Ελληνική αντίδραση για την Παναγία Σουμελά - «Δυσάρεστη εξέλιξη η άρνηση της Τουρκίας...»

Ελληνική αντίδραση για την Παναγία Σουμελά - «Δυσάρεστη εξέλιξη η άρνηση της Τουρκίας...»

Η ιστορική Μονή οφείλει να είναι απολύτως προσβάσιμη σε όλους, αναφέρουν επίσης διπλωματικές πηγές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Η απόφαση των τουρκικών Αρχών να μη χορηγηθεί άδεια για την πραγματοποίηση λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο, είναι μία εξόχως δυσάρεστη εξέλιξη για όλους τους πιστούς και προσκυνητές που ανέμεναν να την επισκεφθούν φέτος», σχολιάζουν διπλωματικές πηγές και προσθέτουν:

«Η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, που είναι υποψήφια για την ανακήρυξή της σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και η οποία διαχρονικά υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικός χώρος θρησκευτικής λατρείας των απανταχού Χριστιανών, οφείλει να λαμβάνει τη μέγιστη δυνατή προστασία και να είναι απολύτως προσβάσιμη σε όλους».

Τουρκική πρόκληση: Δεν επιτρέπουν να γίνει λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο!

Δεν θα λειτουργήσει ούτε φέτος τον Δεκαπενταύγουστο η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, καθώς σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Εφέτος δέν θά τελεσθεί η Θεία Λειτουργία επί της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εις την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, καθ΄ότι δεν εδόθη η απαιτούμενη άδεια παρα των αρμοδίων κυβερνητικών αρχών».

Οι λόγοι της άρνησης αυτής από πλευράς της Τουρκίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Η επίσκεψη της ΑΕΚ στην Τραπεζούντα

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ θα επισκεφθεί την πόλη της Τραπεζούντας σε μια περίπου εβδομάδα, στις 30 Ιουλίου για να δώσει φιλικό παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε της ΑΕΚ ενόψει των προκριματικών του Champions League, κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα προτού η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Η ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 20:00, με την αναμέτρηση κατά πάσα πιθανότητα να μεταδίδεται από την Cosmote Sport, καθώς είναι προ των πυλών η ανακοίνωση της συμφωνίας της με την Ένωση.

 

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X