Για την ΑΕΚ οι μεταγραφές δεν θα κριθούν από το χρόνο, αλλά από την ποιότητα

Οι πρώτες εικόνες του Πισάρο με τη φανέλα της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου τοποθετεί τα ανοιχτά μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ σε μια άλλη διάσταση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πισάρο μας τον είπανε, Πισάρο σας τον λέμε, που έλεγε και μια ψυχή στο παρελθόν. Βέβαια, ένα ζ ή ένα σ στο όνομα ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό που είναι το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ο Μεξικανός να έρθει και να κουμπώσει απόλυτα σε αυτό που δουλεύει ο Αλμέιδα. Και αφού ο Αργεντινός «εγγυήθηκε» πως η νέα ΑΕΚ θα είναι συνέχεια της περυσινής ομάδας που σάρωσε τα πάντα, μόνο αδημονία μπορεί να έχει κάποιος για να αρχίσει να κυλά ξανά το τόπι στο χορτάρι.

Φτάνοντας στα μέσα της μεταγραφικής περιόδου, η ΑΕΚ αρχίζει να γράφει τα πρώτα «συν» στις μεταγραφές. Γιατί αν δει κάποιος με καθαρό μάτι όσα συνέβησαν μέχρι τώρα, αυτό που επιχειρήθηκε σε πρώτη φάση ήταν να διατηρηθούν οι δυνάμεις της περυσινής ομαδάρας. Με πιο σημαντική βέβαια από κάθε άλλη μεταγραφή – όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά κάθε ομάδας – την απόκτηση του «μάγου» Πινέδα με 6,5 εκατ. ευρώ. Και από κοντά, την παραμονή του Αμραμπατ, που έγινε ακόμα πιο επιτακτική μετά το σοβαρό τραυματισμό του Φερνάντες.

Αρα, στο πηλίκο των μεταγραφών στα μισά του καλοκαιριού, η ΑΕΚ έχει διατηρήσει σχεδόν ανέπαφες τις περυσινές δυνάμεις της. Εχασε βέβαια τον Φερνάντες, που πόνταρε πολλά, θα περιμένει για τον Αραούχο κάποιες εβδομάδες ακόμα, αποχαιρέτησε Τζαβέλλα και Φράνσον. Και αφού διατήρησε τα κεκτημένα, τώρα κάνει με σημαντικό χρόνο μπροστά τις επόμενες κινήσεις. Πήρε ήδη τον Πισάρο, έπονται στόπερ, χαφ, σέντερ φορ και ο Πάλμα.

Πέτυχε τον πρώτο στόχο της 

Είναι γεγονός, πως η φετινή συνθήκη είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν. Η ΑΕΚ δεν καλείται φέτος να «μπαζώσει». Δεν ψάχνει παίκτες απλά για να γεμίσει το ρόστερ ή να κλείσει μια τρύπα. Όλα αυτά, συμβαίνουν για δύο σημαντικούς λόγους. Η ΑΕΚ κινήθηκε γρήγορα για να κρατήσει τον κορμό της, γιατί ο βασικός στόχος που είχε τεθεί αμέσως μετά τα περυσινά επινίκια, ήταν η ομάδα να μπορεί να στηριχθεί στους παίκτες που κατέκτησαν το νταμπλ για τα προκριματικά. Κι αυτό επιτεύχθηκε.

Αρα, ο ένας λόγος της συγκεκριμένης τακτικής, ήταν να διατηρήσει τις δυνάμεις της. Η νέα πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα σημαντικά ευρωπαϊκά ματς στην καρδιά του καλοκαιριού, μας έχουν μάθει πως έχει τύχη μόνο εκείνος που είναι συμπαγής και έτοιμος με βάση την προηγούμενη σεζόν. Ετσι, με ένα ερωτηματικό για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, εκτιμώ πως η 11άδα που έπαιξε κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, είναι κι αυτή που θα εμφανιστεί στη σέντρα του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. Τώρα Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο ή Αμραμπατ θα λέγεται η επιλογή του Αλμέιδα, θα το δείξει ο χρόνος.

Ο Πισάρο έκανε την αρχή

Με τον Πισάρο η ΑΕΚ κάνει την πρώτη ουσιαστική κίνηση επιπλέον ενίσχυσης. Και μπορεί να φαίνεται πως τα πράγματα δεν εξελίσσονται γρήγορα, αλλά στο φετινό καλοκαίρι η ΑΕΚ δεν θα κριθεί από το χρόνο, αλλά από την ποιότητα. Είναι εύλογο να γράφονται ονόματα, να προκύπτουν αληθινές ή μουσαντένιες πληροφορίες ανά την υφήλιο. Δεν είναι κακό, ούτε κάνει καμία ζημιά στην ΑΕΚ. Ειδικά από τη στιγμή, που φαίνεται να ξέρει τι θέλει και δεν τη μέλλει τι γράφεται και λέγεται.

Ετσι κι αλλιώς, μετρώντας πια μερικές δεκάδες μεταγραφικές περιόδους στην καμπούρα μου, καταλαβαίνω πως πολλές φορές μπορεί να έχεις μια καλή πληροφορία, αλλά να τη μάθεις ετεροχρονισμένα. Ετσι κι αλλιώς, ο χρόνος στις μεταγραφές είναι πολύ σχετικός. Οταν μια ομάδα θέλει πολύ έναν παίκτη ο κύκλος των επαφών μπορεί να κρατήσει πολύ, μπορεί για καιρό να ανοίγει και να κλείνει και πάλι από την αρχή.

Αυτός που περιμένει η ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X