Η ΑΕΚ θα αποδείξει πολλά με την υπόθεση του Λιβάι Γκαρσία!

Η ΑΕΚ θα αποδείξει πολλά με την υπόθεση του Λιβάι Γκαρσία!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου δίνει μια άλλη οπτική στο πολυσυζητημένο θέμα του μέλλοντος του Λιβάι Γκαρσία στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσουμε από μια παραδοχή. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο – όπως και στη δημοκρατία – δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι και θέσφατα, δεν μπορείς να λειτουργείς με εγωισμούς και συναισθηματισμούς. Αυτό σαφέστατα ισχύει και για το πλέον πολυσυζητημένο όνομα των ημερών, τον Λιβάι Γκαρσία και το μέλλον του στην ΑΕΚ. Είναι ανώφελο, παρά τα όσα έχουν λεχθεί δημόσια και ιδιωτικά, να επιχειρεί κάποιος εκτιμήσεις για το τι θα συμβεί τελικά. Αλλωστε, οι μεταγραφές είναι μια ζωντανή διαδικασία, που μπορεί να φέρει ανατροπές ανά πάσα στιγμή.

Οποια και εάν είναι η κατάληξη της υπόθεσης, το δεδομένο που πρέπει να υπάρχει στο φινάλε και να σφραγίσει αυτήν την ιστορία, είναι πως η ΑΕΚ έχει πεδίο δόξης λαμπρό για να δείξει προς κάθε πλευρά την εξέλιξη της. Πως έχει πάρει τα μαθήματα από το παρελθόν, πως έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κλαμπ, που ξέρει να αγοράζει, αλλά και να πουλάει στη σωστή στιγμή και τιμή. Παράλληλα, πως είναι ένας οργανισμός που ελκύει τους παίκτες και τους προσφέρει όσα χρειάζονται για να νιώθουν χαρούμενοι.

Η μεγαλύτερη πώληση όλων των εποχών

Ας βάλουμε στη σειρά κάποια πράγματα, που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη σκέψη μας. Στη συμφωνία της ΑΕΚ με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό τοις πάσοι, πως περιλαμβάνεται ποσοστό 60% για την Ενωση και 40% για τους Ισραηλινούς. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμα και εάν υπογραφεί αύριο νέο συμβόλαιο του Λιβάι με την ΑΕΚ. Υποσημείωση που αρκετοί ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν, πως η ΑΕΚ θα αφαιρέσει από το συνολικό ποσό της μεταγραφής πρώτα τα χρήματα που δαπάνησε εκείνη και στη συνέχεια ισχύει το 60-40.

Δηλαδή, εάν υποθετικά το ποσό που έφτασε στην ΑΕΚ είναι στα 22,5 εκατ. ευρώ, οι «κιτρινόμαυροι» θα αφαιρέσουν τα 2,5 που δαπάνησαν με την απόκτηση του Λιβάι και έπειτα θα λάβουν το 60% των 20 εκατ. ευρώ, δηλαδή ακόμα 12 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει, πως εάν υπάρξει κάποια συμφωνία σε αυτό το ποσό και πάνω, αυτόματα η ΑΕΚ θα έχει διπλασιάσει το ποσό πώλησης ποδοσφαιριστή, που είχε φτάσει με τα (σκάρτα) 6 εκατ. ευρώ για τον Μπάρκα.

Το πάθημα με τον Λιβάγια

Πριν φτάσουμε στα πιθανά οφέλη μιας πώλησης πάντως, πρέπει να προσμετρήσουμε και κάποια ακόμα δεδομένα. Η ΑΕΚ θέλει να ανανεώσει άμεσα τον Λιβάι. Επιβεβλημένη κίνηση, για τρεις σημαντικούς λόγους. 1) για να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο των εξελίξεων, 2) να ανταμείψει έναν ποδοσφαιριστή σημαντικότατο για τη λειτουργία της, που λαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια λιγότερο από μισό εκατ. ευρώ ετησίως και 3) για να αποφευχθεί οιοσδήποτε κίνδυνος επανάληψης φαινομένου Λιβάγια.

Τι εστί Λιβάγια για την ΑΕΚ; Την πιο αποτυχημένη διαχείριση κλασάτου ποδοσφαιριστή των τελευταίων χρόνων. Με έναν παίκτη που αποτελούσε την πιο ακριβή επένδυση της ΑΕΚ πριν τον Λιβάι, υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί που τον άφησαν να φύγει ελεύθερο. Πάθημα, που φαίνεται πως έχει γίνει πλέον μάθημα για τα καλά. Αρα, η ΑΕΚ πρέπει σε κάθε φάση αυτής της υπόθεσης, να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Τι περιμένουν Μελισσανίδης και Αλμέιδα

Δεδομένο είναι επίσης, πως ο Αλμέιδα θα ήταν ευχαριστημένος με την παραμονή του Λιβάι στην 11άδα της ΑΕΚ, τουλάχιστον στο κρίσιμο διάστημα των ευρωπαϊκών προκριματικών, για να μην πω σε όλη τη σεζόν. Δεν υπάρχει θέμα βέτο, ο Αργεντινός έχει δείξει πως βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τη διοίκηση, αλλά για μια πρόκληση που πρώτιστα απαιτεί συμπαγές σύνολο και καλοδουλεμένο κορμό, είναι σημαντικό να βρίσκεται ένας παίκτης επιπέδου Γκαρσία που έχει μπει και φορτσάτος στη σεζόν.

Στην ΑΕΚ, Μελισσανίδης και Αλμέιδα, φαίνεται πως συμφωνούν στην εκτίμηση, πως αυτό το καλοκαίρι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να πωληθεί ο Λιβάι. Εκτιμούν πολύ τα προσόντα του, βλέπουν πως μπορεί να εκτινάξει ακόμα περισσότερο τις ικανότητες και το κασέ του, πιστεύουν πως με ευρωπαϊκές συμμετοχές θα προσελκύσει πολλές ομάδες και δεκάδες εκατομμύρια. Και παράλληλα βέβαια, σε όλα αυτά θα προσφέρει και τα μέγιστα στην ομάδα, σκοράροντας, μοιράζοντας ασίστ, ανοίγοντας διαδρόμους, ως σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα.

Δεν θεωρώ παράλογο ο Λιβάι να έχει δελεαστεί από την προοπτική και τα χρήματα που ανοίγονται μπροστά του. Σαμπιονά είναι αυτό, η πρόταση στον ίδιο είναι μίνιμουμ στα 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, δεν είναι και εύκολο να συγκρατήσεις το μυαλό σου. Ωστόσο, αναμφίβολα ο Λιβάι δείχνει σεβασμό προς την ΑΕΚ, που για να μην ξεχνάμε – και φαίνεται πως δεν λησμονεί ούτε εκείνος – συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη του.

Το ραντεβού στην Aegean

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X