Και... αριθμός Τζόκερ ο Πιζάρο!!

Και... αριθμός Τζόκερ ο Πιζάρο!!
Photo Credits: INTIME

«Φόρεσε το χαρούμενο σου πρόσωπο»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποφάσεις λήφθηκαν εν ερήμην του. Λάθη έγιναν στη διαχείρισή του, μέχρι κάποια στιγμή αφέθηκε και ο ίδιος. Ο Ροδόλφο Πιζάρο έρχεται στην ΑΕΚ για να βρει ξανά το χαμόγελό του.
«Φόρεσε το χαρούμενο σου πρόσωπο».

Ήταν λίγο καιρό μετά τη μεταγραφή του. Ξέρεις, στο Μεξικό τα πράγματα δε γίνονται πάντα όπως τα θες ή όπως τα ονειρεύεσαι. Συνήθως γίνονται όπως στα επιβάλλουν. Έτσι έφυγε από την Τσίβας μέσα σε μια νύχτα. «Πήγα να κάνω μια συζήτηση με τη διοίκηση και μου ανακοίνωσαν ότι εδώ και πέντε μήνες έχω πουληθεί», διηγείται. «Πήγα να κάνω μια δεύτερη συζήτηση και μου είπαν ότι δε χωράω στην ομάδα, καλό είναι να πάω στην Μοντερέι και να μην το σκέφτομαι και πολύ». 15 εκατομμύρια είχε δώσει η Τσίβας στην Πατσούκα, 16 πήρε για να υπογράψει την πιο δαπανηρή εσωτερική μεταγραφή στην ιστορία του μεξικάνικου ποδοσφαίρου και να πει κι ένα τραγούδι. Μόνο που το τραγούδι έπρεπε να το πει ο Ροδόλφο Πιζάρο και δεν ήταν εκείνο που από παιδί ονειρευόταν. Δεν ήταν η Ευρώπη, ήταν η Αμερική που θα ερχόταν στο δρόμο του.

Κι εκεί ανακάλυψε τον «Τζόκερ». «Είδα την ταινία και συνειδητοποίησα πως αυτή είναι η πραγματικότητα: Οι άνθρωποι δεν είναι πάντα ευτυχισμένοι. Μπορεί να μοιάζουν θυμωμένοι και να είναι χαρούμενοι ή το αντίθετο». Στο Μαϊάμι δεν ήταν ευτυχισμένος την πρώτη χρονιά. Αλλά και πάλι, ποιος ήταν ευτυχισμένος το 2020; Όταν αργότερα βρήκε τον εαυτό του, φαίνεται ότι τον βρήκε αρκετά… παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Κόλλησε τόσο με το ρόλο του Γιοακίμ Φοίνιξ στην βραβευμένη ταινία, που αποφάσισε να ντυθεί «τζόκερ» στο Halloween, να εξατομικεύσει τα παπούτσια του και να αναγκάσει τους Μεξικάνους να γράφουν πως «αν ασχολούταν με την καριέρα του όσο με τη στολή του, ίσως και να μπορούσε να τη σώσει».Και... αριθμός Τζόκερ ο Πιζάρο!!

Η αλήθεια είναι ότι ο Τύπος ήταν λίγο σκληρός με τον Πιζάρο. Δεν ήταν τόσο κακός στο Μαϊάμι, αλλά ούτε και καλός. Είχε εκλάμψεις, δανεισμούς, ασίστ, γκολ όμως για να είμαστε ειλικρινείς; Δεν ήταν και ο παίκτης που έκανε την Μίλαν να ασχοληθεί μαζί του το 2019, ούτε ο παίκτης που έκανε πρωταθλητή τον Ματίας Αλμέιδα στο Μεξικό. Ο Αντρέ Μάριν, αρθρογράφος για το Foxsports τοποθέτησε το πρόβλημα σε βάσει φιλοδοξιών. «Στο Μαϊάμι, αφιερώθηκε στην καλή ζωή αντί να είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Έφτασε στο σημείο να μη βρίσκει θέση στην Ίντερ, η οποία ήταν μια από τις χειρότερες ομάδες στο MLS. Πρέπει να φερθεί έξυπνα και να πάει στην Ελλάδα, να γιατρευτεί η ψυχή του και να σώσει την καριέρα του. Η περίπτωση του Πιζάρο είναι η τυπική περίπτωση, στην οποία για άνεση και λεφτά δεν υπάρχει πρόοδος και δεν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η ΑΕΚ είναι η Ευρώπη που ονειρευόταν από παιδί. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που μπορεί να του δώσει πίσω το χαμόγελό του και τη διάθεσή του για ποδόσφαιρο, ειδικά σε μια στιγμή που μοιάζει αρκετά συνειδητοποιημένος για τα λάθη του. «Υπήρχε μια εποχή που δεν ήμουν χαρούμενος που έπαιζα, δεν εκτιμούσα όσα είχα. Φεύγοντας από την Ίντερ, κατάλαβα πολλά. Εκτίμησα το επάγγελμα που κάνω και το γεγονός ότι είμαι προνομιούχος να παίζω ποδόσφαιρο, να κάνω εκείνο που μου αρέσει, και να μπορώ να είμαι ευτυχισμένος με αυτό. Η οπτική μου έχει αλλάξει τελείως».

Δεν είναι, δα, ότι δεν ήταν και συνηθισμένος στις αλλαγές!

