Τελικά κοίτα που έφτασε την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το σημείο που πλέον βρίσκεται ο Δικέφαλος χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποιες φορές είναι καλό να κοιτάς λίγο «πίσω σου» για να αντιλαμβάνεσαι που ακριβώς βρίσκεσαι. Μετά το πρωτάθλημα του 2018 η ΑΕΚ δεν διαχειρίστηκε καθόλου καλά την επιτυχία της, ούτε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ένα (μικρό) μέρος του ποσού από τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση το οποίο επενδύθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι πήγε… άκλαυτο. Το (συντριπτικά) μεγαλύτερο που πήγε στο γήπεδο επενδύθηκε και έγινε… χρυσάφι.

Τους προηγούμενους μήνες όλοι ζήσαμε το απόλυτο με το γήπεδο και χάρη και στον Ματίας Αλμέιδα, τα τέσσερα χρόνια των αποτυχιών δεν «έσβησαν» ως δια μαγείας, αλλά με την κατάκτηση του νταμπλ μπορέσαμε να ζήσουμε ότι ονειρευόμασταν. Η ΑΕΚ που πλέον είναι ένα απόλυτα νοικοκυρεμένο σωματείο και δεν χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο ΑΜΚ για να τα βγάλει πέρα, μπορεί πλέον και κάνει μεταγραφές ύψους 6,5 εκατ. ευρώ. Δεν χρειάζεται να πουλήσει παίκτες για να κάνει τρεις – τέσσερις μεταγραφές, ούτε το παίζει XXL με τα χρήματα τα οποία έρχονταν από τους «διορισμούς» στους Champions League.

Αυτή η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει φτάσει στο σημείο να απορρίπτει προτάσεις ύψους 21,5 εκατ. ευρώ, για δύο λόγους: Πρώτον επειδή δε θέλει να χαλάσει τη «χημεία» της ΟΜΑΔΑΡΑΣ του Ματίας Αλμέιδα και δεύτερον επειδή δεν την ικανοποιούν οι όροι του deal. Δεν είναι πολλά τα χρόνια που αν γυρίσουμε το ρολόι πίσω θα δούμε ότι η ΑΕΚ έχανε παίκτες επειδή δεν μπορούσε να βρει 150 χιλιάρικα για να υπογράψει ο Κωστάκης, ή να κρατήσει τον Τζιμπούρ…

Η ΑΕΚ με τα όποια λάθη και αν έχει κάνει τα τελευταία 10 χρόνια, που βρίσκεται στο «τιμόνι» της ο Δημήτρης Μελισσανίδης (τα οποία ο ίδιος τα παραδέχθηκε και τα «χρέωσε» αποκλειστικά στον εαυτό του και σε κανέναν άλλο), βρίσκεται πλέον σε ένα σημείο, όπου μόνο ελάχιστοι μπορούσαν να τολμήσουν να σκεφτούν. Και αυτό που «τρομάζει» κυρίως όλους τους απέναντι, είναι ότι δείχνει όχι μόνο να έχει το πάνω χέρι, αλλά να μπορεί να διαχειριστεί απόλυτα και την πίεση και την κατάσταση.

Η υπόθεση Λιβάι Γκαρσία

Στο Enwsi.gr διαβάσατε αποκλειστικά χθες το πρωί και τη «χυλόπιτα» στη Λανς. Η δευτεραθλήτρια Γαλλίας, το φετινό καλοκαίρι έβαλε στα ταμεία της 43 εκατ. ευρώ από την πώληση του Λοΐς Οπέντα στη Λειψία και άλλα 25 εκατ. ευρώ από την πώληση του Σέκο Φοφανά στην Αν Νασρ. Το σύνολο 68 χαρτιά!

Η πρώτη της μεταγραφή δε ήταν του Αντί Ντιούφ από τη Βασιλεία αντί 15 εκατ. ευρώ και η δεύτερη του Άντζελο Φουλτζίνι από τη Μάιντζ αντί 7,5 εκατ. ευρώ. Βάλτε άλλα 4,5 για τον Όσκαρ Κορτές από τη Μιλιονάριος και άλλα 4 για τον Μόργκαν Γκιλαβογκί από την Παρί , το σύνολο 30,3!

Όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι εύκολο να παίξεις «μπάλα» σε τέτοιο επίπεδο. Και όμως η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της.

Το βασικό ζητούμενο είναι να δώσεις στον Γκαρσία και στον κάθε Γκαρσία να αντιληφθεί πως δεν θέλεις να του κάνεις «κακό». Να του σταματήσεις την εξέλιξη και την πρόοδο. Ο Μελισσανίδης έδωσε στον Γκαρσία να καταλάβει πως δεν θέλει να τον «φυλακίσει». Η πρόθεσή του είναι και να τον επιβραβεύσει και την κατάλληλη στιγμή να τον αφήσει να ανοίξει τα φτερά του.

Μέχρι να φτάσει όμως αυτή η ώρα, η ΑΕΚ οφείλει και χαρούμενο να κρατήσει τον Γκαρσία και να τον κάνει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Να τον έχει δηλαδή σε μία κατάσταση να θέλει να… έρθει, όπως τις μέρες που ήθελε να επιστρέψει νωρίτερα για την προετοιμασία και παράτησε τις διακοπές του.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μία τεράστια πρόκληση. Αυτή της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Απαγορεύεται να κάνει αυτή τη στιγμή το «έγκλημα» και να πουλήσει ένα από τα πιο δυνατά «όπλα» της. Αυτό το ξέρει και ο Αλμέιδα, το ξέρει και ο Μελισσανίδης.

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί στο τέλος του Αυγούστου αν η Λανς, ή κάποια άλλη Λανς έρθει και σκάσει 30 εκατ. ευρώ. Αυτό μόνο ο χρόνος θα μας το δείξει. Το δεδομένο είναι ότι με τον Γκαρσία στο ρόστερ της η ΑΕΚ θα συνεχίσει να σκορπάει «τρόμο». Ρίξτε απλά μία ματιά για το πως αντέδρασαν οι άλλοι στο άκουσμα ότι «δεν πωλείται».

ΥΓ: Χθες το βράδυ βγήκαν και τα υποψήφια «ζευγάρια» από τα οποία θα προκύψει και ο αντίπαλος της ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Αστάνα (Καζακστάν)

Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) – Κοπεγχάγη (Δανία)

Ζαλγκίρις (Λιθουανία) – Γαλατάσαράι (Τουρκία)

Ρακόβ (Πολωνία) – Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)

Ελσίνκι (Φινλανδία) ή Λαρν (Βόρειος Ιρλανδία) – Μόλντε (Νορβηγία)

Ζρίνσκι (Βοσνία & Ερζεγοβίνη) – Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)

Εύκολος αντίπαλος δεν υπάρχει. Ο αποκλεισμός της Φερεντσβάρος από την Κλάκσβι των Νησιών Φερόε με ήττα 0-3 εντός έδρας το αποδεικνύει… Δυσκολότεροι ωστόσο είναι κάποιοι από κάποιους άλλους…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X