Ας αναλογιστούμε όλοι την αλήθεια που μας είπε ο Αλμέιδα

Ας αναλογιστούμε όλοι την αλήθεια που μας είπε ο Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αληθινή στάση του Ματίας Αλμέιδα απέναντι στο ζήτημα έλευσης ανώτερης ποιότητας ποδοσφαιριστών στις ελληνικές ομάδες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαβάζοντας όλα όσα ο Ματίας Αλμέιδα εκμυστηρεύτηκε στους εκπροσώπους του Τύπου που είχαν την τύχη και τη χαρά να βρεθούν στην Ολλανδία και να παρακολουθήσουν από κοντά τη δουλειά του, δεν μπορείς παρά να σταθείς σε ένα ομολογημένο από τον ίδιο γεγονός, το οποίο μας φανερώνει και τη μεγαλύτερη εικόνα. Θα ήθελε και ο ίδιος να είχε από τώρα τον στόπερ που θα προστεθεί για να συνδράμει δίπλα στους Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου, όμως αυτή η διαδικασία δεν είναι τελικά και τόσο απλή.

Η ΑΕΚ δυσκολεύεται στις μεταγραφές και ειδικότερα σε αυτή του κεντρικού αμυντικού, διότι πράγματι ψάχνει για κάποιον που θα είναι -αν γίνεται- καλύτερος από τους υπάρχοντες. Στη χειρότερη περίπτωση, να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Πολλά από τα ονόματα που έχουν γραφτεί είτε φόρα-παρτίδα σε ρεπορτάζ, είτε υπό τη μορφή φημών στα social media και σε οπαδικές σελίδες, έχουν όντως περάσει από το μικροσκόπιο της ΑΕΚ. Σε κάποιους έχουν γίνει προτάσεις, μερικοί εξ αυτών ίσως μάλιστα να ήρθαν στην Ελλάδα, να είδαν από κοντά αυτά που η ομάδα έχει να παρουσιάσει και μετά απλώς να προσπέρασαν.

Το είπε ξεκάθαρα ο προπονητής ότι η ΑΕΚ έκανε πολλές και καλές οικονομικά προτάσεις προκειμένου να προσελκύσει ποδοσφαιριστές που ακουμπούν σε ανώτερα ράφια απ’ όσους έχει σήμερα στο ρόστερ της και διακρίνονται για την ποιότητά τους. Όμως εκείνοι αποφάσισαν να επιλέξουν κάτι άλλο για τις καριέρες τους. Υπήρξαν κάποιοι που το σκέφτηκαν πολύ σοβαρά αλλά τελικά απάντησαν αρνητικά, άλλοι που δεν έδωσαν καν σημασία, εκείνοι που δεν παραχωρούνται από τις ομάδες τους και, επίσης, μια κατηγορία που είναι ακόμα ενεργή και αφορά σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι εξακολουθούν να ζητούν χρόνο.

Παίκτες δηλαδή που δεν λένε όχι στην ΑΕΚ, αλλά στην παρούσα φάση δεν της λένε και ναι. Ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι μία τέτοια συζήτηση θα μπορούσαν να την κάνουν μαζί της με περισσότερη ουσία, αρκετά πιο μετά από τον δεκαπενταύγουστο, δηλαδή στην τελική ευθεία των θερινών μεταγραφών, οι οποίες φέτος έχουν διάρκεια έως τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Ίσως η βαλίτσα να πάει μακριά

Με την επανάληψη δε της φράσης «δεν θα πάρουμε απλά για να πάρουμε» που κάμποσες φορές ο προπονητής έχει πει -και η οποία ατυχώς παρερμηνεύεται από ανθρώπους που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο προπονητής τη βγάζει από το δικό του μυαλό και δεν το κάνει για να δικαιολογήσει καταστάσεις- αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι ο Αλμέιδα έχει βρεθεί αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση που τον ωθεί στο να προχωρά με αυτούς που έχει, δίχως να υπάρχει κάποιος ο οποίος να συνιστά μία άμεσα εφικτή περίπτωση.

Γιατί ακόμα και αυτή του Νέστορ Αραούχο που δεδομένα του αρέσει και αποτελεί επιλογή του, δεν φαίνεται να είναι τέτοια από τη στιγμή που η Αμέρικα δεν δείχνει να καίγεται για την παραχώρηση του εφόσον δεν πάρει τα χρήματα που δαπάνησε για να τον αποκτήσει πέρυσι το καλοκαίρι από τη Θέλτα. Ή τέλος πάντων ένα ποσό κοντά σε αυτά (τότε είχε δώσει 3 εκατ. δολάρια).

Ο Αλμέιδα γνωρίζει κάθε κίνησή της ΑΕΚ, ξέρει για τα ποσά που κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τις προσπάθειες που γίνονται μετά από δικές του εισηγήσεις για ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας, την επιθυμία του Μελισσανίδη να κάνει πράξη τα θέλω του προπονητή, όπως απέδειξε περίτρανα με την πανάκριβη αγορά του Πινέδα. Όπως το έκανε επίσης με τον Πισάρο. Είναι εμφανές ότι η ΑΕΚ δυσκολεύεται αυτή την περίοδο να φέρει παίκτες δίχως να υπάρχει η μεσολάβηση του Αλμέιδα στις διαπραγματεύσεις, όμως το καλοκαίρι είναι ακόμα μακρύ και η ομάδα έχει τον κορμό που πρέπει για να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Σίγουρα και ο ίδιος θα ήθελε έναν σούπερ κεντρικό αμυντικό στην επόμενη προπόνηση, όμως γνωρίζει και λέει ότι ευκαιρίες σημαντικές θα παρουσιαστούν επίσης πιο μετά, με τα ντόμινο που θα δημιουργηθούν μέσω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτές.

Δεν αποκλείω η ΑΕΚ να αργήσει αρκετά ακόμα για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, αλλά τουλάχιστον έχω την πεποίθηση ότι στο τέλος αυτός που θα έρθει, μπαίνοντας ομάδα θα εξυπηρετήσει στο 100% αυτό που ο προπονητής έχει στο μυαλό του. Και στο φινάλε της συζήτησης αυτό ακριβώς είναι που μας ενδιαφέρει περισσότερο.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X