αν η ΑΕΚ προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο, έχει εξασφαλισμένη την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Υπάρχει ένας πόντος σ’ αυτό. Παρόλο που η μεγάλη πρόκληση, είναι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήδη η ΑΕΚ έχει από τώρα εξασφαλισμένη παρουσία στους ομίλους του Κόνφερανς. Δεν θα της κάνει και καμία τρομερά μεγάλη διαφορά, να πάει τελικά στο Γιουρόπα. Ακόμα και στο οικονομικό κομμάτι, είναι μεν περισσότερα τα έσοδα στο Γιουρόπα, αλλά όχι καμιά τρελή διαφορά. Όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το… σεντόνι είναι ο μεγάλος στόχος. Και αν τα βάλετε όλα τα δεδομένα στο τραπέζι, θα διαπιστώστε πως πιθανότατα την ΑΕΚ την συμφέρει περισσότερο να μην βρει στον δρόμο της την Αστάνα. Παρότι στα χαρτιά είναι υποδεέστερη από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τώρα θα μου πείτε, σημασία δεν έχει τι λέει ο Τσίλης και ο κάθε Τσίλης, αλλά ο Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του. Εννοείται αυτό. Απλώς ο Αλμέιδα θα βάλει έτσι κι αλλιώς μια ΑΕΚ στο γήπεδο που θα παίξει την δική της μπάλα, είτε είναι η Ντιναμό απέναντι της, είτε η Αστάνα, είτε η μικτή Ευρώπης.

Επίσης είναι δεδομένο πως για να προκριθεί η ΑΕΚ απέναντι στους Κροάτες, θα πρέπει να βγάλει όντως το παιχνίδι της, να είναι η γνωστή ΑΕΚ στο πρώτο ματς στη Φιλαδέλφεια και να ανταποκριθεί και στις συνθήκες του καυτού Μαξιμίρ. Όμως τα ίδια θα ισχύουν και στο ενδεχόμενο που τελικά η Αστάνα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ, έχοντας αποκλείσει τη Ντιναμό. Χωρίς το καυτό Μαξιμίρ. Αλλά χωρίς και το μπόνους πως σε περίπτωση πρόκρισης, η ΑΕΚ πάει στους ισχυρούς της κλήρωσης για τα Play Offs.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X