Αναζητώντας μια ευκαιρία…

Είναι μια κλασική ποδοσφαιρική ιστορία. Ο Ροδόλφο Γκιλμπέρτ Πιζάρο Τόμας άρχισε να παίζει από πολύ μικρή ηλικία. Η οικογένειά του τον στήριζε. Ο πατέρας του, δημοτικός σύμβουλος στο Τάμπικο και πρόεδρος του συνδικάτου των εργατών στο πετρέλαιο, στήριζε την απόφασή του. Η μητέρα του, επίσης. Ο μικρός αδερφός του, Ουριέλ, προσπάθησε να ακολουθήσει το δρόμο του, αλλά άφησε νωρίς το ποδόσφαιρο για να αφοσιωθεί στις σπουδές του και αργότερα στα… reality show (σ.σ. Σάκης Κατσούλης του Μεξικό, αλλά χωρίς έπαθλο)! Ο Ροδόλφο είχε τη δική του σκέψη και τη δική του φιλοδοξία. Ο αθλητισμός ήταν προτεραιότητά του, το παρατσούκλι του ως πιτσιρίκι ήταν Sport Billy Pizarro, και το ποδόσφαιρο ήταν το καταφύγιο των ονείρων του.

Κανένα όνειρο – όχι, τουλάχιστον, από εκείνα που αξίζουν – δεν έρχεται εύκολα. Ο Μιγκέλ Μεντόζα, πρώτος προπονητής του Ροδόλφο, είχε δει το ταλέντο του. Τον χρησιμοποιούσε ως επιθετικό στο ποδοσφαιρικό σχολείο Correcaminos UAT Tampico Soccer School, όπου ο Πιζάρο γράφτηκε όταν ήταν τεσσάρων ετών. «Από την ηλικία των εφτά ετών ήταν φανερό το ταλέντο του. Έπαιρνε τη μπάλα, ξεγελούσε τον τερματοφύλακα και σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε», θα πει και εκείνος ήταν που έκανε τις πρώτες προσπάθειες για να μπορέσει ο Ροδόλφο να φύγει από το άσημο Τάμπικο. Τον έστειλε δώδεκα ετών να δοκιμάσει στην Τσίβας. Τον απέρριψαν λόγω ύψους. Τον έστειλε αργότερα να δοκιμαστεί στην Τίγκρες. Τον απέρριψαν λόγω ύψους. Τα χρόνια περνούσαν και ο Πιζάρο ως δεξί μπακ ακόμα δεν είχε καταφέρει να βρει την ευκαιρία του.

Και... αριθμός Τζόκερ ο Πιζάρο!!

«Ένας προπονητής μου είπε ότι υπάρχει ανοικτή προπόνηση και πήγα εκεί κι έμεινα δύο εβδομάδες. Προσπαθούσα επί χρόνια και ένιωθα ότι αυτή θα ήταν μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα μπορούσα να έχω». Ήταν αλήθεια. «Ο Πιζάρο είναι μια διαφορετική περίπτωση, ήρθε σε μας 17 χρονών, από μια ομάδα τρίτης κατηγορίας και μάς απέδειξε γιατί πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοικτά. Σου λένε ότι στα 17 αποκλείεται να βρεις κάτι που να αξίζει κι όμως εκείνος απέδειξε ότι μπορείς να ανακαλύψεις έναν καλό παίκτη σε τέτοια ηλικία», σχολίασε ο Μάρκο Γκαρσές, ο οποίος διατελούσε τεχνικός διευθυντής στην Πατσούκα εκείνη την εποχή.

Ο Ροδόλφο Πιζάρο πήρε μεταγραφή το 2011 και έκανε ντεμπούτο το 2012, υπό τις οδηγίες του Ούγκο Σάντσεθ. Ήταν ακόμα δεξί μπακ και η άνοδός του ήταν ραγδαία. Το 2014 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, το 2016 κατέκτησε τίτλο, και πάντα ονειρευόταν τη στιγμή που θα ερχόταν η πρόταση για να παίξει στην Ευρώπη. Πίστευε ότι η Τσίβας θα ήταν το βήμα για να καταφέρει. Με την ομάδα που υποστήριζαν οι γονείς του (σ.σ. ο ίδιος από αντίδραση υποστήριζε Κλουμπ Αμέρικα), έφτασε στην κορύφωση της καριέρας του, και όπως ο ίδιος το περιέγραφε ήταν μια κατάσταση, η οποία σε καταστρέφει ή σε απογειώνει.

«Υπάρχει πολλή προσοχή και πολλή πίεση. Στην Πατσούκα έβαζα γκολ και ουδείς ασχολούταν. Εδώ αν βάλεις δύο γκολ, είσαι ήρωας. Μπορεί να βυθίσει την καριέρα σου αν δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς την πίεση ή μπορεί να σε εξυψώσει σε είδωλο. Είναι όλα πιο εύκολα όταν είσαι στην Τσίβας – ακόμα και να κληθείς στην Εθνική ομάδα».

Το δύσκολο ήταν ότι δεν ορίζεις τη μοίρα σου. Και κάπου εκεί και κάπως έτσι, άρχισε ο Ροδόλφο Πιζάρο να μην είναι ευτυχισμένος με το ποδόσφαιρο. Πουλήθηκε χωρίς να έχει άποψη πάνω στην απόφαση, και παρότι δεν ήταν αρνητικός στην Μοντερέι δεν ήταν ποτέ ξανά στο ίδιο επίπεδο. Όπως δεν ήταν και στο Μαϊάμι. Κι αν κάποιες στιγμές στην Ίντερ, όπως ένα τρίμηνο του ’21, έμοιαζε να βρίσκει τον εαυτό του, αποδείχθηκε ότι η απόδοσή του, ήταν σαν το χαμόγελο του τζόκερ: Δεν ήξερες τι έκρυβε από πίσω!

Πηγή: SDNA

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X