Η ΑΕΚ ας χαρεί όσο μπορεί τον Λιβάι Γκαρσία!

Η ΑΕΚ ας χαρεί όσο μπορεί τον Λιβάι Γκαρσία!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για εκείνον που καίει πιο πολύ και από τον… καύσωνα αυτό το καλοκαίρι, τον φοβερό Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ με πρόταση πάνω από 20 εκατ. ευρώ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ΑΕΚ δεν είναι μια νέα πραγματικότητα. Πολλές φορές κατά το παρελθόν, υπήρξαν καταστάσεις που άργησαν να εκτιμηθούν και να αναγνωριστούν. Ζούσαμε πολλές φορές το σκηνικό, όπου ουδείς προφήτης στον τόπο του. Πολλοί παίκτες αγαπήθηκαν, αναγνωρίστηκαν, καταξιώθηκαν, όταν δεν έπαιζαν πια στην ΑΕΚ. Τουλάχιστον, με τον Λιβάι Γκαρσία η Ενωση φαίνεται πως πέρασε γρήγορα τα ζητηματάκια της και πλέον είναι στη φάση που μπορεί να χαρεί, να «απολαύσει» ως το φινάλε αυτό το σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο.

Οσο μπορεί, όσο προλαβαίνει, γιατί οι σειρήνες ηχούν πιο δυνατά και από τις μυθικές. Ηδη, καθημερινά υπάρχει πλειοδοσία σε γαλλικά ΜΜΕ για τα χρήματα που προσφέρουν στην ΑΕΚ για τον Λιβάι. Μαθαίνω μάλιστα, πως εσχάτως έφτασε στην Ενωση πρόταση που έσπασε και το φράγμα των 20 εκατ. ευρώ! Και όσο η ΑΕΚ αντιστέκεται, τόσο εκτιμώ πως θα ανεβαίνει η πίεση και θα επιχειρούν να δελεάσουν τον παίκτη, που πρέπει άμεσα να ανανεώσει και να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Οι ατάκες Μελισσανίδη

Η περυσινή σεζόν, με τη μετακίνηση του Λιβάι Γκαρσία οριστικά στην κορυφή της επίθεσης, ήταν εκείνη που άλλαξε τα δεδομένα. Μπορεί κάποιοι να αμφισβητούσαν, να υπήρχαν ερωτηματικά ακόμα και μετά τα επιτεύγματα του στη σεζόν του νταμπλ, αλλά ο Λιβάι ήταν εκείνος που έκανε τον Μελισσανίδη να φωνάζει: «Παικτάρα είσαι ρε», μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να λέει ορθά κοφτά στην απολογιστική κουβέντα της σεζόν: «Ο Γκαρσία δεν πωλείται. Θα τον χαρούμε εμείς και βλέπουμε. Τώρα που θα τον χαρώ, θα τον πουλήσω; Τα πάντα στη ζωή είναι τα λεφτά; Δεν πωλείται. Θα παίξουμε Ευρώπη και μετά θα δούμε».

Ισως και εκείνος να αισθανόταν ανακούφιση, διαπιστώνοντας έμπρακτα πως δεν πήγε στο βρόντο η τεράστια μεταγραφική νίκη επί του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2020. Τότε η Ενωση είχε λειτουργήσει μεθοδικά, κατάφερε να εξασφαλίσει την προτίμηση του παίκτη και έκλεισε τη συμφωνία. Η ΑΕΚ ξόδεψε 2,2 εκατ. ευρώ εγγυημένα, καταβάλλοντας άμεσα 700.000 και συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ μέσα στο 2020 και το συνολικό ποσό ξεπέρασε τα 2,5 εκατ. ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του. Παράλληλα, «έδεσε» τον Λιβάι με 5ετές συμβόλαιο, με αποδοχές κατά μέσο όρο κοντά στις 400.000 ευρώ ετησίως.

Πήγε να χαθεί

Και όμως, παρά την τεράστια επένδυση – την πιο ακριβή μεταγραφή της ΑΕΚ μέχρι να έρθει φέτος το «μπαμ» με τον Πινέδα – αυτή η κατάσταση πήγε να χαθεί από αδέξιους και κακούς χειρισμούς της ίδιας της ομάδας. Εξ αρχής, οι «συστάσεις» για τον Λιβάι ήταν πως πρόκειται για έναν παίκτη που είχε ως κύρια χαρακτηριστικά την ταχύτητα, τη δύναμη και την ικανότητα στο ένας με έναν. Χαρακτηριστικά που έλειπαν από την ΑΕΚ.

Τι συνέβη στην πορεία; Η ΑΕΚ έφτασε να… τρομάζει κάθε φορά που έπεφτε κάτω ο Λιβάι. Εμενε εκτός για μεγάλο διάστημα, αργούσε να επιστρέψει και να φορμαριστεί ξανά. Ελειπε από πολλά παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν, φαινόταν πως είχε να δώσει πράγματα, αλλά θαρρείς και έμπαινε ένα χαλινάρι. Μέχρι την περυσινή σεζόν, όπου ο Λιβάι ξεπέρασε τον εαυτό του και έγραψε για πρώτη φορά διψήφιο αριθμό τερμάτων (18 γκολ και επτά ασίστ σε 37 συμμετοχές).

Κερδισμένη η ΑΕΚ με τον Λιβάι

Με τον Λιβάι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σέβομαι κάθε αντίθετη άποψη, κάθε έναν που θέλει άλλο στυλ σέντερ φορ, που αναζητά το νέο Μαύρο, τον Ντέμη, τον Δημητριάδη. Δεν έχει νόημα να κάνεις συγκρίσεις με το παρελθόν. Ο Λιβάι είναι ένας σύγχρονος φορ, που ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που θέλει να εμφανίσει στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα. Παίζει με πλάτη και με πρόσωπο, ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του, είναι δυνατός στον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X