Να τα… σκάσετε αν θέλετε τον «πυρηνικό» Λιβάι, για την ΑΕΚ όμως, προέχει το Champions League

Να τα… σκάσετε αν θέλετε τον «πυρηνικό» Λιβάι, για την ΑΕΚ όμως, προέχει το Champions League
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε ξανά το υπερόπλο Λιβάι κόντρα στο Βόλο και βλέπει να εκτινάσσεται η τιμή του, αλλά για την ΑΕΚ προέχει το Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είχα μια από τις – ιδιαίτερα συνηθισμένες το τελευταίο διάστημα – κουβέντα με φίλο, πριν το φιλικό της ΑΕΚ με το Βόλο. Αντικείμενο της κουβέντας ήταν βέβαια ο Λιβάι Γκαρσία και το μέλλον του στην ΑΕΚ. «Δεν ξέρω πότε θα φύγει, αλλά φοβάμαι αν είναι συγκεντρωμένος και αν βάζει τα πόδια του στη φωτιά», ήταν η αγωνία που μου εξέφραζε. Και βλέπεις μετά μέσα στο γήπεδο, τον Λιβάι να ακουμπά την μπάλα, να προκαλεί πανικό στις αντίπαλες άμυνες και οι τερματοφύλακες να τρέχουν να τη μαζέψουν από τα δίχτυα τους.

Φαίνεται, πως ο Λιβάι είναι σε ακόμα πιο ώριμη και δημιουργική φάση από πέρυσι. Έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ξέρει ποια πώς να κινείται στη θέση και πώς να εκτελεί. Δείτε πως υποδέχθηκε την μπάλα και σούταρε με τη μία και στα δύο γκολ του πρώτου ημιχρόνου και θα συμφωνήσετε πως πρόκειται για τον ορισμό της σεντερφορίσιας κίνησης.

Δεν τρέχει για να μπει μέσα στο τέρμα, δίνει αποστάσεις στους συμπαίκτες του, είναι ασταμάτητος για κάθε άμυνα. 30 και λίγα είναι για τον Λιβάι Είναι δεδομένο, πως όσο περνά ο καιρός θα εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι «μνηστήρες». Ομάδες που θα δίνουν πολλά χρήματα για να εξασφαλίσουν το «ναι» της ΑΕΚ. Για να πω την αλήθεια, έτσι όπως είναι ο Λιβάι δεν μπορώ να βρω κανέναν λόγο να μην αποτελέσει την πιο ακριβή πώληση ελληνικής ομάδας στο εξωτερικό. Και το ποσό που θα αποκομίσει η ΑΕΚ, δεν μπορεί να είναι λιγότερα από 20 εκατ. ευρώ για πάρτη της. Μια 30άρα θα πρέπει να είναι το σύνολο και λίγα είναι.

Πάντως, έτσι κι αλλιώς η ΑΕΚ πρέπει να διασφαλίσει αφ’ ενός πως θα πουλήσει στην υψηλότερη τιμή και αφ’ ετέρου, πως θα μπορέσει να έχει αυτό το «πυρηνικό» όπλο στο Champions League, ιδανικά και στους δύο προκριματικούς γύρους. Δεν ξέρω πόσο εφικτό θα αποδειχθεί στην πορεία, αλλά θα είναι σημαντικό να υπάρχει ένας τέτοιος δυναμίτης στην επίθεση για να προσφέρει τα γκολ και τον «πονοκέφαλο» στις αντίπαλες άμυνες. Ο Τσούμπερ «κεντάει», ο Στάνκοβιτς δίνει ασφάλεια

Σε άλλα νέα από την εικόνα της ΑΕΚ στο Βόλο και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορεί να μη γίνει ειδική μνεία στον Τσούμπερ. Δεν περιμέναμε βέβαια το ματς με τους Θεσσαλούς για να το διαπιστώσουμε, αλλά εδώ ο άνθρωπος κάνει… παπάδες μέσα στο γήπεδο. Εκπληκτικές επαφές με την μπάλα, ηγετική παρουσία, παίκτης που κάνει τη διαφορά. Καμία σχέση με το μουδιασμένο ξεκίνημα πέρυσι, έρχεται με φόρα από το εκπληκτικό φινάλε.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρούμε σιγά σιγά πως θα πάει βασικός ο Στάνκοβιτς και δικαιολογημένα με την εικόνα που δείχνει. Σε δύο φάσεις χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Θέλει κι άλλη βελτίωση στο παιχνίδι με τα πόδια, αλλά είναι ψύχραιμος και εκτιμώ πως δίνει πολλές και σημαντικές απαντήσεις στο ερώτημα εάν η ΑΕΚ ήταν καλυμμένη στη θέση του τερματοφύλακα.

Θετική και η παρουσία του Σιντιμπέ, έστω και εάν η ΑΕΚ ήταν πιο απειλητική από δεξιά στο δεύτερο μέρος με Άμραμπατ και Ρότα. Το φαινόμενο Ζίνι και οι επιλογές παράγοντας του παιχνιδιού και των επιλογών της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Ζίνι. Ο Αλμέιδα τον καθιερώνει στο ρόλο του αριστερού μεσοεπιθετικού. Ο μικρός είναι παίκτης που ξεχειλίζει από ταλέντο και δύναμη, δεν παρατάει καμία φάση και προσπαθεί να βρει τη σωστή τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού και θα έχει να δώσει πολλά.

Υπήρχαν κάποια θέματα στη μεσαία γραμμή και αριστερά στο ξεκίνημα, αλλά η ΑΕΚ παίζει με τέτοιο αέρα που εν τους βλέπει. Αναλογιστείτε, πως μια ομάδα από την οποία έλειπαν Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Αραούχο, Φερνάντες και οι επόμενες μεταγραφές, έβγαζε τόση ποιότητα. Απόλυτη κυριαρχία και στο δεύτερο 45λεπτο με την εναλλακτική 11άδα, στην οποία μετείχαν τρεις παίκτες από τη δεξαμενή της ΑΕΚ Β’. Άπαντες εναρμονισμένοι με ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που έχει στοιχεία σύγχρονου ποδοσφαίρου και δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο από καμία ομάδα. Πισάρο και κλήρωση.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X