Αραούχο: «Θέλω να μπούμε στους ομίλους του Champions League, γιατί το εχασα το 2018»

Αραούχο: «Θέλω να μπούμε στους ομίλους του Champions League, γιατί το εχασα το 2018»
Photo Credits: INTIME

Ο Σέρχιο Αραούχο παραχώρησε συνέντευξη στον Γιώργο Τσακίρη για το gazzetta.gr - Για όλους και για όλα μίλησε ο αρχηγός της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σέρχιο Αραούχο φιλοξενήθηκε στο gazzetta.gr και τον Γιώργο Τσακίρη και μίλησε για το όνειρο του Champions League που δεν κατάφερε να ζήσει το 2018, για την κατάστασή του και την επιλογή του να βρεθεί στην προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία, για τον Ματίας Αλμέιδα αλλά και το περσινό νταμπλ!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη:

Έχει περάσει λίγος καιρός από την επιτυχία της κατάκτησης του νταμπλ και θέλω να μου πει λίγο πως το ‘χει τώρα όλο αυτό που έγινε και πέτυχε η ΑΕΚ στο μυαλό του;

«Πρώτα απ’ όλα να πω ότι χαίρομαι που σε συναντώ και τα λέμε ξανά μαζί, σε ευχαριστώ για την πρόσκληση και το Gazzetta. Έπειτα για να απαντήσω στην ερώτησή σου, ήταν πιστεύω ένα όνειρο για όλους, για τον κόσμο μας, στο νέο μας γήπεδο στην πρώτη μας χρονιά σε αυτό, η ομάδα μπήκε με ένα νέο προπονητή και ενώ δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ήταν κάτι το θαυμάσιο όπως εξελίχθηκε στο τέλος, πραγματικά θαυμάσιο»!

Εσύ μαζί με τον Πέτρο, που είναι και ο αδερφός σου και είστε παλιοσειρές πλέον, θα μπορέσετε να βοηθήσετε τους υπόλοιπους -φυσικά πρώτα και κύρια το δουλεύει ο Ματίας- να μη μείνουν σε αυτήν την επιτυχία, κατά κάποιο τρόπο να τη ξεχάσουν;

«Εγώ θεωρώ ότι από τη στιγμή που είναι εδώ μαζί μας ο Ματίας, ένας άνθρωπος που γνωρίζει πως να πλησιάσει και να μιλήσει στον παίκτη, ένας προπονητής 15 χρόνια πλέον, μπορεί να το διαχειριστεί εκείνος άριστα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να εμφανιστούμε έπειτα με το που αρχίσει η σεζόν όλοι μαζί ενωμένοι για τη νέα σεζόν, όπως είμαστε τώρα. Σίγουρα μέχρι να έρθει το πρώτο παιχνίδι όλοι θα το σκεφτόμαστε, δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις αυτή τη μεγάλη επιτυχία, εγώ με τον Πέτρο είχαμε την ευκαιρία να πετυχαίνουμε τη δεύτερη κατάκτηση πρωταθλήματος, τούτη τη φορά μάλιστα το νταμπλ, τότε το 2018 δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε το νταμπλ, αυτή τη φορά όμως με τους συμπαίκτες μας το πετύχαμε, οπότε θεωρώ ότι μέχρι να φτάσει το πρώτο μας παιχνίδι θα είναι κάπου βαθιά στο κεφάλι μας αυτή η επιτυχία, αλλά να είναι όλοι σίγουροι ότι από το πρώτο παιχνίδι και έπειτα θα ξεκινήσουμε όλοι και όλα από το μηδέν».

Την προηγούμενη φορά που πήρεε πρωτάθλημα δεν συνέχισες και έτσι δεν ήσουν όταν αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League. Τώρα πάμε στα προκριματικά δίχως εσένα… Πώς το διαχειρίζεσαι αυτό; Πώς το έζησες τότε όλο αυτό μακριά με την ΑΕΚ στους ομίλους και πώς το φαντάζεσαι τώρα;

«’Οσον αφορά στο 2018 αισθανόμουν πάρα πολύ υπερήφανος για τις προκρίσεις τους και τελικά τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League. Εγώ δεν μπορούσα να ήμουν γιατί δεν βρισκόμουν εδώ. Αλλά χαιρόμουν γιατί ήξερα τη δουλειά που είχαν κάνει όλοι και πόσο κόπο έκαναν για να τα καταφέρουν. Για το σήμερα φυσικά και με πονάει που δεν μπορώ να βοηθήσω από τα πρώτα μας, πολύ μάλιστα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνω είναι σε συνεργασία με το ιατρικό team να τρέξω και να δουλέψω όσο καλύτερα γίνεται για να έρθω στην καλή κατάσταση».

-Πας καλά η αλήθεια είναι, αν κρίνω σωστά απ’ αυτό που βλέπω;

«Είμαι ήδη δυο με τρεις εβδομάδες μπροστά σε σχέση με το απαιτούμενο διάστημα και τον αρχικό προγραμματισμό, αλλά δεν γίνεται να βιαστούμε πάρα πολύ, προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να προκύψει κάτι κακό. Αυτό που θα κάνω είναι να συνεχίσω να προσπαθώ να δουλεύω προκειμένου να είμαι όσο το συντομότερο γίνεται έτοιμος για να βοηθήσω την ομάδα».

