Η ΑΕΚ φορτσάρει για Champions League με... εξωγήινη επίθεση!

Η ΑΕΚ φορτσάρει για Champions League με... εξωγήινη επίθεση!
Photo Credits: INTIME

Κέρδισε άνετα με 0-3 στο Βόλο με εξαιρετικούς Τσούμπερ-Γκαρσία-Στάνκοβιτς-Ζίνι και... πατά γκάζι για την Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περίπου δύο εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Champions League, η ΑΕΚ παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο σε ακόμη ένα φιλικό της.

Μετά τις νίκες με Αντβέρπ και Σαχτάρ Ντόνετσκ και τις πολύ καλές εμφανίσεις, η Ένωση κέρδισε απόψε στο Βόλο και την τοπική ομάδα με 0-3 και μία εμφάνιση που… υπόσχεται πολλά για τους «κιτρινόμαυρους» ενόψει Ευρώπης.

Σκόρερ 2 φορές ο Λιβάι Γκαρσία που είναι σε τρομερή φόρμα και για ακόμη μία φορά έδειξε ότι η τιμή του στην αγορά είναι πολύ υψηλή, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Μαχαίρας που ήταν αρκετά καλός (όπως και ο Ρόκσον με τον Λαμαράνα).

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Στάνκοβιτς με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις, ενώ Τσούμπερ και Ζίνι στην επίθεση έκαναν ότι ήθελαν και στο α’ μέρος δημιούργησαν πολλούς κινδύνους.

Ντεμπούτο έκανε ο Πισάρο με ποιοτικές επαφές με την μπάλα σε κάποια σημεία, αλλά θέλει ακόμη χρόνο και δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο των υπολοίπων και μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Η ΑΕΚ δείχνει πάντως σε γενικές γραμμές πολύ σταθερή, σε φόρμα και με ένταση και με… προοπτικές όταν μπει ο Πινέδα, ο Γκατσίνοβιτς, ο Μάνταλος και σύντομα 100% ο Πισάρο, ενώ από Σεπτέμβρη μπαίνει και ο Αραούχο.

Αμυντικά η Ένωση είχε κάποια «ζητηματάκια» στην λειτουργία της και η μεταγραφή στόπερ δείχνει απαραίτητη, για να μπορεί να κοντράρει στα ίσια για την βασική 11άδα το δίδυμο Μουκουντί-Βίντα.

Διαβάστε LIVE το ματς όπως το μετέδωσε το enwsi.gr

Το ματς

O Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Στάνκοβιτς με την τετράδα μπροστά του να συνθέτουν οι Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι. Οι Σιμάνσκι και Γιόνσον ήταν το δίδυμο των χαφ με τους Ελίασον (δεξιά), Ζίνι (αριστερά) και Τσούμπερ να βρίσκονται πίσω από τον Γκαρσία.

Ο Βόλος άγγιξε το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Μύγα να βγαίνει τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς μετά από κάθετη πάσα του Ντέλετιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει σωτήρια και να κρατάει το μηδέν στην εστία του. Η Ένωση είχε ένταση στο παιχνίδι της, αλλά στα μετόπισθεν παρουσίαζε κενά στην λειτουργία της. Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι, με τον Ζίνι να πιάνει το φαλτσαριστό σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τη μπάλα να καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτύων. Η ΑΕΚ πήγε να απειλήσει στο 12′ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ζίνι που έκανε το σουτ μετά από πάσα που δέχτηκε από τον Τσούμπερ, με τη μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Σιέλη και να απομακρύνεται.

Και εν συνεχεία η ΑΕΚ… πάτησε γκάζι. Με ενέργεια από αριστερά και κύριους εκφραστές Τσούμπερ και Ζίνι και… killer τον Λιβάι Γκαρσία εντός περιοχής. Στο 16’ ο Ζίνι πάτησε περιοχή από τα αριστερά μετά από κούρσα και αφού κέρδισε την κόντρα από τον κίπερ Κόστιτς, έστρωσε τη μπάλα στον Λιβάι Γκαρσία που με ψύχραιμο σουτ με το αριστερό ξετίναξε τα αντίπαλα δίχτυα και έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ για το 0-1. Έξι λεπτά μετά νέο πανέμορφο γκολ για την ΑΕΚ μέσα από ομαδική προσπάθεια, με τον Τσούμπερ να βγάζει κάθετη πάσα, τον Μοχαμάντι να γυρίζει στο ύψος του πέναλτι και τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει ξανά με δυνατό σουτ για το 0-2.