-Ήταν απόφασή σου να έρθεις στο βασικό στάδιο προετοιμασίας από τη στιγμή που δεν θα δούλευες με την υπόλοιπη ομάδα;

«Ναι, είναι αλήθεια αυτό, μίλησα με τον Ματίας και αποτέλεσε στην ουσία μια κοινή απόφαση γιατί μιλούσαμε συνέχεια με τον προπονητή για την πορεία της αποκατάστασής μου και εγώ ήθελα προσωπικά να ταξιδέψω νωρίτερα και να έρθω στην Αθήνα γιατί και στο σπίτι που ήμουν στην Λας Πάλμας δεν μπορούσα να κάνω κάτι, ήμουν κλεισμένος, δεν μπορούσα να κάνω το οτιδήποτε, δεν μπορούσα να ευχαριστηθώ τις διακοπές μου με την κόρη μου, να διασκεδάσω. Οπότε σκέφτηκα ότι ήταν προτιμότερο και καλύτερο να είμαι στην Ολλανδία, με την υπόλοιπη ομάδα και να κάνω την θεραπεία μου εδώ και να είμαι με τους συμπαίκτες μου».

-Πέρυσι ήσουν όμως κανονικά και δούλεψες με τον Ματίας Αλμέιδα, φέτος την βλέπεις απ’ έξω, ποια είναι η άποψή σου για τη δουλειά που γίνεται έως τώρα;

«Η δουλειά στην προετοιμασία με τον Ματίας είναι δύσκολη, πάντα δύσκολη, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμη και σημαντική η προετοιμασία και ο τρόπος που την κάνει και την προγραμματίζει έτσι ώστε στη διάρκεια της σεζόν να μπορείς να είσαι καλά. Να πετάς! Και ξέρουμε όλοι ότι θα είναι κάτι το κουραστικό και δύσκολο αλλά είναι όλοι έτοιμοι γι’ αυτό, μα περισσότερο έτοιμοι για το υπέροχο αποτέλεσμα που μας δίνει στη διάρκεια της σεζόν…».

-Πώς βλέπει την ομάδα, εμείς εισπράττουμε ένα κλίμα ενωτικό, οικογενειακό, είναι έτσι όπως το βλέπουμε εμείς;

«Νομίζω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε ο Ματίας το να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και να έχουμε μια πολύ καλή, δυνατή σχέση μεταξύ μας. Εκτιμώ ότι συνιστά βασικό συστατικό της επιτυχίας της προηγούμενης χρονιάς και είμαι βέβαιος όσο διατηρείται αυτό, πράγμα που συμβαίνει και το βιώνω, θα βοηθήσει και στη σεζόν που έρχεται»!

-Ο Ματίας Αλμέιδα τι ακριβώς τύπος είναι; Εννοώ εκτός αγωνιστικών χώρων και στη δουλειά εντός αγωνιστικών χώρων;

«Ο Ματίας είναι για μένα ένας άνθρωπος ο οποίος μπορώ να μιλήσω, λόγω και της κοινής γλώσσας φυσικά και της κουλτούρας, περισσότερο και βαθύτερα ακόμη και σε σχέση με τους συμπαίκτες μου, μπορώ να του τα πω όλα. Αυτό ισχύει όχι μόνο σε θέματα που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό και το γήπεδο, αλλά και κυρίως εκτός αυτού. Οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γιατί εκτός από ένας πολύ καλός προπονητής είναι και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Η δουλειά του μιλάει από μόνη της εκτιμώ για ότι αφορά όσα κάνει εντός αγωνιστικών χώρων».

-Δεν θέλω να μιλήσουμε πολύ για πέρυσι και την αμφισβήτηση που προσπάθησαν να πετύχουν κάποιοι στην ομάδα; Τον είχε ενοχλήσει κι αν ναι πόσο; Ή δεν ασχολούνταν καν;

«Εμένα προσωπικά αυτό δεν με απασχολούσε καθόλου. Εμείς και εγώ προσωπικά είχα στο μυαλό μου να δουλεύουμε και να αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε οι καλύτεροι, όπως και το κάναμε, δεν με απασχολεί καθόλου. Αν θέλουν να μιλάνε μπορούν να λένε ότι θέλουν, σεβαστό, εμείς είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και καμιά φορά ξέρεις, είναι ωραίο να μιλάνε και για σένα κι ας το κάνουν αρνητικά, κάτι σημαίνει κι αυτό».

-Υπάρχει μια ερωτική σχέση με τον κόσμο που δεν μπορώ καν να την βάλω σε κάποια κατηγορία, πώς το βιώνεις όλο αυτό, όλα αυτά τα χρόνια;

«Από την πρώτη μέρα εγώ αυτό που νιώθω είναι μια ανεξήγητη αγάπη προς το πρόσωπό μου από τον κόσμο, πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερός που ‘χω ζήσει τέτοιες στιγμές και τόση αλλά και τέτοια αγάπη. Είναι πολύ δύσκολο και εγώ να το περιγράψω. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είναι και κάποιοι που δεν με αγαπάνε τόσο. Αλλά πραγματικά νιώθω τυχερός και ευγνώμων για την αγάπη τους αυτή».

-Κλείνεις τα μάτια σου, τα ανοίγεις και έχει τελειώσει η σεζόν, πώς θα ήταν για εσένα ιδανική;

«Ανοίγω λοιπόν τα μάτια μου και βλέπω την ομάδα στους ομίλους του Champions League… Eίναι ένα αγκάθι που ‘χω βαριά μέσα μου επειδή δεν μπορούσα να ήμουν εκείνη τη φορά, το 2018 που πήραμε το πρωτάθλημα, οπότε σίγουρα τα ανοίγω και βλέπω τη συμμετοχή της ομάδας να ‘χει κάνει καλή πορεία γενικά στην Ευρώπη. Εννοείται να ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και γενικά να κάνει για άλλη μια φορά, να πετύχει ξανά, αυτό που έκανε και πέρυσι. Διότι στο τέλος της ημέρας έτσι θα ‘χουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στο Champions League και την επόμενη χρονιά…»!

Πηγή: gazzetta.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X