Η Ένωση δεν σταμάτησε και ο Ζίνι έψαχνε και αυτός το γκολ με 3 απειλές σε 25 λεπτά, ενώ είχε ένα καλό σουτ και ο Σιντιμπέ από δεξιά όπου ανέβαινε αρκετά. Και μέχρι το τέλος

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να δει την αγωνιστική κατάσταση όσο το δυνατόν περισσοτέρων παικτών και για αυτό το λόγο άλλαξε όλη την ενδεκάδα του στο β’ ημίχρονο. Η ενδεκάδα των κιτρινόμαυρων στο δεύτερο μέρος είναι οι εξής: Αθανασιάδης, Ρότα, Γεμπόα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Άμραμπατ, Πισάρο, Μαχαίρας, Φαν Βέερτ. Ο Πισάρο ήταν αριστερά στην επίθεση, με τον Μαχαίρα πίσω από τον φορ.

Η ΑΕΚ φορτσάρει για Champions League με... εξωγήινη επίθεση!

Ο Μεξικάνος προσπάθησε από αριστερά να δείξει… πράγματα, αλλά δεν ήταν σε καλή μέρα και σίγουρα έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετό χρόνο, όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα σήμερα από το enwsi.gr.

Περισσότερα πράγματα έκανε η ΑΕΚ από δεξιά με το δίδυμο Ρότα-Άμραμπατ, ενώ πολύ κινητικός ήταν ο Μαχαίρας σε κεντρικό ρόλο. Και στο 61’ ο νεαρός παίκτης δικαιώθηκε μα επειλή του. Οι παίκτες της ΑΕΚ συνδυάστηκαν έξω από την περιοχή του Βόλου και ο Μαχαίρας με δυνατό αριστερό σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με την μπάλα να κοντράρει και να πηγαίνει πιο ψηλά μέσα στην εστία για το 0-3.

Στο 71’ ο Πισάρο (νωρίτερα είχε ένα γυριστό άουτ) έπαιξε το 1-2 με τον Φαν Βέερτ, πήρε την μπάλα εντός περιοχής, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο Παπαδόπουλος στην καλύτερη του φάση. Στο 77’ ο Μεξικάνος είχε μία καλή κεφαλιά που έφυγε άουτ, με τον Μαχαίρα και πάλι να είναι ο πιο ενεργητικός παίκτης της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά. Εν συνεχεία η Ένωση είχε ακόμη μία απειλή μετά το 80’ με τον Άμραμπατ, με την Ένωση να δείχνει συνεχώς επιθετική διάθεση για γκολ.

Στα τελευταία λεπτά ο Πισάρο έπαιξε ελεύθερος πίσω από τον Φαν Βέερτ, με τον Μαχαίρα αριστερά. Στο 90′ έπαιξε το 1-2 με τον πολύ ποιοτικό Λαμαράνα, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Και κάπως έτσι τελείωσε το φιλικό της ΑΕΚ με νίκη 0-3 και την Ένωση να σκορπά χαμόγελα και αισιοδοξία.

Bόλος – ΑΕΚ 0-3

Η σύνθεση του Βόλου: Κόστιτς (61’Παπαδόπουλος), Μύγας (76′ Ταχάτος), Κρούζλιακ, Σιέλης (42′ Ασλανίδης), Κίτσος (66′ Λούνα), Τσοκάνης (61′ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (76′ Μεταξάς), Τρουιγιέ (76′ Καραγιάννης), Ντέλετιτς (46′ Κόμπα), Μραζ (46′ Άλχο), Μωραΐτης

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γιόνσον, Ζίνι, Τσούμπερ, Γκαρσία

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος: Αθανασιάδης, Ρότα, Γεμπόα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Άμραμπατ, Πισάρο, Μαχαίρας, Φαν Βέερτ

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X